GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EIB traži ponavljanje tendera za dionicu autoputa A1 Počitelj-Zvirovići

EIB traži ponavljanje tendera za dionicu autoputa A1 Počitelj-Zvirovići
TENDERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.12.2017 / 18:27
Autor: SEEbiz
SARAJEVO - Evropska investicijska banka je u srijedu dostavila pismo Austocestama Federacije BiH u kojem traži da se postupak dodjele ugovora na izgradnji dionice Počitelj-Zvirovići ponovi.

Naime, EIB smatra da je došlo do povrede postupka nabavke uslijed objavljivanja povjerljivih informacija u pojedinim medijima. Navedeno je da su istim prekršene odredbe o povjerljivosti iz Ugovora o finansiranju zaključenog između BiH i EIB-a.

Uprava JPAC tvrdi da je učinila sve da zaštiti integritet procesa evaluacije ponuda koji je započeo 17.07. 2017. godine.

U tom smislu, EIB u svom pismu nudi eksperta koji će, o njihovom trošku, pomoći JPAC-u u ponovljenom postupku.

"Uprava JPAC ni na koji način ne želi da ugrozi partnerski odnos sa Bankom kao jednim od ključnih finansijera u izgradnji Koridora 5c te će nastaviti komunkaciju sa EIB-om u želji da se proces imenovanja eksperta i ponovnog tenderisanja sprovede što je prije moguće", kažu iz Autocesta FBiH u saopćenju.

Podsjećamo, ponude za izgradnju poddionice Počitelj-Zvirovići predale su sljedeće kompanije: China Gezhouba Group Company Limited (Kina), Joint Venture: Strabag AG and Euro – Asfalt d.o.o. (Austrija i BiH), Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret A.S. (Turska), Joint Venture: Fernas & Ozgun Insaat (Turska), Consortium: Azvirt Limited Liability Company and Power Construction Corporation of China Ltd (Azerbejdžan i Kina).

Kako je kazao direktor JPAC Adnan Terzić, najpovoljniju ponudu za izgradnju poddionice Počitelj-Zvirovići imao je konzorcij firmi iz Azerbejdžana i Kine.

Poddionica Počitelj-Zvirovići duga je 11,75 km, a najznačajniji objekti na poddionici su most Počitelj (945 m), petlja sa naplatnim mjestom i pristupnim prometnicama do regionalne ceste Buna-Domanovići i magistralne ceste M-17, tri vijadukta, tunel i otvorena trasa.

Procijenjena vrijednost radova iznosi 100 miliona eura. Predviđeni rok izgradnje je 30 mjeseci.

Tagovi: Evropska investicijska banka, dionica Počitelj-Zvirovići, Viadukt, Strabag, Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret, China Gezhouba Group Company, Euro-Asfalt
PROČITAJ I OVO
Nenad Miščević novi generalni direktor Nectar Grupe
KADROVI
Nenad Miščević novi generalni direktor Nectar Grupe
BEOGRAD - Nenad Miščević novi je generalni direktor Nectar grupe, najvećeg proizvođača sokova i prerađivača voća i povrća u Jugoistočnoj Evropi u čijem sastavu posluju kompanije Nectar, Heba i Fructal.
Bugarski Dronamics želi Osijek povezati dronovima s pet zračnih luka u Europi
DRONOVI
Bugarski Dronamics želi Osijek povezati dronovima s pet zračnih luka u Europi
OSIJEK - Osječka zračna luka bit će prva u Hrvatskoj s koje će polijetati i slijetati dronovi te bi trebala postati regionalni centar za prijevoz tereta dronovima.
Hrvatske ceste provele temeljitu digitalnu transformaciju (VIDEO)
DIGITALIZACIJA
Hrvatske ceste provele temeljitu digitalnu transformaciju (VIDEO)
ZAGREB - Hrvatske ceste mogu se pohvaliti da su u posljednjih godinu dana započele i velikim dijelom provele temeljitu digitalnu transformaciju kompanije.
Aladrović: Splašnjava nezadovoljstvo poduzetnika
DOJMOVI
Aladrović: Splašnjava nezadovoljstvo poduzetnika
ZAGREB - Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović objasnio je za N1 kakvo je stanje u odnosima s poslodavcima nakon pregovora.
Novi pozivni centar Croatia osiguranja u Vukovaru: Otvara se 55 radnih mjesta
ŠIRENJE
Novi pozivni centar Croatia osiguranja u Vukovaru: Otvara se 55 radnih mjesta
VUKOVAR – Otvaranjem novog pozivnog centra u Vukovaru CROATIA osiguranje, tržišni i digitalni lider koji posluje u sastavu Adris grupe, nastavlja sa širenjem poslovanja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE