GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Elektroprivreda BiH rekorder po broju zaposlenih među državnim kompanijama

Elektroprivreda BiH rekorder po broju zaposlenih među državnim kompanijama
RADNICI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.10.2017 / 07:35
Autor: SEEbiz
SARAJEVO - U šest državnih kompanija, "Elektroprivredi BiH“, "BH Telecomu“, "Energoinvestu“, "Željeznicama FBiH“ (ŽFBiH), HT-u Mostar i "Elektroprivredi HZHB“ ukupno je zaposleno 15.040 radnika, pokazalo je istraživanje Dnevnog avaza. 

Radi se o podacima o broju zaposlenih iz javnih financijskih izvještaja ovih kompanija za prvih šest mjeseci ove godine, a koji su objavljeni na Sarajevskoj burzi (SASE). Prema ovim izvještajima, najveći broj onih koji rade u javnim poduzećima, točnije na državnim jaslama, je u „Elektroprivredi BiH“ (EPBiH). Zaključno s 30. lipnjom ove godine, u EPBiH radi ukupno 4.595 ljudi. 

U odnosu na prošlu godinu, ova brojka je manja za 74. Druga po redu državna firma s najvećim brojem zaposlenih je „BH Telecom“. U toj kompaniji trenutno je zaposleno 3.428 radnika. Prošle godine ih je bilo 3.433. Za pola godine manje ih je za samo pet. 

Među top-tri kada je riječ o firmama koje imaju najveći broj radnika spadaju i “Željeznice FBiH“, koje su najveći porezni dužnik u Federaciji i vječiti gubitaš, a zapošljavaju čak 3.285 osoba. Istina, u odnosu na prošlu godinu, manje ih je za 149. Polovina zaposlenih radi u administraciji, dok je godinama manjak radnika u osnovnoj djelatnosti te firme, pogotovo među strojovođama. 

Kada je u pitanju „Elektroprivreda HZHB“, ta firma trenutno zapošljava 1.935 radnika, što je manje za 201 zaposlenog u odnosu na lani. Na platnoj listi HT-a Mostar zaključno s 30. junom ove godine evidentirana su 1.374 zaposlena, a lani ih je bilo 1.387. S druge strane, razočaravajući dokaz propasti nekadašnjeg giganta su podaci za sarajevski „Energoinvest“. Prije 30 godina ta firma je imala i do 80.000 radnika, a danas svega 423. Prošle godine radilo ih je 448. 

Tagovi: Elektroprivreda BiH, Elektroprivreda HZHB, BH Telecom, Energoinvest, Željeznice FBiH
PROČITAJ I OVO
Croatia Airlines najavio nove letove
LETOVI
Croatia Airlines najavio nove letove
ZAGREB - Croatia Airlines objavio je svoj privremeni raspored do 14. lipnja, u kojem će prijevoznik nastaviti operacije od Zagreba do Zuricha, te domaći servis Zagreb - Pula - Zadar od 8. lipnja.
Aerodrom Ljubljana: Obnavlja se redovni putnički promet
PROMET
Aerodrom Ljubljana: Obnavlja se redovni putnički promet
LJUBLJANA - Nakon višemjesečnog zatišja zbog pandemije covida-19, danas će se na aerodromu Ljubljana obaviti prvi redoviti putnički let.
Kuwait Airways otpušta 1.500 stranih radnika
REZOVI
Kuwait Airways otpušta 1.500 stranih radnika
LONDON - Kuwait Airways je danas objavio otpušta oko 1.500 stranih zaposlenih, odnosno 25 posto svojih stranih radnika, zbog velikih teškoća izazvanih negativnim utjecajem pandemije koronavirusa.
Plantažama potrebno više od 400 sezonskih radnika
SEZONCI
Plantažama potrebno više od 400 sezonskih radnika
PODGORICA - Kompaniji "13.jul - Plantaže" potrebno je više od 400 sezonskih radnika za poslove berbe. Zasad breskve na Ćemovskom polju iznosi 83 hektra i najveći je u regionu.
Dragan Marčinko predložen za direktora HŽ Carga
KADROVI
Dragan Marčinko predložen za direktora HŽ Carga
ZAGREB - Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade donesen je zaključak kojim se predlaže Skupštini društva HŽ Cargo d.o.o. imenovanje Dragana Marčinka za člana Uprave- direktora društva HŽ Carga na razdoblje od najduže šest mjeseci, do provedbe postupka imenovanja direktora putem javnog natječaja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE