GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Emirates podiže sigurnosne standarde za putnike

Emirates podiže sigurnosne standarde za putnike
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.05.2020 / 17:24
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Emirates je predstavio višestruke mjere kojima iskazuje brigu o svojim zaposlenicima i putnicima tijekom svake faze putovanja, pritom redefinirajući sigurnosne i higijenske standarde u avioindustriji, bilo u zrakoplovu ili na tlu.

Nove mjere stupile su na snagu danas slijedom obnove redovnih putničkih letova na devet odredišta.


„Emirates provodi sveobuhvatan skup mjera u svakoj fazi putovanja kako bi se unaprijedila dezinfekcija svih dodirnih površina te osiguralo zdravlje i sigurnost naših putnika i zaposlenika. Rizik od zaraze u zrakoplovu i sad je već vrlo nizak, ali mi smo uložili dodatan trud pri razmatranju svakog koraka putovanja, od check-ina do iskrcaja. Svaka primijenjena mjera dodatno umanje rizik, a naš je cilj u konačnici zaista letenje učiniti što sigurnijim. Surađujemo sa svim relevantnim dionicima u Dubaiju uključujući zračnu luku, ured za imigraciju te nadležne institucije u zdravstvu i zrakoplovstvu kako bismo uspješno provodili nove mjere. Nastavit ćemo se savjetovati sa stručnjacima u svrhu dodatnih unaprjeđenja i prilagodbe na promjene. Svi smo svjesni da se za vrijeme trajanja pandemije moramo prilagoditi i stvoriti različite nove navike u svojim svakodnevnim aktivnostima. Sve uvedene mjere, u kombinaciji s proaktivnim strategijama upravljanja pandemijom koje su Ujedinjeni Arapski Emirati poduzeli, pokazuju koliko ozbiljno shvaćamo zdravlje i sigurnost naših lokalnih i globalnih zajednica što u konačnici javnosti pruža osjećaj sigurnosti i povjerenja“, rekao je Adel Al Redha, glavni operativni direktor Emiratesa.

Check-in
Emirates je uveo podjelu besplatnih higijenskih setova svakom putniku prilikom prijave u Međunarodnoj zračnoj luci Dubai te na letovima prema Dubaiju. Setovi uključuju maske, rukavice, antibakterijske maramice i sredstvo za dezinfekciju ruku. Sadržaj higijenskih setova u skladu je s nizom dodatnih mjera koje su već uvedene kako bi se zaštitilo putnike. Rukavice i maske obvezne su za sve korisnike i zaposlenike u zračnoj luci u Dubaiju dok je na Emiratesovim letovima obvezno samo nošenje maski. Po dolasku u zračnu luku, toplinski skeneri smješteni diljem prostora mjere temperaturu svim putnicima i zaposlenicima. Na tlu i u čekaonicama postavljene su oznake kako bi se putnicima pomoglo u održavanju nužne fizičke udaljenosti na područjima za prijavu, imigracijsku kontrolu, ukrcavanje i prijevoz. Zračna luka također je postavila zaštitne pregrade na svakom check-in i imigracijskom pultu kako bi se putnicima i zaposlenicima osigurao dodatan osjećaj sigurnosti tijekom interakcije.

Putnici u tranzitu
Putnici koji prolaze kroz Međunarodnu zračnu luku Dubai kako bi presjeli na drugi let prilikom iskrcaja proći će provjeru toplinskim skenerom. Na pultovima za tranzitne putnike također su postavljene zaštitne pregrade kao dodatna mjera opreza. Osoblje zračne luke odjeveno u osobnu zaštitnu opremu (PPE - Personal Protective Equipment) putnicima će sa sigurne udaljenosti biti dostupno za dodatnu pomoć. Uz to, putnicima će prije ukrcavanja na povezani let biti predani dodatni higijenski setovi.

Ukrcaj u zrakoplov
Redoslijed ukrcavanja promijenjen je na način da se putnike ukrcava prema redu sjedenja. Kreće se od zadnjeg prema prvom redu u zrakoplovu, a putnike se ukrcava u manjim grupama. Prostor za čekanje također je prilagođen kako bi se osiguralo da svi putnici poštuju socijalnu distancu, a ukrcaj će nadgledati Emiratesovi agenti odjeveni u osobnu zaštitnu opremu. Vrata na ukrcaju temeljito se čiste i dezinficiraju nakon svakog ukrcaja.

Mjere u zrakoplovu
Svi članovi kabinskog osoblja u zrakoplovu u potpunosti su odjeveni u osobnu zaštitnu opremu. Kako bi se zadržali najviši standardi sigurnosti i higijene, na svim letovima koji traju duže od 90 minuta bit će i poseban djelatnik zadužen za čišćenje sanitarnog čvora svakih 45 minuta. Svaki je WC opremljen dezinficirajućim sapunom i uputama za pranje ruku. Kako bi se umanjio rizik od zaraze putem dodira, časopisi i tiskani materijali trenutno su i dalje nedostupni na svim letovima. U premium klasama putnicima će biti dostupni jednokratni jelovnici i vinske karte. Predmeti poput madraca, jastuka, deka, slušalica i igračaka bit će posebno zapakirani. Emirates nastavlja posluživati tople obroke koristeći visokokvalitetan pribor za jelo i posuđe koje se sterilizira prije svake upotrebe. Prtljaga za kabinu mora se predati prilikom prijave, a putnici u zrakoplov mogu unijeti samo nužne predmete poput prijenosnog računala, ručne torbe, aktovke i dječjih predmeta. Za određene destinacije unutar Emiratesove mreže putnici trebaju ispuniti formulare Health Declaration Forms, a aviokompanija preporuča da iz tog razloga ponesu olovku. Emiratesove suvremene kabine unutar zrakoplova opremljene su naprednim zračnim filtrima HEPA koji uklanjaju 99,97 posto virusa te prašinu, alergene i mikrobe iz zraka u zrakoplovu kako bi se osiguralo zdravije i sigurnije okruženje tijekom leta. Nakon putovanja i po slijetanju u Dubai, svaki će zrakoplov proći kroz unaprijeđene metode čišćenja i dezinfekcije kako bi se osigurala sigurnost i ispravna razina dezinfekcije.

Emiratesova posada
Kako bi zaštitio svoje zaposlenike, Emirates je organizirao automobilski prijevoz za svoje letačko i kabinsko osoblje pa tako vozači dolaze po zaposlenike u njihov dom prije leta te ih voze kući na kraju smjene. Operativna posada za svoje se letove prijavljuje u posebnoj prostoriji unutar zračne luke prije no što ih se prevozi u zrakoplov. Presjedanja u odredišnim gradovima smanjena su gdje god je to moguće, a na letovima na dugim relacijama gdje su presjedanja neizbježna, posada se smješta u zasebne hotelske sobe. Po povratku u Dubai gdje se nalazi baza svih članova kabinskog osoblja Emiratesa, svi zaposlenici testiraju se na COVID-19. Nakon svakog leta, svakom članu posade propisana je karantena u trajanju od 14 dana u vlastitom domu, osim ako nisu na dužnosti.

Tagovi: Emirates, sigurnosni standardi, Adel Al Redha, Covid-19, koronavirus i zračni promet
PROČITAJ I OVO
LOT reže linije prema Zagrebu, ukinuti letovi za Dubrovnik
POTEZI
LOT reže linije prema Zagrebu, ukinuti letovi za Dubrovnik
ZAGREB - Poljski nacionalni avioprijevoznik objavio je svoj red letenja za studeni ove godine. U odnosu na prošlu godinu, kompanija će prometovati samo prema Zagrebu, a linija prema Dubrovniku je ukinuta za ovogodišnji zimski red letenja.
Premijera filma Kreativni gen na festivalu KAKTUS 2020
DOGAĐAJI
Premijera filma Kreativni gen na festivalu KAKTUS 2020
BEOGRAD - Marketing mreža, u saradnji sa agencijom Real Grupa RGS i LCF Produkcijom, snimila je prvi dugometražni dokumentarni film o razvoju advertising industrije u Srbiji, pod nazivom “Kreativni gen”. Ovo je prvi dugometražni film o struci ikada snimljen u Srbiji. Vizuelno rešenje filma potpisuje agencija Ovation BBDO.
Advaita će kupovati 50% proizvodnje Aluminija
DOGOVOR
Advaita će kupovati 50% proizvodnje Aluminija
MOSTAR - Advaita i Aluminij industrija d.o.o. Mostar sklopili su strateški ugovor o desetogodišnjoj saradnji koji će u početku podrazumijevati da će ova multinacionalna kompanija, čije je sjedište u Dubaiju i s ispostavama u više zemalja svijeta, kupiti i distribuirati polovinu proizvodnje iz pogona Ljevaonice.
FDA odobrio remdesivir za liječenje koronavirusa
ZELENO SVJETLO
FDA odobrio remdesivir za liječenje koronavirusa
NEW YORK - Američka agencija za hranu i lijekove odobrila je lijek Gilead Scincesa remdesivir za liječenje koronavirusa.
Adidas najavljuje skoru prodaju Reeboka
PRODAJA
Adidas najavljuje skoru prodaju Reeboka
BERLIN - Njemački sportski div Adidas najavljuje prodaju Reeboka u idućim mjesecima, piše njemački Manager Magazin.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE