GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Elektroprivreda HZHB kraj Tomislavgrada otvorila vjetropark vrijedan 83 milijuna eura

Elektroprivreda HZHB kraj Tomislavgrada otvorila vjetropark vrijedan 83 milijuna eura
VJETROPARK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.03.2018 / 19:08
Autor: SEEbiz
TOMISLAVGRAD - Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne (EP HZHB) otvorila je u srijedu Vjetroelektranu Mesihovina vrijednu 83 milijuna eura, iz čijih pogona će se godišnje proizvoditi električna energija dovoljna za opskrbu 27.500 kućanstava.

U izgradnju vjetroparka investirano je 82 milijuna eura od čega je najveći dio financirala Njemačka državna banka za obnovu i razvoj (KfW).

U vjetroelektranu Mesihovina , koja se nalazi u općini Tomislavgrad, ugrađena su 22 vjetroagregata ukupne instalirane snage 50,6 megavata i godišnje proizvodnje od oko 165,17 gigavatsati električne energije.

Vjetropark je otvorila predsjedavajuća Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto.

"Elektroprivreda HZHB prva je u BiH prešla s riječi na djelo i izgradila ovakav objekt na bazi korištenja obnovljivih izvora energije. Ovime pokazujemo da su Hercegbosanska županija, a i Bosna i Hercegovina, siguran prostor za strane investicije", rekla je Krišto.

Po riječima generalnog direktora EP HZ HB-a Marinka Gilje, uz prosječnu potrošnju domaćinstva od 6.000 kilovatsati godišnje, Vjetroelektrana Mesihovina može opskrbiti električnom energijom oko 27.500 kućanstava.

Najavio je gradnju crpne hidroelektrane Vrilo vrijedne oko 90 milijuna eura.

Tagovi: Elektroprivreda HZHB, VE Mesihovina
PROČITAJ I OVO
I Head zainteresiran za Alpinu
INTERES
I Head zainteresiran za Alpinu
LJUBLJANA - Osim begunjskog Elana, za kupnju slovenskog proizvođača obuće Alpina Žiri zainteresirana je i multinacionalna kompanija Head u vlasništvu Johana Eliascha, od prošle godine novog predsjednika Međunarodne skijaške federacije (FIS), piše ljubljanski Dnevnik.
Poznati beogradski gastro koncept stiže i u Hrvatsku
ŠIRENJE
Poznati beogradski gastro koncept stiže i u Hrvatsku
ZAGREB - Nakon pet godina poslovanja poznati beogradski gastro koncept Ferdinand knedle ušao je u drugu fazu razvoja koja podrazumijeva širenje na nova tržišta putem franšize.
Zaključena prodaja Optima Telekoma
FINALIZACIJA
Zaključena prodaja Optima Telekoma
ZAGREB -  HT holding (društvo u 100% vlasništvu HT-a) prenio 17,41% dionica Optime, a Zagrebačka banka 36,90% dionica Optime na Telemach Hrvatska d.o.o. koji time stječe ukupno 54,31% dionica Optime.
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
DOKAPITALIZACIJA
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
ZAGREB - Upisom povećanja temeljnog kapitala u sudski registar uspješno je završena dokapitalizacija Dalekovoda d.d..
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
NAKNADA
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
ZAGREB - Autobusni prijevoznici traže da im se se isplati trošak hladnog pogona u vrijednosti od barem 50 posto ugovorenog iznosa s državom, jer imaju velike troškove budući da su zbog zatvaranja škola ostali bez ugovorenog i očekivanog prihoda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE