GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dunav osiguranje u 2017. očekuje profit od oko 1,25 milijardi dinara

Dunav osiguranje u 2017. očekuje profit od oko 1,25 milijardi dinara
OČEKIVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.12.2017 / 13:54
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Kompanija Dunav osiguranje ostvariće u 2017. godini profit od oko 1,25 milijardi dinara, što je rast bruto dobiti od 20% u odnosu na prošlu godinu i završiće godinu sa bruto premijom od preko 200 mil EUR.

Predsednik Izvršnog odbora te kompanije Mirko Petrović kaže da će Dunav biti "prvo društvo na tržištu osiguranja Republike Srbije koje će preći 200 mil EUR premije".

Evidentiran je rast premije u odnosu na 2016. godinu, pri čemu će neživotno osiguranje, kako se predviđa, rasti preko 7% u premiji, a životno osiguranje 11%.

- Ukupan rast premije je negde preko 8%. Smatram da su to jako dobri rezultati - poručio je on.

Kako objašnjava, takvi rezultati, s jedne stane, ukazuju na rast srpskog tržišta osiguranja i njegov potencijal za još veći razvoj, a s druge strane, ukazuju na stabilnu i sigurnu poziciju Dunava na tržištu.

Drugi značajan pokazatelj uspešnog poslovanja kompanije jeste tržišno učešće, a Dunav osiguranje bi, prema procenama, trebalo da završi godinu sa tržišnim udelom od između 26-27% u čitavoj industriji osiguranja.

Ciljevi kompanije za 2018. godinu su rast bruto premije, zadržavanje tržišnog učešća i povećanje profitabilnosti u odnosu na prethodnu godinu.

Jedan od prioriteta kompanije u narednoj godini će, kako je dodao, biti i veća fokusiranost na personalna osiguranja.

- Naš fokus će biti na životnom osiguranju, na zdravstvenom osiguranju, kao i na osiguranju imovine fizičkih lica - kazao je Petrović i dodao da će Dunav osiguranje u 2018. izaći sa potpuno novim proizvodom za srpsko tržište - osiguranjem mobilnih telefona.

Petrović je podsetio da je Dunav osiguranje ove godine izašlo na tržište sa jednim novim proizvodom "Cancer Protection", specifičnom uslugom koja obezbeđuje zaštitu od rizika koji se tiče kancerogenih oboljenja.

Tagovi: Dunav osiguranje, Mirko Petrović
PROČITAJ I OVO
Spojeni su prvi stupovi Pelješkog mosta
MOST
Spojeni su prvi stupovi Pelješkog mosta
KOMARNA - Na gradilištu Pelješkog mosta podignut je i montiran prvi zatvarajući segment „CR 4“ između stupova S4 i S5, pa je sada ukupno spojeno 620 metara konstrukcije sa strane Komarne.
Sinopharm gradi fabriku u Zemun Polju
VAKCINE
Sinopharm gradi fabriku u Zemun Polju

BEOGRAD - Fabrika vakcina "Sinofarm" gradiće se u blizini Zemun polja

Nezadovoljstvo u Crnoj Gori: U Air Montenegru služe proizvode iz Srbije
OGORČENJE
Nezadovoljstvo u Crnoj Gori: U Air Montenegru služe proizvode iz Srbije
PODGORICA-Na društvenim mrežama se pojavila informacija da se u avionu nacionalnom avio prevozniku Air Montenegro služi ketering identičan onom u Air Srbija.
Milijuni doza američkog cjepiva J&J neupotrebljivi
FIJASKO
Milijuni doza američkog cjepiva J&J neupotrebljivi

NEW YORK - Nekoliko pošiljaka cjepiva Johnson&Johnson za covid-19 koje se proizvodi u tvornici u Baltimoreu i kojega se proizvodnja prije nekoliko tjedana morala zaustaviti, morat će se baciti, priopćile su u petak američke zdravstvene vlasti.

Telemach Slovenija i Telemach Hrvatska postaju jedna skupina
ODLUKE
Telemach Slovenija i Telemach Hrvatska postaju jedna skupina
ZAGREB - United Grupa objavila je danas da se Telemach Slovenija i Telemach Hrvatska spajaju u jedinstvenu skupinu koju vodi Adrian Ježina trenutni izvršni direktor Telemach Slovenija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE