GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Đuro Đaković ide u novi pokušaj dokapitalizacije

Đuro Đaković ide u novi pokušaj dokapitalizacije
ZADNJA ŠANSA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.06.2020 / 10:04
Autor: SEEbiz
SLAVONSKI BROD - Đuro Đaković Grupa d.d. objavila je danas javni poziv za indikativno (neobvezujuće) iskazivanje interesa investitora za sudjelovanje u restrukturiranju Đuro Đaković Grupe d.d. dokapitalizacijom.

Ovaj Poziv sukladan je Odluci Vlade Republike Hrvatske od 16.1.2020. godine o davanju državnog jamstva u korist Hrvatske banke za obnovu i razvitak i/ili drugih poslovnih banaka u zemlji i/ili inozemstvu za kreditno zaduženje i/ili financijski okvir za likvidnost društvima Đuro Đaković Grupa d.d., Slavonski Brod, Đuro Đaković Specijalna vozila d.d. Slavonski Brod i Đuro Đaković Industrijska rješenja d.d., Slavonski Brod te Odluci Glavne skupštine Društva od dana 26.5.2020. godine, kojima je, između ostalog, utvrđena obveza Uprave, Nadzornog odbora i Glavne skupštine Društva donijeti sve odluke koje omogućuju ulazak mogućeg strateškog partnera u vlasničku strukturu Društva sukladno Programu restrukturiranja.

- Proces restrukturiranja odvija se sukladno Smjernicama Europske komisije o državnim potporama za sanaciju i restrukturiranje nefinancijskih poduzetnika u teškoćama. Svrha ovog Javnog poziva je utvrđivanje postojanja zainteresiranih investitora za uključivanje u postupak restrukturiranja i dokapitalizacije Društva, kaže se u priopćenju.

- Prva polovica sredstava u iznosu od 150 milijuna kuna iskorištena je za deblokadu računa, isplatu plaća i djelomično pokrivanje troškova dobavljača. Što se tiče druge polovice od dodatnih 150 milijuna kuna, odobrenjem EK dobili smo legitimitet potrošiti ih na restrukturiranje kompanije i njeno stavljanje na pravi put, unutar kojeg jednostavno više neće biti prilike tražiti bilo kakvu državnu potporu, rekao je nedavno ministar gospodarstva Darko Horvat.

Dodao je kako kompaniji slijedi restrukturiranje u trajanju od dvije do tri godine te pronalazak strateškog partnera, za što će biti zadužena Uprava Društva, s kojim će Đuro Đaković imati budućnost i perspektivu na svjetskom tržištu.

Predsjednik Uprave Đuro Đaković Grupe Hrvoje Kekez pojasnio je kako nedavna odluka EK znači da kompanija sada može nastaviti koristiti i preostalih 150 milijuna kuna, a taj će se novac koristiti namjenski za nastavak proizvodnje u Đuro Đaković Specijalnim vozilima, koja trenutno imaju knjigu narudžbi do kraja 2021. godine.

Grupa bi po okončanju restrukturiranja trebala imati oko 700 radnika. Promjena će biti u sastavu kadrova, jer dio radnika odlazi u mirovinu, a zapošljavat će se novi na temelju tekućih potreba.

Financijske poteškoće Đure Đaković Grupe nisu vezane uz koronakrizu, već su joj prethodile, a mjera potpore donesena je u skladu sa smjernicama Komisije o sanaciji i restrukturiranju.

Tagovi: Đuro Đaković, Darko Horvat, Hrvoje Kekez, Đuro Đaković specijalna vozila
PROČITAJ I OVO
Luka Koper sa značajnim padom pretovara i prihoda zbog pandemije
OŠTAR PAD
Luka Koper sa značajnim padom pretovara i prihoda zbog pandemije

KOPER - Slovenska kompanija Luka Koper zabilježila je u prvih devet mjeseci ove godine pad prekrcaja tereta za 16 posto, a prihod u visini 155 milijuna eura za 11 posto je manji nego u istom razdoblju lani.

Butković: Veliki infrastrukturni radovi napreduju prema planu unatoč covidu
RADOVI
Butković: Veliki infrastrukturni radovi napreduju prema planu unatoč covidu
ZAGREB - Veliki infrastrukturni radovi u Hrvatskoj poput pelješkog mosta, istarskog ipsilona i autocestovnog koridora 5c odvijaju se nesmetano unatoč epidemiji koronavirusa, poručio je u petak ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.
HGK ukida članarine za tvrtke kojima je ograničeno poslovanje
ČLANARINE
HGK ukida članarine za tvrtke kojima je ograničeno poslovanje
ZAGREB - Hrvatska gospodarska komora donijela je Odluku da se, prema posljednjem paketu mjera za suzbijanje zaraze od 28. studenoga, privremeno ukida obveza plaćanja članarine za djelatnosti obuhvaćene odlukom. Odluka HGK primjenjuje se od 1. studenoga i vrijedi do 31. prosinca.
Delta Air Lines i Alitalia uvode testiranje radi letova bez karantene
TESTIRANJA
Delta Air Lines i Alitalia uvode testiranje radi letova bez karantene
NEW YORK - Američki avioprijevoznik Delta Air Lines i talijanska Alitalia najavili su letove između SAD-a i Europe koji bi zahvaljujući novim protokolima testiranja isključivali obavezu karantene i opasnost zaraze covidom 19.
Milena Vušak ulazi u Upravu Kraša
KARIJERE
Milena Vušak ulazi u Upravu Kraša
ZAGREB – Na današnjoj izvanrednoj sjednici Nadzornog odbora Kraša imenovana je nova članica Uprave Milena Vušak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE