GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Emirates najsigurniji veliki zrakoplovni prijevoznik na svijetu

Emirates najsigurniji veliki zrakoplovni prijevoznik na svijetu
RANGIRANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.01.2022 / 13:06
Autor: SEEbiz / H
HAMBURG - Emirates je ponovo zauzeo prvo mjesto na ljestvici najsigurnijih velikih avioprijevoznika u svijetu, a u Europi titula je pripala nizozemskom KLM-u, izvijestio je Jet Airliner Crash Data Evaluation Centre (JACDEC).

Vodeći prijevoznik Ujedinjenih Arapskih Emirata nadmašio je s indeksom rizika 95,05 posto KLM, JetBlue i easyJet i ponovo osvojio prvo mjesto na ljestvici 25 kompanija u istraživanju koje je JACDEC proveo za zrakoplovni časopis Aero International.

JACDEC je prvi puta objavio i regionalne ljestvice, usporedivši vodeće prijevoznike unutar četiri regije.

Emirates je na regionalnoj razini kliznuo iza Etihad Airwaysa, koji također ima sjedište u Ujedinjenim Arapskim Emiratima ali nije dovoljno velik da se plasira na globalnu listu.

U Europi prvo je mjesto zauzeo KLM, a slijede Finnair, Air Europa, Transavia, easyJet i Norwegian.

Neki poznati prijevoznici, poput Austriana, Eurowingsa i Condora, nisu ni ušli u europski Top 25 budući da nisu prevezli dovoljno putnika ni "nakupili" dovoljno kilometraže u 2021. godini.

Regionalne ljestvice kreirane su u prvom redu zbog promijenjenog reda veličine koji se pomaknuo u korist brojnih zračnih prijevoznika s jakim domaćim tržištima, poput Kine i SAD-a, objasnio je osnivač JACDEC-a Jan-Arwed Richter.

Na rezultate ovogodišnjeg istraživanja u većoj su mjeri utjecale zrakoplovne nesreće iz ranijeg razdoblja, s obzirom na pad prometa u pandemiji i tek skromno povećanje broja putnika u 2021.

Prije pojave nove varijante koronavirusa i opetovanog uvođenja ograničenja sektor zračnog prijevoza nagomilao je u pandemiji gubitke od ukupno 200 milijardi dolara, rekao je glavni direktor udruge zrakoplovnih prijevoznika IATA Willie Walsh.

Prijevoznici su u prošloj godini nagomilali 52 milijarde dolara gubitaka, naveo je Walsh. U ovoj godini gubici bi se trebali osjetno smanjiti, na 12 milijardi dolara, a u 2023. kompanije bi ponovo trebale poslovati u plusu, dodao je čelnik IATA-e.

Tagovi: Emirates, kompanija KLM, Finnair, Air Europa, Transavia, easyJet, Norwegian, Etihad
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE