GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EBRD kreditira MK Grupu s 25 miliona evra

EBRD kreditira MK Grupu s 25 miliona evra
KREDITI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.10.2022 / 12:51
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrava kredit od 25 miliona evra MK Grupi, vodećoj regionalnoj poslovnoj grupi.

Kredit EBRD-a finansirat će ulaganja u poljoprivredne i šećerne operacije MK Grupe, dati će grupi poticaj tokom trenutne krize sigurnosti hrane i pomoći joj da razvije svoj odjel za agrobiznis.

Svježa sredstva također će pomoći MK Grupi da ojača svoju upotrebu digitalnih vještina i proširi digitalizaciju poljoprivrednih procesa. Grupa će također ulagati u privlačenje većeg broja talentiranih žena kroz ciljane inicijative za širenje javnosti i novi program obuke.

Miljan Ždrale, EBRD, regionalni voditelj agrobiznisa za Jugoistočnu Europu, rekao je: - Veoma nam je drago potpisati novi ugovor o kreditu s jednim od naših ključnih klijenata iz privatnog sektora u regiji, kojemu pružamo potporu zadnjih 15 godina. kao zajmodavac i ulagač kapitala. Drago nam je vidjeti kako se grupa razvijala i rasla tokom ovog vremena i radujemo se nastavku zajedničkog rada na modernizaciji agrobiznisa u Srbiji.

Andrija Vuković, financijski direktor MK Grupe, izjavio je: - Naše dugoročno partnerstvo s EBRD-om za podršku razvoju agrobiznisa u Srbiji nastavlja se danas potpisanim ugovorom o zajmu. Radujemo se realizaciji novih ulaganja i projekata digitalizacije koji će dodati snažnu vrijednost našim poslovnim operacijama i srpskoj poljoprivredno-prehrambenoj proizvodnji.

MK Group, osnovana prije 39 godina, zapošljava 6000 ljudi u Adria regiji i najveći je srpski proizvođač i trgovac poljoprivrednim proizvodima, s tvrtkama koje se bave proizvodnjom šećera, poljoprivredom i preradom mesa.

Grupa je također veliki poslodavac i agregator u zemlji, radeći s više od 20.000 poljoprivrednika i dobavljača.

EBRD podržava MK Grupu od 2007., kada je odobrila svoj prvi zajam podružnici grupe u Ukrajini. Od tada joj je Banka osigurala više finansiranja, a najnoviji projekt bio je zajam od 25 miliona eura vodećem proizvođaču biljnih proteina Sojaproteinu 2020.

U 2013. godini Banka je postala manjinski dionički partner u MK Grupi, pomažući ne samo u ulaganjima, već i u poboljšanju korporativnog upravljanja i planiranju poslovnog nasljeđivanja. Banka je izašla iz ovog vlasničkog ulaganja 2017. godine.

Tagovi: Evropska banka za obnovu i razvoj, MK Grupa, Miodrag Kostić, Andrija Vuković
PROČITAJ I OVO
Lufthansa rješava tehničke probleme koji su uzrokovali kašnjenja u Frankfurtu
PROCES
Lufthansa rješava tehničke probleme koji su uzrokovali kašnjenja u Frankfurtu
FRANKFURT - Tehnički problemi koji su usporavali rad Lufthanse u frankfurtskoj zračnoj luci, utjecali su na prijavu putem web stranice zrakoplovne kompanije, na šalteru i ukrcaj, riješeni su do podneva.
PwC: Obiteljska poduzeća imaju najbrži rast u posljednjih 15 godina
TREND
PwC: Obiteljska poduzeća imaju najbrži rast u posljednjih 15 godina
LONDON - Obiteljska poduzeća diljem svijeta bilježe najbrži rast u posljednjih 15 godina, pokazuje najnovije istraživanje PwC-a. U prošloj fiskalnoj godini njih 71 posto zabilježilo je rast prihoda, a među njima 43 posto dvoznamenkasti rast.
Schengenska pravila od danas na snazi u hrvatskim zračnim lukama
REGULATIVA
Schengenska pravila od danas na snazi u hrvatskim zračnim lukama
ZAGREB - Od danas u hrvatskim zračnim lukama počinje primjena schengenskih pravila.
Carthago uskoro otvara novi pogon u Ormožu
INVESTICIJE
Carthago uskoro otvara novi pogon u Ormožu
ORMOŽ - U Ormožu je pri kraju izgradnja nove tvornice njemačkog proizvođača kampera Carthago, koja u Odrancima već zapošljava gotovo 800 ljudi.
Novi igrač među deset najvećih vlasnika Sarajevo osiguranja
VLASNIČKA STRUKTURA
Novi igrač među deset najvećih vlasnika Sarajevo osiguranja
SARAJEVO - Netko tko posluje pod skrbničkim računom ASA Banke pojavio se kao novi dioničar na listi najvećih dioničara Sarajevo-osiguranja, izvještava Indikator.ba.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE