GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Đuro Đaković u devet mjeseci s gubitkom od 38,7 milijuna kuna

Đuro Đaković u devet mjeseci s gubitkom od 38,7 milijuna kuna
SVE GORE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.10.2019 / 22:46
Autor: SEEbiz
SLAVONSKI BROD - Grupacija Đuro Đaković je u prvih devet mjeseci ove godine poslovala s gubitkom od 38,7 milijuna kuna, što je znatno nepovoljniji rezultat nego u istom lanjskom razdoblju kada je gubitak iznosio 5,4 milijuna kuna, pokazuju podaci iz devetomjesečnog financijskog izvješća slavonskobrodske kompanije.

Ukupni su konsolidirani prihodi grupacije u prvih devet mjeseci iznosili 235,5 milijuna kuna, što je za 129 milijuna kuna ili 35,4 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine.

Glavninu prihoda čine poslovni prihodi koji su ostvareni u iznosu od 233,7 milijuna kuna, što je smanjenje na godišnjoj razini za 34,7 posto, ili za 124,4 milijuna kuna.

I pored kašnjenja u isporukama izvoz ostaje glavni izvor prihoda grupacije te čini 71 posto ukupnih poslovnih prihoda, ističe se u izvješću, uz podatak da je na inozemnim tržištima ostvaren prihod od gotovo 166 milijuna kuna, dok je prihod od prodaje na domaćem tržištu iznosio 58,3 milijuna kuna.

Podaci iz izvješća pokazuju da su ukupni konsolidirani rashodi grupacije iznosili 272,5 milijuna kuna, što je u odnosu na prošlu godinu smanjenje za 97,4 milijuna kuna ili za 26,3 posto.

Grupacija Đuro Đaković je u razdoblju od siječnja do rujna poslovala s ukupnim gubitkom u visini 38,7 milijuna kuna. Od ukupnog rezultata na gubitak od prekinutog poslovanja odnosi se 1,7 milijuna kuna, gubitak u redovnom poslovanju društva ĐĐ Specijalna vozila 29,1 milijuna kuna, dok je u redovnom poslovanju ostalih društava ostvaren gubitak od 7,9 milijuna kuna, navodi se u obrazloženju izvješća.

Generator gubitaka u trećem kvartalu, kako se ističe, bilo je društvo ĐĐ Specijalna vozila koje najveći dio svojih prihoda ostvaruje u tržišnom segmentu transporta.

"Iz prezentiranih podataka jasno je vidljivo da su se postojeći problemi u proizvodnji teretnih vagona dodatno produbili, a sa potpunim prestankom financiranja proizvodnje od strane komercijalnih banaka, društvo je dovedeno u vrlo tešku situaciju", obrazlaže se u izvješću, uz podatak da su ĐĐ Specijalna vozila samo u trećem tromjesečju imala gubitak od 19,2 milijuna kuna.

"Društvo u ovome trenutku ima preko 300 milijuna kuna ugovorenih isporuka teretnih vagona tako da rješenje problema financiranja proizvodnje predstavlja pitanje opstanka cjelokupne grupacije", ističe se u izvješću.

Rezultat koji su ostvarili ĐĐ Grupa i ĐĐ Industrijska rješenja u tržišnom segmentu industrije i energetika je najvećim dijelom odraz prestanka proizvodnje u dijelu proizvodnje teške opreme te neuspjeha u ugovaranja novih poslova u segmentu vođenja investicija i velikih projekata vanjskih investitora. Preostala dva društva - ĐĐ Strojna obrada i ĐĐ Energetika i infrastruktura - posluju pozitivno i u skladu s planiranim rezultatima, navodi se u izvješću.

Tagovi: Đuro Đaković, ĐĐ Specijalna vozila
PROČITAJ I OVO
Vozni park Hrvatske pošte bogatiji za 20 novih električnih vozila
MODERNIZACIJA
Vozni park Hrvatske pošte bogatiji za 20 novih električnih vozila
ZAGREB – Hrvatska pošta proširila je svoj „zeleni“ vozni park s 20 novih električnih četverocikala.
Zračna luka Zagreb ovog vikenda povezana sa samo 23 destinacije
LETOVI
Zračna luka Zagreb ovog vikenda povezana sa samo 23 destinacije
ZAGREB - Međunarodna zračna luka Zagreb ovog će vikenda (19. i 20. rujna) biti povezana sa 23 odredišta (5 domaćih te 18 međunarodnih).
Blaž Brodnjak na čelu AmChama u Sloveniji
KARIJERE
Blaž Brodnjak na čelu AmChama u Sloveniji
LJUBLJANA - Na redovitoj godišnjoj generalnoj skupštini Američka gospodarska komora Slovenije malo je izmijenila svoje vodstvo i dobila novog predsjednika.
Cimos zatvara pogon u Mariboru, 150 radnika ostaje bez posla
LOŠE VIJESTI
Cimos zatvara pogon u Mariboru, 150 radnika ostaje bez posla
MARIBOR - Oko 150 radnika saznalo je jučer na radničkom vijeću da se proizvodnja u tvornici Cimosa u Mariboru danas trajno zaustavlja.
DHL najavio poskupljenje usluga
CIJENE
DHL najavio poskupljenje usluga
LONDON - DHL Express danas je najavio godišnji rast cijena od 6,9 posto za 2021. godinu u odnosu na 2020. godinu, a stupit će na snagu 1. siječnja 2021.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE