GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EBRD odobrio Unicredit Leasingu Croatia 75 milijuna eura za financiranje poduzetnika

EBRD odobrio Unicredit Leasingu Croatia 75 milijuna eura za financiranje poduzetnika
ZELENO SVJETLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.12.2019 / 13:04
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila je UniCredit Leasingu Croatia kreditnu liniju vrijednosti do 75 milijuna eura za unaprjeđenje financiranja lokalnih mikro, malih i srednjih tvrtki, s naglaskom na ulaganja u energetsku učinkovitost.

Sredstva će podržati financiranje leasinga za lokalne tvrtke, posebice najma "zelene" opreme i tehnologija, stoji u priopćenju EBRD-a, u kojem stoji i da će se UniCredit Leasing Croatia usredotočiti na privlačenje novih klijenata i širenje poslovanja izvan glavnog grada Zagreba.

Unatoč važnosti mikro, malih i srednjih poduzeća za hrvatsko gospodarstvo, pristup financiranju često se navodi kao jedna od glavnih prepreka za razvoj i širenje poslovanja, navodi se u priopćenju EBRD-a, objavljenom u petak.

Kažu da će zajam EBRD-a poboljšati pristup financiranju, a također će na domaće tržište uvesti tehnološki izbornik za tranziciju u "zelenu" ekonomiju (Green Economy Transition (GET) Technology Selector).

Navode da će taj alat UniCredit Leasingu Croatia omogućiti produženje najmova kojima se financira visokoučinkovita imovina, a koja je ocijenjena i prethodno odobrena kao prihvatljiva energetski učinkovita tehnologija.

Te tehnologije ispunjavaju minimalne izvedbene zahtjeve te nadilaze postojeće tržišne prakse, što rezultira jasnim koristima i unaprjeđenjima po pitanju zaštite okoliša, navode iz EBRD-a, dodajući i da se popis redovno ažurira kako bi uključio najnovije tehnologije i dobavljače, a također i nudi lokacije na kojima se mogu kupiti navedene tehnologije.

Direktorica EBRD-a za Hrvatsku Victoria Zinchuk u izjavi koja se prenosi u priopćenju kazala je da je u uvjetima gdje mala i srednja poduzeća imaju ograničen pristup izvorima tradicionalnog financiranja, leasing predstavlja atraktivnu i važnu alternativu.

"Zadovoljni smo što u suradnji s UniCredit Leasingom jačamo ulogu leasinga u privatnom sektoru, a bolji pristup izvorima financiranja potaknut će poduzetničke aktivnosti, što u konačnici podupire daljnji rast zemlje", poručila je Zinchuk.

UniCredit Leasing Croatia najveća je leasing kompanija u Hrvatskoj, u potpunom je vlasništvu Zagrebačke banke te dugogodišnji partner EBRD-a, navodi se u priopćenju.

EBRD je 1994. godine potpisao prvi projekt u Hrvatskoj i dosad podržao 211 projekata u ukupnom iznosu većem od 3,8 milijardi eura.

Tagovi: EBRD, UniCredit Leasingu Croatia
PROČITAJ I OVO
Visoki trgovački sud uvažio žalbu Fortenova grupe
ŽALBA
Visoki trgovački sud uvažio žalbu Fortenova grupe
ZAGREB - Trgovački sud u Zagrebu ponovno će po jučer objavljenom rješenju Visokog trgovačkog suda odlučivati o osnovanosti potraživanja Ivice Todorića u iznosu od 4,1 milijardi kuna od Agrokor projekata u stečaju.
Butković: Nećemo dopustiti neravnopravan položaj Croatia Airlinesa
JASNA PORUKA
Butković: Nećemo dopustiti neravnopravan položaj Croatia Airlinesa
ZAGREB - Nakon objave da Ryanair dolazi u Zagreb, ministar prometa Oleg Butković najavio je za sljedeći tjedan sastanak s upravom Međunarodne zračne luke Zagreb.
Herceg: Iznenađeni smo iznosom koji smo dobili nakon dogovora s vladom
VELEDROGERIJE
Herceg: Iznenađeni smo iznosom koji smo dobili nakon dogovora s vladom
ZAGREB - To znači da bi se obaveze prema lijekarnama plaćale u 120 dana, a prema bolnicama u 180 dana'', rekao je predsjednik Uprave Medike
Ruska kompanija potvrdila interesovanje za preuzimanje Laste
PISMO NAMERE
Ruska kompanija potvrdila interesovanje za preuzimanje Laste
BEOGRAD – Ruska kompanija „Sinara-Transportne mašine“ je, samo deset dana nakon posete „Lasti“, poslala pismo o namerama i tim postupkom pokazala svoju zainteresovanost za kupovinu najstarijeg i najvećeg srpskog saobraćajnog preduzeća, čija bi privatizacija trebalo da se oglasi do kraja juna.
U Srbiji krenula proizvodnja Sputnjika V
CJEPIVO
U Srbiji krenula proizvodnja Sputnjika V
BEOGRAD - Ruski fond za direktna ulaganja (RDIF) objavio je na svojim internetskim stranicama da je s Institutom "Torlak" pokrenuo proizvodnju ruskog cjepiva Sputnjik V u Srbiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE