GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EBRD ulaže u Invera Private Equity Fond

EBRD ulaže u Invera Private Equity Fond
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.07.2019 / 14:34
Autor: SEEbiz
ZAGREB - EBRD ulaže 10 milijuna eura u Invera Private Equity Fond za daljnja ulaganja u mala i srednja poduzeća u jugoistočnoj Europi s naglaskom na ulaganja u vlasnički kapital privatnih poduzeća u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori.

Anne Fossemalle, direktorica EBRD-a i voditeljica odjela Equity fondova rekla je:

„Ovim ulaganjem EBRD će omogućiti lakši pristup financiranju vlasničkim kapitalom sektoru malih i srednjih poduzeća jugoistočne Europe. Izuzetno smo zadovoljni što ćemo na ovaj način podržati nov tim, lokalnih i nezavisnih stručnjaka."

Invera Equity Partners je novoosnovano društvo za upravljanje private equity fondovima s ciljem prikupljanja do 100 milijuna eura kapitala kroz partnerstva s lokalnim investitorima u jugoistočnoj Europi. Regija jugoistočne Europe ima izuzetan poduzetnički potencijal koji se često ne ostvaruje u potpunosti zbog otežanog pristupa izvorima financiranja. EBRD je multilateralna banka koja promiče razvoj privatnog sektora i poduzetničke inicijative u 38 zemalja na tri kontinenta. Banka je u vlasništvu 67 zemalja te EU-a i EIB-a. Cilj EBRD-ovih ulaganja je da gospodarstva u regijama u kojima posluje postanu konkurentna, uključiva, dobro vođena, zelena i povezana. Pratite nas na webu, Facebooku, LinkedInu, Instagramu, Twitteru i YouTubeu.

Victoria Zinchuk, direktorica EBRD-a za Hrvatsku rekla je:

„Poticanje razvoja lokalnog private equity sektora jedan je od strateških ciljeva Banke. Kroz ovo ulaganje, EBRD će neizravno omogućiti pristup financiranju vlasničkim kapitalom lokalnim hrvatskim korporativnim klijentima te doprinijeti njihovom rastu i razvoju."

Invera Private Equity Fond ulaže u veliki broj sektora: prehrambeni sektor, prerađivačku i IT industriju, uslužni sektor (uključujući i zdravstvo i transport), te sektor turizma. Fond će imati diversificirani portfelj ulaganja s prosječnim pojedinačnim ulaganjem u vrijednosti od 4 do 12 milijuna eura. EBRD je vodeći institucionalni investitor u regiji jugoistočne Europe, prisutan u svim sektorima gospodarstva. Napretkom gospodarstava regije, financiranja vlasničkim kapitalom postaju sve važniji faktor daljnjeg gospodarskog razvoja pogotovo u svijetlu zemalja koje su u postupku pristupanja Europskoj Uniji.

Tagovi: EBRD, Europska banka za obnovu i razvoj, Invera Private Equity Fond, Anne Fossemalle
PROČITAJ I OVO
Ryanair pokreće liniju Pula – Poznań
LETOVI
Ryanair pokreće liniju Pula – Poznań
ZAGREB - Najveći europski niskobudžetni avioprijevoznik Ryanair objavio je da otvara novu iz Hrvatske i to između Pule i poljskog Poznańa, a koja će prometovati dva puta tjedno.
Značajni poslovi Energoinvesta u 2021.
POSLOVI
Značajni poslovi Energoinvesta u 2021.
SARAJEVO - Energoinvest je u 2021. godinu ušao sa značajnim ugovorenim poslovima, a prema Planu za ovu godinu se planiraju prihodi u iznosu od cca 200 miliona KM.
Mastercard preuzima Ekatu za 850 milijuna dolara
AKVIZICIJE
Mastercard preuzima Ekatu za 850 milijuna dolara
NEW YORK - Mastercard je dogovorio preuzimanje kompanije za verifikaciju digitalnog identiteta Ekata za 850 milijuna dolara.
Coca-Cola bolja od očekivanja analitičara
SOLIDNO
Coca-Cola bolja od očekivanja analitičara
ATLANTA - Američki div Coca-Cola u prvom je tromjesečju zabilježio 2,25 milijardi dolara neto dobiti, što je 19 posto manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine.
U Švedskoj se svakodnevno bacaju stotine doza AstraZenece
NEPOVJERENJE
U Švedskoj se svakodnevno bacaju stotine doza AstraZenece
STOCKHOLM - Stotine doza AstraZenecinog cjepiva protiv covida-19 baca se svaki dan u Stockholmu jer se stanovnici odbijaju njime cijepiti, rekao je švedski liječnik u ponedjeljak za televiziju SVT.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE