GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EBRD ulaže u Invera Private Equity Fond

EBRD ulaže u Invera Private Equity Fond
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.07.2019 / 14:34
Autor: SEEbiz
ZAGREB - EBRD ulaže 10 milijuna eura u Invera Private Equity Fond za daljnja ulaganja u mala i srednja poduzeća u jugoistočnoj Europi s naglaskom na ulaganja u vlasnički kapital privatnih poduzeća u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori.

Anne Fossemalle, direktorica EBRD-a i voditeljica odjela Equity fondova rekla je:

„Ovim ulaganjem EBRD će omogućiti lakši pristup financiranju vlasničkim kapitalom sektoru malih i srednjih poduzeća jugoistočne Europe. Izuzetno smo zadovoljni što ćemo na ovaj način podržati nov tim, lokalnih i nezavisnih stručnjaka."

Invera Equity Partners je novoosnovano društvo za upravljanje private equity fondovima s ciljem prikupljanja do 100 milijuna eura kapitala kroz partnerstva s lokalnim investitorima u jugoistočnoj Europi. Regija jugoistočne Europe ima izuzetan poduzetnički potencijal koji se često ne ostvaruje u potpunosti zbog otežanog pristupa izvorima financiranja. EBRD je multilateralna banka koja promiče razvoj privatnog sektora i poduzetničke inicijative u 38 zemalja na tri kontinenta. Banka je u vlasništvu 67 zemalja te EU-a i EIB-a. Cilj EBRD-ovih ulaganja je da gospodarstva u regijama u kojima posluje postanu konkurentna, uključiva, dobro vođena, zelena i povezana. Pratite nas na webu, Facebooku, LinkedInu, Instagramu, Twitteru i YouTubeu.

Victoria Zinchuk, direktorica EBRD-a za Hrvatsku rekla je:

„Poticanje razvoja lokalnog private equity sektora jedan je od strateških ciljeva Banke. Kroz ovo ulaganje, EBRD će neizravno omogućiti pristup financiranju vlasničkim kapitalom lokalnim hrvatskim korporativnim klijentima te doprinijeti njihovom rastu i razvoju."

Invera Private Equity Fond ulaže u veliki broj sektora: prehrambeni sektor, prerađivačku i IT industriju, uslužni sektor (uključujući i zdravstvo i transport), te sektor turizma. Fond će imati diversificirani portfelj ulaganja s prosječnim pojedinačnim ulaganjem u vrijednosti od 4 do 12 milijuna eura. EBRD je vodeći institucionalni investitor u regiji jugoistočne Europe, prisutan u svim sektorima gospodarstva. Napretkom gospodarstava regije, financiranja vlasničkim kapitalom postaju sve važniji faktor daljnjeg gospodarskog razvoja pogotovo u svijetlu zemalja koje su u postupku pristupanja Europskoj Uniji.

Tagovi: EBRD, Europska banka za obnovu i razvoj, Invera Private Equity Fond, Anne Fossemalle
PROČITAJ I OVO
Radnici Krušika najavljuju štrajk
ŠTRAJK
Radnici Krušika najavljuju štrajk
VALJEVO - Radnici Krušika ni juče, uprkos najavi poslovodstva, nisu dobili prvi deo zarade, odnosno akontaciju za prošli mesec, koja je trebalo da im bude isplaćena 14. februara.
U luku Ploče stižu dijelovi čelične konstrukcije za Pelješki most
MOST
U luku Ploče stižu dijelovi čelične konstrukcije za Pelješki most
PLOČE - Brod sa segmentima čelične rasponske konstrukcije za Pelješki most, koji je 25. siječnja iz Kine krenuo za Hrvatsku, u nedjelju, 23. veljače, trebao bi stići u luku Ploče.
Ljubljansko Žito omogućuje kupnju putem kriptovaluta
POHVALNO
Ljubljansko Žito omogućuje kupnju putem kriptovaluta
LJUBLJANA - Ljubljanska kompanija Žito u vlasništvu Podravke prati trendove uvođenjem naprednih rješenja za plaćanje.
Kosovski ministar poništio tender od 110 miliona evra za auto put Priština - Gnjilane
POTEZI
Kosovski ministar poništio tender od 110 miliona evra za auto put Priština - Gnjilane
PRIŠTINA - Ministar Kosova za infrastrukturu i životnu sredinu, Llumir Abdixhiku, poništio je danas tender za auto-put Priština-Gnjilane, vrednosti 110 miliona evra, koji je objavila prethodna vlada bez prethodnog obezbedjivanja sredstava u budžetu Kosova za ovu godinu, kako je to zakonom propisano.
Plodinama potvrđena kazna od milijun kuna zbog nepoštene trgovačke prakse
KAZNA
Plodinama potvrđena kazna od milijun kuna zbog nepoštene trgovačke prakse
RIJEKA - Upravni sud u Rijeci potvrdio je rješenje Agencije za zaštite tržišnog natjecanja (AZTN) kojim je Plodinama izrečena kazna od milijun kuna, zbog nametanja nepoštenih trgovačkih praksi, objavila je u petak Agencija na svojim internet stranicama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE