GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Đuro Đaković: Dvije uvjetne ponude potencijalnih investitora

Đuro Đaković: Dvije uvjetne ponude potencijalnih investitora
PONUDE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.12.2020 / 13:11
Autor: SEEbiz
SLAVONSKI BROD - Đuro Đaković Grupa izvijestila je da je Društvo zaprimilo dvije uvjetne ponude potencijalnih investitora.

- Društvo će u narednim danima razmotriti pristigle ponude te odlučiti o daljnjim koracima u procesu restrukturiranja. Uprava Društva dodatno naglašava da su zaprimljene ponude potencijalnih investitora neobvezujuće naravi te da bilo kakva odluka o restrukturiranju Društva dokapitalizacijom spada isključivo u domenu glavne skupštine, odnosno dioničara društva. Nastavno na navedeno, smatramo da bi objava bilo kakve dodatne informacije u ovom trenutku mogla djelovati zbunjujuće i obmanjujuće na investicijsku javnost. Društvo će i dalje o svim relevantnim činjenicama pravovremeno izvješćivati investicijsku javnost, priopćeno je iz brodskog holdinga.

Kako smo nedavno pisali, iz američke vlade dolaze signali kako su spremni u "paketu" s hrvatskom kupnjom američkih aviona preuzeti brigu o Đuri Đakoviću. Nije to zapravo ništa posebno novo jer se i prije godinu dana spominjalo kako je američki BAE Systems zainteresiran za brodski holding. No, dogodilo se nije ništa.

Ovaj put su ulozi ipak viši jer je američkoj strani očito stalo da dođe do sveobuhvatnog aranžmana o čemu svjedoči i nedavni posjet američkog državnog tajnika Pompea Hrvatskoj.

Prije godinu dana govorilo se da je preduvjet da BAE Systems krene s proizvodnjom u Slavonskom Brodu taj da Hrvatska donese odluku o nabavi oklopnih vozila Bradley.

Nenad Bakić povukao se nedavno iz vlasničke strukture Đuro Đaković grupe, a temeljem ugovora o prijenosu njegovih dionica više od 18,7 posto dionica stekla je češka tvrtka D.D. Acquisition.

Nenad Bakić, koji je osobno držao 1.904.182 redovne dionice ili 18,75 posto dionica Đuro Đaković grupe, te je dionice prenio Acquisitionu, a Rujana Bakić je češkoj tvrtki prenijela 12.542 ili 0,12 posto dionica, koje je imala osobno.

"Nakon opisanog prijenosa, Nenad Bakić i Rujana Bakić u društvu više neće držati nikakve dionice", navode iz Đuro Đaković grupe.

Acquisition, kao stjecatelj njihovih dionica, nakon prijenosa će imati ukupno 1.916.724 redovnih dionica, ukupne nominalne vrijednosti 38,3 milijuna kuna, a koje predstavljaju 18,878 posto temeljnog kapitala te isto toliki postotak ukupnog broja glasova u slavonskobrodskoj grupaciji, podaci su iz objave.

Promjene u vlasničkoj strukturi Đuro Đaković grupe izazvale su interes investitora na Zagrebačkoj burzi. Naime, do otprilike 12,30 sati tom je dionicom ostvaren promet od oko 476 tisuća kuna, a cijena im je u tom trenutku bila u plusu od 4,65 posto, na 4,50 kuna, iako je u ranijem trgovanju dosezala i 4,94 kune.

Inače, u vlasničkoj strukturi Đuro Đaković grupe, država (putem CERP-a, HZMO-a i sl.) ima nešto više od 28 posto dionica, a pojedinačno veći vlasnički udio drži i Ivan Božidar Ivanović koji ima 8,7 posto dionica.

Slavonskobrodska kompanija je sredinom lipnja ove godine objavila javni poziv za neobvezujuće iskazivanje interesa investitora za sudjelovanje u restrukturiranju te grupacije dokapitalizacijom.

Tagovi: Đuro Đaković, Nenad Bakić, Acquisition holding, BAE Systems
PROČITAJ I OVO
Wizz Air će svojim putnicima ponuditi osiguranje za koronu
POTEZI
Wizz Air će svojim putnicima ponuditi osiguranje za koronu
BUDIMPEŠTA - Wizz Air je najavio da će u okviru putnog putovanja svojim putnicima ponuditi pokriće za Covid-19, dostupno na site-u Wizzair.com, a kroz partnerstvo sa osiguravajućim društvom Chubb.
Krušik prepolovio proizvodnju, mogući otkazi
AGONIJA
Krušik prepolovio proizvodnju, mogući otkazi
VALJEVO - Direktor Holding korporacije (HK) "Krušik" iz Valjeva Vladan Lukić izjavio je danas da su u toj kompaniji u 2020. godini od plana vrednog 104 miliona realizovani poslovi za 51 milion dolara.
Hanza Media predlaže stečaj tiskare Slobodna Dalmacija Print
STEČAJ
Hanza Media predlaže stečaj tiskare Slobodna Dalmacija Print
ZAGREB - Novinski izdavač Hanza Media predložio je Trgovačkom sudu u Splitu otvaranje stečajnog postupka nad Slobodnom Dalmacijom Print d.o.o, tiskarom u Dugopolju kojoj su krajem prošle godine bile utvrđene neizvršene osnove za plaćanje od oko 630.000 kuna.
Ugostitelji bijesni: Sve su opcije otvorene, od tužbi do građanskog neposluha
NEZADOVOLJSTVO
Ugostitelji bijesni: Sve su opcije otvorene, od tužbi do građanskog neposluha
ZAGREB - Vlada je danas objavila koje će mjere popustiti od 1. veljače. Među popuštanjima, unatoč očekivanjima ugostitelja, ne nalaze se mjere za restorane i kafiće.
Krka lani s rekordnim prihodom i dobiti
REKORDI
Krka lani s rekordnim prihodom i dobiti
NOVO MESTO - Slovenska farmaceutska grupa Krka ostvarila je u prošloj godini rekordnih 1,53 milijarde eura prihoda od prodaje, što je tri posto više više nego godinu prije, dok joj je neto dobit porasla za 17 posto i dosegnula također rekordnih 286,6 milijuna eura, objavljeno je u srijedu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE