GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

ENNA Fruit poziva hrvatske poljoprivrednike na suradnju

ENNA Fruit poziva hrvatske poljoprivrednike na suradnju
SURADNJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.05.2020 / 09:52
Autor: SEEbiz
ZAGREB - ENNA Fruit d.o.o. nova je tvrtka nastala povezivanjem poslovanja i interesa tvrtki Enna Agro d.o.o. i Marinada d.o.o.

Ovim povezivanjem i sinergijom, koja proizlazi iz njega, ENNA Fruit preuzima vodeću poziciju u organizaciji proizvodnje, otkupu, distribuciji i preradi voća i povrća na području Hrvatske i regije.

Hrvatsko tržište voća i povrća relativno je malo te je konsolidacija tržišta od strateškog značaja, i za poljoprivredne proizvođače i za kupce. Proizvođači dobivaju specijaliziranu infrastrukturu koja će im omogućiti najlakši pristup tržištu, a kupci robu visoke kvalitete pripremljenu za upotrebu po najvišim standardima. ENNA Fruit povezuje primarnu poljoprivrednu proizvodnju i tržište kroz kooperantske odnose, vlastite otkupne centre, preradu i distribuciju cjelokupnog asortimana voća i povrća. Ovaj pristup kupcima osigurava kvalitetu, kontinuitet i količinu.

Poljoprivreda, da bi bila konkurentna i održiva, mora biti horizontalno i vertikalno integrirana. Tvrtka ENNA Fruit kroz integraciju osigurava sve potrebne inpute za proizvodnju, transfer znanja i tehnologija, dodanu vrijednost za proizvod, kao i prodajno tržište.

Situacija uzrokovana koronavirusom pokazuje da je nužna stabilna organizacija poljoprivredne proizvodnje i distribucije te integracija cijelog procesa od proizvodnje do plasmana proizvoda, s ciljem optimiziranja cijelog lanca.

Djelatnost tvrtke ENNA Fruit jest organizacija proizvodnje, otkupa, nabave, skladištenja, pakiranja, prerade i prodaje svježeg voća i povrća. Proizvodni pogon za preradu voća i povrća, jedan je od najmodernijih u regiji, a nalazi se u Slatini.

Otkupni centri, specijalizirani za otkup, skladištenje i pakiranje svježeg voća i povrća nalaze se u Donjem Miholjcu, Lozanu, Varaždinu i Opuzenu. Surađuju s nekoliko tisuća kooperanta te zapošljavamo oko 400 radnika.

Svježe voće i povrće otkupljujemo kroz razgranatu kooperantsku mrežu iz cijele Hrvatske te osiguravaju visok standard proizvoda. Kroz skladištenje, sortiranje i pakiranje u svojim otkupnim centrima tvrtka osigurava kvalitetu i kontinuitet isporuka.

Vodeći su dobavljač banana i ostalih citrusa za tržište Hrvatske i regije.

Prerađeno, odnosno pasterizirano voće i povrće, proizvodi se u najmodernijem proizvodnom pogonu u regiji. Asortiman pasteriziranih proizvoda podijeljen je u tri proizvodna programa: slatki (džemovi, voćni namazi, pekmez i kompoti), kiseli (krastavci, paprika, cikla, feferon, ajvar i miješana salata) te HoReCa program. Proizvodi se prodaju pod privatnim markama trgovačkih lanaca i vlastitim brendom DoOra.

Tagovi: ENNA Fruit, poljoprivreda, Enna Agro d.o.o. i Marinada d.o.o., Prvo plinarsko društvo
PROČITAJ I OVO
Njemačke pivovare upozoravaju na nestašicu pivskih boca u ljetnoj sezoni
BOCE
Njemačke pivovare upozoravaju na nestašicu pivskih boca u ljetnoj sezoni
BERLIN - Njemački proizvođači piva strahuju da bi se mogli suočiti s nestašicom pivskih boca, djelomično zbog rastućih troškova energetski intenzivnog procesa potrebnog za njihovu proizvodnju.
Prvi Radisson Collection hotel u Hrvatskoj
HOTELI
Prvi Radisson Collection hotel u Hrvatskoj
PULA - Novootvoreni Grand Hotel Brioni upravo je postao dio luksuznog Radisson Collection brenda. Grand Hotel Brioni postao je prvi takav hotel na Jadranskoj obali i prvi u Hrvatskoj.
Znatan rast prometa u hrvatskim zračnim lukama
SKOK
Znatan rast prometa u hrvatskim zračnim lukama
ZAGREB - U hrvatskim zračnim lukama u prva tri mjeseca ove godine ostvareni su znatni porasti prometa u odnosu na isto razdoblje 2021. - putnika je bilo 313 posto više, operacija zrakoplova 80 posto, a tereta 16 posto više, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Samo 24 od 500 tijela javne vlasti dalo podatke o oglašavanju u medijima
PRIKRIVANJE
Samo 24 od 500 tijela javne vlasti dalo podatke o oglašavanju u medijima
ZAGREB - Vijeće za elektroničke medije (VEM) potvrdilo je da je na poziv svim tijelima državne uprave, javnim ustanovama i pravnim osobama u većinskom državnom vlasništvu da izvijeste o oglašavanju u programima lokalnih medija u 2021. dobilo samo 24 izvješća od petstotinjak obveznika.
Hrvatska pošta: 48,6 milijuna kuna neto dobiti u 2021.
DOBRA GODINA
Hrvatska pošta: 48,6 milijuna kuna neto dobiti u 2021.
ZAGREB – Hrvatska pošta ostvarila je u protekloj godini EBITDA od 171,7 milijuna kuna s EBITDA maržom od 10,1%, čime je poslovanje Hrvatske pošte po rezultatima smješteno među uspješnije tvrtke u Europskoj uniji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE