GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Elektronske vinjete u Sloveniji uvest će slovački Skytoll

Elektronske vinjete u Sloveniji uvest će slovački Skytoll
CESTARINE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.05.2021 / 07:50
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Napokon je poznat dobavljač elektroničkog vinjetskog sistema za osobna vozila u Sloveniji. To će biti slovačka tvrtka Skytoll nakon što je državna revizijska komisija potvrdila odluku Darsa koji je prije gotovo četiri mjeseca za izgradnju e-vinjeta odabrao ovu kompaniju.

Na odluku su se žalili neizabrani ponuđači Iskratel iz Kranja i tvrtka Marand, ali nisu uspjeli.

- Kao klijent, Dars je postupio korektno kad je odbio ponude Iskratela i Maranda, napominje Državna revizijska komisija u opsežnoj reviziji.

Glavni prigovor Marande da slovački Skytoll nema odgovarajuću referencu za izradu elektroničkih vinjeta neutemeljena je, prema komisiji.

- Državna revizijska komisija jasno je izjavila da je naručilac ispravno uzeo u obzir referentnu potvrdu referentnog naručioca, tako da je stvar gotovo u potpunosti riješena", objasnio je Samo Červek iz Državne revizijske komisije za TV Slovenija.

U Darsu su zadovoljni odlukom, ali postoji znatan vremenski zaostatak, te je upitno hoće li uvođenje e-vinjeta biti ove godine.

- Učinit ćemo sve da se to dogodi na vrijeme. Naravno, moramo uzeti u obzir da je rok do 1. prosinca bio postavljen pod pretpostavkom da će ugovor biti potpisan do 1. ožujka ove godine. Zbog zahtjeva za reviziju, akumulirali smo tromjesečno kašnjenje, a trenutno je teško odgovoriti da li će to ili ne utjecati na tok projekta, a naša je želja da ga što prije uspostavimo, rekao je Valentin Hajdinjak, predsjednik uprave Darsa.

Podsjetimo, najjeftiniju ponudu podnio je kranjski Iskratel, koju je Dars odbio zbog neovlaštene promjene potvrde o referencama, drugi Skytoll ponudio je nešto manje od 16 milijuna eura. Najskuplji Telekom u konzorciju s Marandom, Poštom Slovenije i austrijskim Kapšem eliminiran je upravo zbog visoke cijene.

Tagovi: elektroonske cestarine, Iskratel, Valentin Hajdinjak, elektronske vinjete, Skytoll, DARS
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE