GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Embraer E–190 četvrti avion u floti Air Montenegra

Embraer E–190 četvrti avion u floti Air Montenegra
FLOTA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.06.2023 / 07:56
Autor: SEEbiz / Mina-business
PODGORICA – Floti crnogorskog avio-prevoznika, Air Montenegra, pridružio se još jedan avion iz porodice Embraer i to E-190 sa 104 sjedišta.

“Uz postojeća dva Embraera 195 i jedan Airbus 320, to je četiri vazduhoplova sa ukupno 500 sjedišta, sa kojima će Air Montenegro obavljati saobraćaj tokom ovogodišnje ljetnje sezone. Avion je u formi ACMI aranžmana zakupljen od kompanije Wind Rose”, navodi se u saopštenju.

Avion je počeo da saobraća u četvrtak i već prvog dana je obavio letove iz Tivta za Prag i Beograd.

Air Montenegro će tokom juna obavljati 25 letova dnevno iz Tivta i Podgorice ka planiranih 16 destinacija.

“Sadašnje stanje prodaje kapaciteta, popunjenost letova i srednja prodajna tarifa, potvrđuju optimizam da će ovo biti rekordna godina u poslovanju nacionalnog avio-prevoznika i da će plan od blizu pola miliona prevezenih putnika biti ostvaren”, dodaje se u saopštenju.

U Air Montenegru smatraju da je uvođenje četvrtog aviona od višestrukog značaja, imajući u vidu da slijedi puna-visoka turistička sezona.

Nacionalni avio-prevoznik će u toku ove godine saobraćati na redovnim linijama ka Beogradu, Ljubljani, Banja Luci, Frankfurtu, Cirihu, Parizu, Lionu, Nantu, Kopenhagenu, Pragu i Istanbulu, koje je obavljao u prethodnoj godini, i prvi put prema Bratislavi, Brnu, i Sarajevu.

„Pored novih čartera za zemlje Baltika, koji saobraćaju sa aerodroma Tivat, iz Podgorice imamo nove čartere za Ržešov u Poljskoj. Čarter serije letova obavljaće se, kao i prethodne godine, ka Jerevanu, Kairu, Katovicama, u periodu od juna do septembra, dok su čarteri iz Tel Aviva započeli saobraćaj u martu i trajaće do oktobra“, zaključuje se u saopštenju.

Tagovi: Embraer E–190, Air Montenegro
PROČITAJ I OVO
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
Suša u Kataloniji kriva za otkaze u Freixenetu
OTKAZI
Suša u Kataloniji kriva za otkaze u Freixenetu
BARCELONA - Španjolsko-njemački cava div Freixenet, poznat po svojim karakterističnim crnim staklenim bocama pjenušavog vina, otpustit će 80% svojih radnika u Kataloniji dok se sjeveroistočna španjolska regija bori sa sušom koja traje više od tri godine i ozbiljno je pogođena proizvodnja grožđa.
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
UPOZORENJE
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
PARIZ - Francuska luksuzna grupacija Kering očekuje pad operativne dobiti u prvom polugodištu od 40 do 45 posto, objavila je u utorak, nakon što je prodaja u prvom tromjesečju pala jer su bogati kupci smanjili potrošnju na proizvode njezine glavne marke Gucci.
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
SPOROVI
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
DUSSELDORF - Koliko pruga, raspoređenih na određeni način, treba biti na donjim dijelovima trenirke Nike? Viši regionalni sud u Dusseldorfu bavi se tim pitanjem od ovog tjedna, budući da je njemački Adidas tužio američku kompaniju.
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE