GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EIB traži ponavljanje tendera za dionicu autoputa A1 Počitelj-Zvirovići

EIB traži ponavljanje tendera za dionicu autoputa A1 Počitelj-Zvirovići
TENDERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.12.2017 / 18:27
Autor: SEEbiz
SARAJEVO - Evropska investicijska banka je u srijedu dostavila pismo Austocestama Federacije BiH u kojem traži da se postupak dodjele ugovora na izgradnji dionice Počitelj-Zvirovići ponovi.

Naime, EIB smatra da je došlo do povrede postupka nabavke uslijed objavljivanja povjerljivih informacija u pojedinim medijima. Navedeno je da su istim prekršene odredbe o povjerljivosti iz Ugovora o finansiranju zaključenog između BiH i EIB-a.

Uprava JPAC tvrdi da je učinila sve da zaštiti integritet procesa evaluacije ponuda koji je započeo 17.07. 2017. godine.

U tom smislu, EIB u svom pismu nudi eksperta koji će, o njihovom trošku, pomoći JPAC-u u ponovljenom postupku.

"Uprava JPAC ni na koji način ne želi da ugrozi partnerski odnos sa Bankom kao jednim od ključnih finansijera u izgradnji Koridora 5c te će nastaviti komunkaciju sa EIB-om u želji da se proces imenovanja eksperta i ponovnog tenderisanja sprovede što je prije moguće", kažu iz Autocesta FBiH u saopćenju.

Podsjećamo, ponude za izgradnju poddionice Počitelj-Zvirovići predale su sljedeće kompanije: China Gezhouba Group Company Limited (Kina), Joint Venture: Strabag AG and Euro – Asfalt d.o.o. (Austrija i BiH), Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret A.S. (Turska), Joint Venture: Fernas & Ozgun Insaat (Turska), Consortium: Azvirt Limited Liability Company and Power Construction Corporation of China Ltd (Azerbejdžan i Kina).

Kako je kazao direktor JPAC Adnan Terzić, najpovoljniju ponudu za izgradnju poddionice Počitelj-Zvirovići imao je konzorcij firmi iz Azerbejdžana i Kine.

Poddionica Počitelj-Zvirovići duga je 11,75 km, a najznačajniji objekti na poddionici su most Počitelj (945 m), petlja sa naplatnim mjestom i pristupnim prometnicama do regionalne ceste Buna-Domanovići i magistralne ceste M-17, tri vijadukta, tunel i otvorena trasa.

Procijenjena vrijednost radova iznosi 100 miliona eura. Predviđeni rok izgradnje je 30 mjeseci.

Tagovi: Evropska investicijska banka, dionica Počitelj-Zvirovići, Viadukt, Strabag, Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret, China Gezhouba Group Company, Euro-Asfalt
PROČITAJ I OVO
Carnival zaključio kvartal s 2,1 mlrd dolara gubitka
GUBITAK
Carnival zaključio kvartal s 2,1 mlrd dolara gubitka
LONDON - Britansko-američki operator krstarenja Carnival Corp preliminarno je u četvrtak izvijestio da je drugo fiskalno tromjesečje zaključio s neto gubitkom od 2,1 milijardu dolara zbog obustave putovanja u pandemiji koronavirusa.
Deutsche Bahn oprema vlakove Alstomovom digitalnom opremom
OPREMA
Deutsche Bahn oprema vlakove Alstomovom digitalnom opremom
PERRET - Francuski proizvođač brzih vlakova Alstom objavio je u četvrtak da je s podružnicom Deutsche Bahna DB Regio potpisao ugovor o isporuci digitalnih sustava za 215 vlakova.
Vodeća OTT platforma jugoistočne Europe EON stigla u Hrvatsku
TELEVIZIJA
Vodeća OTT platforma jugoistočne Europe EON stigla u Hrvatsku

ZAGREB – EON, jedna od najpopularnijih OTT platformi u jugoistočnoj Europi, stigla je u Hrvatsku s bogatom ponudom najboljih domaćih i međunarodnih programa, kao i nagrađivanom tehnologijom koja nudi vrhunsko iskustvo gledanja gdje god se korisnici nalazili, neovisno o pružatelju internetske usluge. EON se može isprobati uz posebnu akcijsku ponudu – 30 dana besplatnog korištenja.

BH Telecom ulaže 18 miliona KM u snimanje bh. serija
ULAGANJA
BH Telecom ulaže 18 miliona KM u snimanje bh. serija
SARAJEVO - Kompanija BH Telecom sa domaćim producentskim kućama i rediteljima će putem platforme BHContentLab zajednički realizirati snimanje nekoliko domaćih igranih TV serija.
Valamar sezonu otvara nagradom od 1.300 kn neto zaposlenicima
POTEZI
Valamar sezonu otvara nagradom od 1.300 kn neto zaposlenicima
POREČ - Valamar će početkom srpnja svojim djelatnicima isplatiti nagradu za pripremu i otvorenje sezone 2021. u iznosu od 1.300 kuna, nastavlja sa programima nagrađivanja tokom ljeta te jamči minimalna neto primanja od 5.000 kn.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE