GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EBRD kreditira MK Grupu s 25 miliona evra

EBRD kreditira MK Grupu s 25 miliona evra
KREDITI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.10.2022 / 12:51
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrava kredit od 25 miliona evra MK Grupi, vodećoj regionalnoj poslovnoj grupi.

Kredit EBRD-a finansirat će ulaganja u poljoprivredne i šećerne operacije MK Grupe, dati će grupi poticaj tokom trenutne krize sigurnosti hrane i pomoći joj da razvije svoj odjel za agrobiznis.

Svježa sredstva također će pomoći MK Grupi da ojača svoju upotrebu digitalnih vještina i proširi digitalizaciju poljoprivrednih procesa. Grupa će također ulagati u privlačenje većeg broja talentiranih žena kroz ciljane inicijative za širenje javnosti i novi program obuke.

Miljan Ždrale, EBRD, regionalni voditelj agrobiznisa za Jugoistočnu Europu, rekao je: - Veoma nam je drago potpisati novi ugovor o kreditu s jednim od naših ključnih klijenata iz privatnog sektora u regiji, kojemu pružamo potporu zadnjih 15 godina. kao zajmodavac i ulagač kapitala. Drago nam je vidjeti kako se grupa razvijala i rasla tokom ovog vremena i radujemo se nastavku zajedničkog rada na modernizaciji agrobiznisa u Srbiji.

Andrija Vuković, financijski direktor MK Grupe, izjavio je: - Naše dugoročno partnerstvo s EBRD-om za podršku razvoju agrobiznisa u Srbiji nastavlja se danas potpisanim ugovorom o zajmu. Radujemo se realizaciji novih ulaganja i projekata digitalizacije koji će dodati snažnu vrijednost našim poslovnim operacijama i srpskoj poljoprivredno-prehrambenoj proizvodnji.

MK Group, osnovana prije 39 godina, zapošljava 6000 ljudi u Adria regiji i najveći je srpski proizvođač i trgovac poljoprivrednim proizvodima, s tvrtkama koje se bave proizvodnjom šećera, poljoprivredom i preradom mesa.

Grupa je također veliki poslodavac i agregator u zemlji, radeći s više od 20.000 poljoprivrednika i dobavljača.

EBRD podržava MK Grupu od 2007., kada je odobrila svoj prvi zajam podružnici grupe u Ukrajini. Od tada joj je Banka osigurala više finansiranja, a najnoviji projekt bio je zajam od 25 miliona eura vodećem proizvođaču biljnih proteina Sojaproteinu 2020.

U 2013. godini Banka je postala manjinski dionički partner u MK Grupi, pomažući ne samo u ulaganjima, već i u poboljšanju korporativnog upravljanja i planiranju poslovnog nasljeđivanja. Banka je izašla iz ovog vlasničkog ulaganja 2017. godine.

Tagovi: Evropska banka za obnovu i razvoj, MK Grupa, Miodrag Kostić, Andrija Vuković
PROČITAJ I OVO
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
INVESTICIJE
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
BERN - Barry Callebaut AG ulaže u uzgoj kakaovca dok cijene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profite za slastičare.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE