GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EK pozitivno o planu restrukturiranja Jadroplova

EK pozitivno o planu restrukturiranja Jadroplova
POZITIVNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.12.2017 / 10:15
Autor: SEEbiz
SPLIT - Europska komisija je izvijestila da se Plan restrukturiranja Jadroplova može pozitivno ocijeniti, sukladno propisima i zakonima važećim u Europskoj uniji.

Društvo očekuje da će konačan plan restrukturiranja biti upućen u službenu notifikaciju tijekom siječnja 2018. godine.

Prema dostupnim informacijama, uprava tvrtke koja je u 70-postotnom državnom vlasništvu, predviđa nekoliko opcija za ulazak strateškog partnera, od privatizacije prodajom dionica do ulaska postupkom dokapitalizacije tvrtke. Prošle je godine u dva je navrata, provedeno smanjenje temeljnog kapitala tvrtke, najprije s 589 milijuna na 343,7 milijuna kuna, a potkraj 2016. na 180 milijuna kuna.

Nominalna vrijednost dionice tako je s 360 skliznula na 110 kuna. Time je stvoren teren za veći interes potencijalnih ulagača nego što je iskazan na javnom natječaju provedenom prije dvije godine, kada nije zaprimljena niti jedna obvezujuća ponuda.

Dionice Jadroplova (ZSE:JDPL-R-A) jučer su zaključile na razini od 27 kuna i od početka godine bilježe pad od 36,6 posto. 

Tagovi: Jadroplov, Europska komisija, brodari
PROČITAJ I OVO
I Head zainteresiran za Alpinu
INTERES
I Head zainteresiran za Alpinu
LJUBLJANA - Osim begunjskog Elana, za kupnju slovenskog proizvođača obuće Alpina Žiri zainteresirana je i multinacionalna kompanija Head u vlasništvu Johana Eliascha, od prošle godine novog predsjednika Međunarodne skijaške federacije (FIS), piše ljubljanski Dnevnik.
Poznati beogradski gastro koncept stiže i u Hrvatsku
ŠIRENJE
Poznati beogradski gastro koncept stiže i u Hrvatsku
ZAGREB - Nakon pet godina poslovanja poznati beogradski gastro koncept Ferdinand knedle ušao je u drugu fazu razvoja koja podrazumijeva širenje na nova tržišta putem franšize.
Zaključena prodaja Optima Telekoma
FINALIZACIJA
Zaključena prodaja Optima Telekoma
ZAGREB -  HT holding (društvo u 100% vlasništvu HT-a) prenio 17,41% dionica Optime, a Zagrebačka banka 36,90% dionica Optime na Telemach Hrvatska d.o.o. koji time stječe ukupno 54,31% dionica Optime.
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
DOKAPITALIZACIJA
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
ZAGREB - Upisom povećanja temeljnog kapitala u sudski registar uspješno je završena dokapitalizacija Dalekovoda d.d..
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
NAKNADA
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
ZAGREB - Autobusni prijevoznici traže da im se se isplati trošak hladnog pogona u vrijednosti od barem 50 posto ugovorenog iznosa s državom, jer imaju velike troškove budući da su zbog zatvaranja škola ostali bez ugovorenog i očekivanog prihoda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE