GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dunav osiguranje u 2017. očekuje profit od oko 1,25 milijardi dinara

Dunav osiguranje u 2017. očekuje profit od oko 1,25 milijardi dinara
OČEKIVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.12.2017 / 13:54
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Kompanija Dunav osiguranje ostvariće u 2017. godini profit od oko 1,25 milijardi dinara, što je rast bruto dobiti od 20% u odnosu na prošlu godinu i završiće godinu sa bruto premijom od preko 200 mil EUR.

Predsednik Izvršnog odbora te kompanije Mirko Petrović kaže da će Dunav biti "prvo društvo na tržištu osiguranja Republike Srbije koje će preći 200 mil EUR premije".

Evidentiran je rast premije u odnosu na 2016. godinu, pri čemu će neživotno osiguranje, kako se predviđa, rasti preko 7% u premiji, a životno osiguranje 11%.

- Ukupan rast premije je negde preko 8%. Smatram da su to jako dobri rezultati - poručio je on.

Kako objašnjava, takvi rezultati, s jedne stane, ukazuju na rast srpskog tržišta osiguranja i njegov potencijal za još veći razvoj, a s druge strane, ukazuju na stabilnu i sigurnu poziciju Dunava na tržištu.

Drugi značajan pokazatelj uspešnog poslovanja kompanije jeste tržišno učešće, a Dunav osiguranje bi, prema procenama, trebalo da završi godinu sa tržišnim udelom od između 26-27% u čitavoj industriji osiguranja.

Ciljevi kompanije za 2018. godinu su rast bruto premije, zadržavanje tržišnog učešća i povećanje profitabilnosti u odnosu na prethodnu godinu.

Jedan od prioriteta kompanije u narednoj godini će, kako je dodao, biti i veća fokusiranost na personalna osiguranja.

- Naš fokus će biti na životnom osiguranju, na zdravstvenom osiguranju, kao i na osiguranju imovine fizičkih lica - kazao je Petrović i dodao da će Dunav osiguranje u 2018. izaći sa potpuno novim proizvodom za srpsko tržište - osiguranjem mobilnih telefona.

Petrović je podsetio da je Dunav osiguranje ove godine izašlo na tržište sa jednim novim proizvodom "Cancer Protection", specifičnom uslugom koja obezbeđuje zaštitu od rizika koji se tiče kancerogenih oboljenja.

Tagovi: Dunav osiguranje, Mirko Petrović
PROČITAJ I OVO
Okončano prisilno poravnanje Istrabenza
PRAVOMOĆNO
Okončano prisilno poravnanje Istrabenza
KOPER - Postupak prisilne nagodbe Istrabenz završen je, priopćio je Okružni sud u Kopru. Istrabenz, koji je u međuvremenu promijenio ime u d. o. o., u godinu dana mora platiti DUTB-u 9,87 milijuna eura.
Johnson & Johnson prepolovio ovotjednu isporuku cjepiva u EU
CJEPIVA
Johnson & Johnson prepolovio ovotjednu isporuku cjepiva u EU
NEW YORK - Johnson & Johnson je Europskoj uniji (EU) prepolovio ovotjednu očekivanu isporuku cjepiva protiv covida-19, izjavio je u ponedjeljak europski dužnosnik.
Adris predlaže isplatu dividende od 12,5 kuna po dionici
DIVIDENDA
Adris predlaže isplatu dividende od 12,5 kuna po dionici
ROVINJ - Uprava Adris grupe sazvala je za 30. lipnja glavnu skupštinu, na kojoj će dioničari između ostalog odlučivati o isplati dividende od 12,5 kuna po dionici iz zadržane dobiti ostvarene u razdoblju od 2005.do 2011. godine.
EMA: Moguće čuvati cjepivo Pfizera u običnom hladnjaku do mjesec dana
CJEPIVO
EMA: Moguće čuvati cjepivo Pfizera u običnom hladnjaku do mjesec dana
BRUXELLES - Europska agencija za lijekove (EMA) preporučila je u ponedjeljak produljenje vrijeme skladištenja Pfizer/BioNTech cjepiva na normalnoj temperaturu hladnjaka s pet na 31 dan, olakšavajući time logističke izazove za provedbu cijepljenja.
Sve je spremno za 3. FMCG Marketing Summit
DOGAĐAJI
Sve je spremno za 3. FMCG Marketing Summit
ZAGREB - Vrijeme je da krenemo na putovanje u cipelama potrošača uz naše inspirativne govornike i otkrijemo zašto su danas više nego ikad važnije EMOCIJA. VRIJEME. ODRŽIVOST!
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE