GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EK odobrila pet milijuna eura državne pomoći za Fraport Slovenija

EK odobrila pet milijuna eura državne pomoći za Fraport Slovenija
ZELENO SVJETLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.02.2021 / 17:04
Autor: SEEbiz
BRUXELLES - Europska komisija odobrila je pet milijuna eura državne potpore za Fraport Slovenija. Riječ je o izravnim bespovratnim sredstvima za nadoknadu štete koju je pretrpjela tvrtka kao upravitelj zračne luke Ljubljana Jože Pučnik između 17. ožujka i 30. lipnja prošle godine zbog izbijanja pandemije covida-19, priopćila je Komisija.

Mjera uključuje mehanizam za povrat sredstava koji osigurava da će država morati vratiti bilo koji iznos državne potpore koji bi premašio iznos stvarne štete, objasnila je Komisija. Shema je odobrena jer ispunjava uvjete utvrđene u privremenom okviru državne potpore.

Vlada je odobrila državnu pomoć Fraport Sloveniji početkom prosinca prošle godine. Pet milijuna eura, koliko iznosi državna pomoć, predstavlja oko 33 posto štete koju će Fraport pretrpjeti kao rezultat epidemije.

Zračna luka Jože Pučnik Ljubljana središnja je slovenska javna zračna luka za međunarodni zračni promet i definirana je kao infrastrukturni objekt od nacionalnog značaja. Kroz nju prolazi približno 97 posto cjelokupnog zračnog putničkog prometa u Sloveniji, izjavila je vlada odobravajući mjeru.

Fraport Slovenija procjenjuje da će zbog covid-19 broj prevezenih putnika pasti za 80 posto. Trenutno tvrtka ostvaruje 18 posto broja prevezenih putnika u odnosu na 2019. godinu, pa provodi niz mjera štednje u smjeru smanjenja materijalnih troškova i troškova rada.

Državne potpore koje će tvrtka koristiti za osiguravanje likvidnosti ili za pokrivanje tekućih operativnih troškova i hitnih ulaganja bit će ključne za osiguravanje njezinog daljnjeg infrastrukturnog razvoja i rada zračne luke.

Tagovi: Fraport Slovenija, Europska komisija, državna pomoć, Aerodrom Ljubljana
PROČITAJ I OVO
I Head zainteresiran za Alpinu
INTERES
I Head zainteresiran za Alpinu
LJUBLJANA - Osim begunjskog Elana, za kupnju slovenskog proizvođača obuće Alpina Žiri zainteresirana je i multinacionalna kompanija Head u vlasništvu Johana Eliascha, od prošle godine novog predsjednika Međunarodne skijaške federacije (FIS), piše ljubljanski Dnevnik.
Poznati beogradski gastro koncept stiže i u Hrvatsku
ŠIRENJE
Poznati beogradski gastro koncept stiže i u Hrvatsku
ZAGREB - Nakon pet godina poslovanja poznati beogradski gastro koncept Ferdinand knedle ušao je u drugu fazu razvoja koja podrazumijeva širenje na nova tržišta putem franšize.
Zaključena prodaja Optima Telekoma
FINALIZACIJA
Zaključena prodaja Optima Telekoma
ZAGREB -  HT holding (društvo u 100% vlasništvu HT-a) prenio 17,41% dionica Optime, a Zagrebačka banka 36,90% dionica Optime na Telemach Hrvatska d.o.o. koji time stječe ukupno 54,31% dionica Optime.
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
DOKAPITALIZACIJA
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
ZAGREB - Upisom povećanja temeljnog kapitala u sudski registar uspješno je završena dokapitalizacija Dalekovoda d.d..
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
NAKNADA
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
ZAGREB - Autobusni prijevoznici traže da im se se isplati trošak hladnog pogona u vrijednosti od barem 50 posto ugovorenog iznosa s državom, jer imaju velike troškove budući da su zbog zatvaranja škola ostali bez ugovorenog i očekivanog prihoda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE