GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EBRD kupio udjel u Adriatic Metalsu: Podrška ulaganjima u Varešu

EBRD kupio udjel u Adriatic Metalsu: Podrška ulaganjima u Varešu
KUPNJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.10.2020 / 15:02
Autor: SEEbiz
SARAJEVO - Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) stekla je 2,62 posto udjela u kompaniji Adriatic Metals PLC za podršku razvoju projekta srebrnog projetka u Varešu.

Ulaganje Banke od 6,2 miliona GBP (protuvrijednost 6,62 miliona EUR) koristit će se za finansiranje prijelaza s istraživanja na razvoj rudnika.

Uprkos dugoj tradiciji u rudarstvu, Bosna i Hercegovina nije privukla direktna strana ulaganja u rudarski sektor u posljednje dvije decenije. Razvoj rudnika stoga ima snažnu lokalnu podršku, jer se očekuje da će stvoriti prijeko potrebne mogućnosti zapošljavanja.

Mineralni sektor u regiji dobit će od uvođenja modernih metoda istraživanja i upravljanja projektima, sa jakim fokusom na ekološku, socijalnu i zdravstvenu i sigurnosnu praksu. Kompanija se obavezala na najviše ekološke i socijalne standarde.

Eric Rasmussen, šef EBRD-a za prirodne resurse, komentirao je: - Drago nam je što će EBRD postati dioničar Adriatica. Odgovorne rudarske operacije kompanije daju dobar primjer industriji u Bosni i Hercegovini.

- U Bosni i Hercegovini postoje značajne mogućnosti da Adriaticovi ekološki i socijalni standardi postave nova mjerila, a ovom investicijom EBRD-a, i naša bilanca stanja i naša odlučnost ojačani su novim partnerom, koji dijeli naše vrijednosti i našu viziju, rekao je Paul Cronin, izvršni direktor kompanije Adriatic Metals.

EBRD je vodeći investitor u zemlji, sa do danas uloženih više od 2,6 milijardi eura u 183 projekta.
Banka se fokusira na širenje lokalnog privatnog sektora, promociju regionalne i međunarodne integracije i održivu upotrebu resursa.

Tagovi: Europska banka za obnovu i razvoj, Adriatic Metals, Vareš, zlato, srebro
PROČITAJ I OVO
Proširen Nadzorni odbor PEVEX-a
NADZORNICI
Proširen Nadzorni odbor PEVEX-a
ZAGREB - Glavna skupština je, uz tri postojeća člana Nadzornog odbora Kristinu Prokš, Damira Spudića i Eugena Perića, na četverogodišnji mandat izabrala Antoniju Glavaš, istaknutu menadžericu sa zavidnim petnaestogodišnjim iskustvom i Nenada Bračuna, također menadžera koji je u posljednje tri i pol godine obavljao funkciju direktora Z1 televizije.
EU pokrenuo postupak povratka u promet Boeingovih zrakoplova 737 MAX
PROMET
EU pokrenuo postupak povratka u promet Boeingovih zrakoplova 737 MAX
BRUXELLES - Europski regulator pokrenuo je u utorak postupak izdavanja dozvole za povratak u promet Boeingovih zrakoplova 737 MAX, prizemljenih prije gotovo dvije godine nakon dvije teške nesreće.
Preminuo Pero Gudelj, vlasnik FIS-a
IN MEMORIAM
Preminuo Pero Gudelj, vlasnik FIS-a
ZAGREB - U bolnici u Zagrebu umro je osnivač kompanije FIS Pero Gudelj. Riječ je o velikom trgovačkom lancu u BiH.
Malezija zatvara pogone najvećeg proizvođača zaštitnih rukavica zbog zaraze
POTEZI
Malezija zatvara pogone najvećeg proizvođača zaštitnih rukavica zbog zaraze
KUALA LUMPUR - Malezija je najavila zatvaranje gotovo 30 tvornica korporacije Top Glove radi testiranja i karantene nakon što je kod više od 2.000 radnika najvećeg proizvođača gumenih rukavica u svijetu potvrđena zaraza covidom 19.
Zagrebačke otpadne vode i HZJZ: Praćenjem otpadnih voda do tragova korone
PROJEKTI
Zagrebačke otpadne vode i HZJZ: Praćenjem otpadnih voda do tragova korone
ZAGREB - Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) u suradnji sa Zagrebačkim otpadnim vodama d.o.o. (ZOV) pokrenuo je projekt praćenja otpadnih voda kao odgovor na pandemiju COVID-19.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE