GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EK dao uvjetno odobrenje za remdesivir

EK dao uvjetno odobrenje za remdesivir
ODOBRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.07.2020 / 15:13
Autor: SEEbiz / H
BRUXELLES - Europska komisija je u petak dala uvjetno odobrenje za stavljanje na tržište lijeka remdesivir, što ga čini prvim lijekom odobrenim na razini EU-a za liječenje bolesti covid-19.

"Današnje odobrenje prvog lijeka za liječenje covida-19 važan je korak naprijed u borbi protiv virusa. Odobrenje koje smo dali manje od mjesec dana nakon podnošenja zahtjeva, jasno pokazuje odlučnost EU-a da reagira brzo kad god novi tretmani postanu dostupni. Prevrnut ćemo svaki kamen u našim naporima da osiguramo učinkovito liječenje ili cjepivo protiv koronavirusa", izjavila je povjerenica za zdravstvo Stella Kyriakides.

Remdesivir je zasad odobren za uvjetno stavljanje na tržište. Uvjetno odobrenje jedan je od mehanizama koji je stvoren kako bi se olakšala što ranija dostupnost lijekova koji mogu zadovoljiti medicinske potrebe, između ostaloga i u hitnim situacijama kada je potreban odgovor na prijetnje javnom zdravlju, kao što je slučaj sa sadašnjom pandemijom koronavirusa.

Odobrenje Komisije stiglo je tjedan dana nakon preporuke Europske agencije za lijekove (EMA).

EMA u svom priopćenju ističe da joj mehanizam uvjetnog odobrenja omogućava da preporuči neki lijek i u slučajevima kada ne raspolaže u potpunosti svim podacima ako su koristi veće od rizika.

Remdesivir je antivirusni lijek prvotno razvijen protiv ebole. To je prvi lijek koji je pokazao određenu učinkovitost u bolesnika hospitaliziranih zbog covida-19.

Tagovi: remdesivir, Europska komisija, Gilead Sciences, Europska agencija za lijekove
PROČITAJ I OVO
Kodak postaje farmaceutska kompanija, dionice katapultirane
NOVI POČETAK
Kodak postaje farmaceutska kompanija, dionice katapultirane
NEW YORK - Američka kompanija Kodak, nekada pionir na tržištu fotografije, ponovo se budi. Sada kao farmacuetski proizvođač, koji će Amerikancima pomagati u boju protiv korona krize.
Rast proizvodnje i izvoza cigareta u vreme pandemije
CIGARETE
Rast proizvodnje i izvoza cigareta u vreme pandemije
BEOGRAD - Duvanska industrija u Srbiji je među retkim privrednim granama koje su za prvih pet meseci i u vreme trajanja pandemije povećale proizvodnju i izvoz, rekao je danas sekretar Udruženja za biljnu proizvodnju i prehrambenu industriju u Privrednoj komori Srbije (PKS) Aleksandar Bogunović.
Institut IGH kasni s objavom poslovnih rezultata
KAŠNJENJE
Institut IGH kasni s objavom poslovnih rezultata
ZAGREB - Institut IGH izvijestio je kako uslijed otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom COVID-19 i mjerama koje se poduzimaju radi sprečavanja širenja zaraze sa tom bolešću, Društvo nije bilo u mogućnosti ispuniti propisane obveze u vezi objave tromjesečnog izvještaja za drugo tromjesečje 2020. godine, a u rokovima i na način propisan Zakonom o tržištu kapitala.
Allianz: Neto prihod u drugom kvartalu pao 28,6 posto
PAD
Allianz: Neto prihod u drugom kvartalu pao 28,6 posto
MUNCHEN - Allianz je nastavio uspješno svladavati izazove aktualne krize, te je u drugom tromjesečju 2020. godine ostvario vrlo dobre rezultate. Pa ipak, s obzirom na tekuću neizvjesnost i nedoumice, trenutno ne žele izaći s ažuriranom prognozom operativne dobiti za 2020. godinu.
SAS reducira broj letova prema Splitu
LETOVI
SAS reducira broj letova prema Splitu
STOCKHOLM - Scandinavian Airlines (SAS) objavio je svoj red letenja za kolovoz u kojem će značajno reducirati broj tjednih letova prema Zračnoj luci Split.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE