GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Emirates podiže sigurnosne standarde za putnike

Emirates podiže sigurnosne standarde za putnike
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.05.2020 / 17:24
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Emirates je predstavio višestruke mjere kojima iskazuje brigu o svojim zaposlenicima i putnicima tijekom svake faze putovanja, pritom redefinirajući sigurnosne i higijenske standarde u avioindustriji, bilo u zrakoplovu ili na tlu.

Nove mjere stupile su na snagu danas slijedom obnove redovnih putničkih letova na devet odredišta.


„Emirates provodi sveobuhvatan skup mjera u svakoj fazi putovanja kako bi se unaprijedila dezinfekcija svih dodirnih površina te osiguralo zdravlje i sigurnost naših putnika i zaposlenika. Rizik od zaraze u zrakoplovu i sad je već vrlo nizak, ali mi smo uložili dodatan trud pri razmatranju svakog koraka putovanja, od check-ina do iskrcaja. Svaka primijenjena mjera dodatno umanje rizik, a naš je cilj u konačnici zaista letenje učiniti što sigurnijim. Surađujemo sa svim relevantnim dionicima u Dubaiju uključujući zračnu luku, ured za imigraciju te nadležne institucije u zdravstvu i zrakoplovstvu kako bismo uspješno provodili nove mjere. Nastavit ćemo se savjetovati sa stručnjacima u svrhu dodatnih unaprjeđenja i prilagodbe na promjene. Svi smo svjesni da se za vrijeme trajanja pandemije moramo prilagoditi i stvoriti različite nove navike u svojim svakodnevnim aktivnostima. Sve uvedene mjere, u kombinaciji s proaktivnim strategijama upravljanja pandemijom koje su Ujedinjeni Arapski Emirati poduzeli, pokazuju koliko ozbiljno shvaćamo zdravlje i sigurnost naših lokalnih i globalnih zajednica što u konačnici javnosti pruža osjećaj sigurnosti i povjerenja“, rekao je Adel Al Redha, glavni operativni direktor Emiratesa.

Check-in
Emirates je uveo podjelu besplatnih higijenskih setova svakom putniku prilikom prijave u Međunarodnoj zračnoj luci Dubai te na letovima prema Dubaiju. Setovi uključuju maske, rukavice, antibakterijske maramice i sredstvo za dezinfekciju ruku. Sadržaj higijenskih setova u skladu je s nizom dodatnih mjera koje su već uvedene kako bi se zaštitilo putnike. Rukavice i maske obvezne su za sve korisnike i zaposlenike u zračnoj luci u Dubaiju dok je na Emiratesovim letovima obvezno samo nošenje maski. Po dolasku u zračnu luku, toplinski skeneri smješteni diljem prostora mjere temperaturu svim putnicima i zaposlenicima. Na tlu i u čekaonicama postavljene su oznake kako bi se putnicima pomoglo u održavanju nužne fizičke udaljenosti na područjima za prijavu, imigracijsku kontrolu, ukrcavanje i prijevoz. Zračna luka također je postavila zaštitne pregrade na svakom check-in i imigracijskom pultu kako bi se putnicima i zaposlenicima osigurao dodatan osjećaj sigurnosti tijekom interakcije.

Putnici u tranzitu
Putnici koji prolaze kroz Međunarodnu zračnu luku Dubai kako bi presjeli na drugi let prilikom iskrcaja proći će provjeru toplinskim skenerom. Na pultovima za tranzitne putnike također su postavljene zaštitne pregrade kao dodatna mjera opreza. Osoblje zračne luke odjeveno u osobnu zaštitnu opremu (PPE - Personal Protective Equipment) putnicima će sa sigurne udaljenosti biti dostupno za dodatnu pomoć. Uz to, putnicima će prije ukrcavanja na povezani let biti predani dodatni higijenski setovi.

Ukrcaj u zrakoplov
Redoslijed ukrcavanja promijenjen je na način da se putnike ukrcava prema redu sjedenja. Kreće se od zadnjeg prema prvom redu u zrakoplovu, a putnike se ukrcava u manjim grupama. Prostor za čekanje također je prilagođen kako bi se osiguralo da svi putnici poštuju socijalnu distancu, a ukrcaj će nadgledati Emiratesovi agenti odjeveni u osobnu zaštitnu opremu. Vrata na ukrcaju temeljito se čiste i dezinficiraju nakon svakog ukrcaja.

Mjere u zrakoplovu
Svi članovi kabinskog osoblja u zrakoplovu u potpunosti su odjeveni u osobnu zaštitnu opremu. Kako bi se zadržali najviši standardi sigurnosti i higijene, na svim letovima koji traju duže od 90 minuta bit će i poseban djelatnik zadužen za čišćenje sanitarnog čvora svakih 45 minuta. Svaki je WC opremljen dezinficirajućim sapunom i uputama za pranje ruku. Kako bi se umanjio rizik od zaraze putem dodira, časopisi i tiskani materijali trenutno su i dalje nedostupni na svim letovima. U premium klasama putnicima će biti dostupni jednokratni jelovnici i vinske karte. Predmeti poput madraca, jastuka, deka, slušalica i igračaka bit će posebno zapakirani. Emirates nastavlja posluživati tople obroke koristeći visokokvalitetan pribor za jelo i posuđe koje se sterilizira prije svake upotrebe. Prtljaga za kabinu mora se predati prilikom prijave, a putnici u zrakoplov mogu unijeti samo nužne predmete poput prijenosnog računala, ručne torbe, aktovke i dječjih predmeta. Za određene destinacije unutar Emiratesove mreže putnici trebaju ispuniti formulare Health Declaration Forms, a aviokompanija preporuča da iz tog razloga ponesu olovku. Emiratesove suvremene kabine unutar zrakoplova opremljene su naprednim zračnim filtrima HEPA koji uklanjaju 99,97 posto virusa te prašinu, alergene i mikrobe iz zraka u zrakoplovu kako bi se osiguralo zdravije i sigurnije okruženje tijekom leta. Nakon putovanja i po slijetanju u Dubai, svaki će zrakoplov proći kroz unaprijeđene metode čišćenja i dezinfekcije kako bi se osigurala sigurnost i ispravna razina dezinfekcije.

Emiratesova posada
Kako bi zaštitio svoje zaposlenike, Emirates je organizirao automobilski prijevoz za svoje letačko i kabinsko osoblje pa tako vozači dolaze po zaposlenike u njihov dom prije leta te ih voze kući na kraju smjene. Operativna posada za svoje se letove prijavljuje u posebnoj prostoriji unutar zračne luke prije no što ih se prevozi u zrakoplov. Presjedanja u odredišnim gradovima smanjena su gdje god je to moguće, a na letovima na dugim relacijama gdje su presjedanja neizbježna, posada se smješta u zasebne hotelske sobe. Po povratku u Dubai gdje se nalazi baza svih članova kabinskog osoblja Emiratesa, svi zaposlenici testiraju se na COVID-19. Nakon svakog leta, svakom članu posade propisana je karantena u trajanju od 14 dana u vlastitom domu, osim ako nisu na dužnosti.

Tagovi: Emirates, sigurnosni standardi, Adel Al Redha, Covid-19, koronavirus i zračni promet
PROČITAJ I OVO
Kuwait Airways otpušta 1.500 stranih radnika
REZOVI
Kuwait Airways otpušta 1.500 stranih radnika
LONDON - Kuwait Airways je danas objavio otpušta oko 1.500 stranih zaposlenih, odnosno 25 posto svojih stranih radnika, zbog velikih teškoća izazvanih negativnim utjecajem pandemije koronavirusa.
Plantažama potrebno više od 400 sezonskih radnika
SEZONCI
Plantažama potrebno više od 400 sezonskih radnika
PODGORICA - Kompaniji "13.jul - Plantaže" potrebno je više od 400 sezonskih radnika za poslove berbe. Zasad breskve na Ćemovskom polju iznosi 83 hektra i najveći je u regionu.
Dragan Marčinko predložen za direktora HŽ Carga
KADROVI
Dragan Marčinko predložen za direktora HŽ Carga
ZAGREB - Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade donesen je zaključak kojim se predlaže Skupštini društva HŽ Cargo d.o.o. imenovanje Dragana Marčinka za člana Uprave- direktora društva HŽ Carga na razdoblje od najduže šest mjeseci, do provedbe postupka imenovanja direktora putem javnog natječaja.
Cosco pretvorio Pirej u najveću kontejnersku luku na Mediteranu
LUKE
Cosco pretvorio Pirej u najveću kontejnersku luku na Mediteranu
ATENA - Kroz grčku luku Pirej, prošlo je najviše kontejnera s robom na Mediteranu u 2019. godini.
Slobodan Georgiev direktor nove kablovske televizije Newsmax Adria
TELEVIZIJA
Slobodan Georgiev direktor nove kablovske televizije Newsmax Adria
BEOGRAD - United Group, uz N1 i Novu S, pokreće još jednu kablovsku televiziju. U APR-u je 19. maja ove godine registrovana firma Newsmax Adria, čija je glavna delatnost proizvodnja i emitovanje televizijskog programa, piše portal Cenzolovka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE