GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Embraer E–190 četvrti avion u floti Air Montenegra

Embraer E–190 četvrti avion u floti Air Montenegra
FLOTA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.06.2023 / 07:56
Autor: SEEbiz / Mina-business
PODGORICA – Floti crnogorskog avio-prevoznika, Air Montenegra, pridružio se još jedan avion iz porodice Embraer i to E-190 sa 104 sjedišta.

“Uz postojeća dva Embraera 195 i jedan Airbus 320, to je četiri vazduhoplova sa ukupno 500 sjedišta, sa kojima će Air Montenegro obavljati saobraćaj tokom ovogodišnje ljetnje sezone. Avion je u formi ACMI aranžmana zakupljen od kompanije Wind Rose”, navodi se u saopštenju.

Avion je počeo da saobraća u četvrtak i već prvog dana je obavio letove iz Tivta za Prag i Beograd.

Air Montenegro će tokom juna obavljati 25 letova dnevno iz Tivta i Podgorice ka planiranih 16 destinacija.

“Sadašnje stanje prodaje kapaciteta, popunjenost letova i srednja prodajna tarifa, potvrđuju optimizam da će ovo biti rekordna godina u poslovanju nacionalnog avio-prevoznika i da će plan od blizu pola miliona prevezenih putnika biti ostvaren”, dodaje se u saopštenju.

U Air Montenegru smatraju da je uvođenje četvrtog aviona od višestrukog značaja, imajući u vidu da slijedi puna-visoka turistička sezona.

Nacionalni avio-prevoznik će u toku ove godine saobraćati na redovnim linijama ka Beogradu, Ljubljani, Banja Luci, Frankfurtu, Cirihu, Parizu, Lionu, Nantu, Kopenhagenu, Pragu i Istanbulu, koje je obavljao u prethodnoj godini, i prvi put prema Bratislavi, Brnu, i Sarajevu.

„Pored novih čartera za zemlje Baltika, koji saobraćaju sa aerodroma Tivat, iz Podgorice imamo nove čartere za Ržešov u Poljskoj. Čarter serije letova obavljaće se, kao i prethodne godine, ka Jerevanu, Kairu, Katovicama, u periodu od juna do septembra, dok su čarteri iz Tel Aviva započeli saobraćaj u martu i trajaće do oktobra“, zaključuje se u saopštenju.

Tagovi: Embraer E–190, Air Montenegro
PROČITAJ I OVO
Coca-Cola u Bambi uložila 15 miliona eura
INVESTICIJE
Coca-Cola u Bambi uložila 15 miliona eura
BEOGRAD - Od juna 2019. godine kompanija Bambi u Požarevcu (Srbija) posluje u okviru Coca-Cola HBC grupe, a do sada je u ovu fabriku uložila nešto više od 15 miliona eura. Novi proizvodni pogon je najveće pojedinačno ulaganje u istoriji postojanja kompanije kojom su proizvodni kapaciteti plazma keksa gotovo udvostručeni.
Amel Kovačević novi generalni direktor BH Telecoma
KARIJERE
Amel Kovačević novi generalni direktor BH Telecoma
SARAJEVO - Na današnjoj sjednici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) donosena je odluka o smjeni uprave javnog preduzeća BH Telecom.
Akcionarima EPCG blizu 8,4 miliona eura dividende
DIVIDENDA
Akcionarima EPCG blizu 8,4 miliona eura dividende
NIKŠIĆ – Skupština akcionara Elektroprivrede (EPCG) usvojila je danas odluku o isplati dividende za 2021. godinu, kojom će se akcionarima isplatiti 8,4 miliona EUR.
Murdoch odstupa s pozicije predsjednika medijskih kompanija Fox i News Corp
KARIJERE
Murdoch odstupa s pozicije predsjednika medijskih kompanija Fox i News Corp
NEW YORK - Medijsko mogul Rupert Murdoch danas je saopćio da će odstupiti s pozicije predsjednika medijskih kompanija Fox i News Corp.
Fond rizičnog kapitala Prosperus Growth stekao udio u Nord Mobilu
AKVIZICIJE
Fond rizičnog kapitala Prosperus Growth stekao udio u Nord Mobilu
ZAGREB – Fond rizičnog kapitala Prosperus Growth stekao je većinski udio u društvu Nord Mobil d.o.o., najvećem domaćem proizvođače mobilnih kućica koji opskrbljuje vodeće turističke kompanije u Hrvatskoj, kao i zemlje šire regije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE