GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dunav osiguranje preuzima neživotna osiguranja od Krajina osiguranja

Dunav osiguranje preuzima neživotna osiguranja od Krajina osiguranja
DOGOVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.07.2020 / 11:39
Autor: SEEbiz
BANJA LUKA - Krajina osiguranje Banjaluka prenosi dio portfelja neživotnih osiguranja na Dunav osiguranje, saopšteno je iz ove osiguravajuće kuće.

Prenos obuhvata osiguranje od nezgode, zdravstveno osiguranje, osiguranje robe, osiguranje imovine od požara i prirodnih sila, osiguranje vozila od posljedica nesretnog slučaja i osiguranje ostalih šteta na imovini.

Ukoliko dođe do ove akvizicije Krajina osiguranje će se baviti uglavnom osiguranjem od autoodgovornosti.

- Sva prava i obaveze osiguranika nakon prenosa dijela portfelja ostaju istovjetni u pogledu svih ugovorenih uslova, navode iz Krajina osiguranja.

Ugovaračima ovih osiguranja ali i svim zainteresovanim stranama je ostavljeno tri mjeseca da ulože eventualne prigovore Agenciji za osiguranje Republike Srpske.

Bojan Popović, direktor Dunav osiguranja rekao je za Capital kako je društvo pozitivno odgovorilo na pismo namjere Krajina osiguranja, ali da će konačnu odluku donijeti tek kada se detaljno pregleda portfelj.

Dunav osiguranje u oktobru prošle godine na Grawe osiguranje prebacilo sva svoja životna osiguranja.

Popović kaže kako su se na to odlučili jer su željeli napraviti iskorak u segmentu neživotnih osiguranja.

- Takođe, ovo je tranzicioni period za društva jer se do sredine sljedećeg mjeseca moraju dokapitalizovati i unijeti dobar dio kapitala ako se žele baviti ovim poslom. U skladu sa tim i mi se ponašamo. Ne želimo da pravimo veliki poremećaj na tržištu, ali definitivno želimo povećati naše učešće u neživotnim osiguranjima - kazao je Popović.

Tagovi: Dunav osiguranje, Krajina osiguranje, neživotna osiguranja, Bojan Popović, Grawe
PROČITAJ I OVO
EU dogovorila hitnu isporuku 50 milijuna doza Pfizera
ISPORUKE
EU dogovorila hitnu isporuku 50 milijuna doza Pfizera
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen objavila je u srijedu da je s BioNTech/Pfizerom postignut dogovor o isporuci 50 milijuna doza cjepiva u drugom tromjesječju te najavila početak pregovora za treći ugovor o nabavi 1,8 milijardi doza od toga proizvođača za sljedeće dvije godine.
Dio stručnjaka protiv zabrane cjepiva Johnson&Johnsona
CJEPIVA
Dio stručnjaka protiv zabrane cjepiva Johnson&Johnsona
NEW YORK - Navodni problem s cjepivom protiv koronavirusa proizvođača Johnson & Johnson istovremeno je ozbiljan i rijedak, zbog čega je donositeljima odluka to poseban izazov.
Europski sud odbacio žalbu Ryanaira na odobrenu državnu pomoć SAS-u i Finnairu
ŽALBA
Europski sud odbacio žalbu Ryanaira na odobrenu državnu pomoć SAS-u i Finnairu
BRUXELLES - Irska niskobudžetna zrakoplovna kompanija Ryanair izgubila je u srijedu dva spora na Općem sudu EU-a koje je pokrenula zbog odobrene državne pomoći švedskom i finskom konkurentu.
Invej želi ceo Vital, po akciji ponudio 1.030 dinara
PONUDA
Invej želi ceo Vital, po akciji ponudio 1.030 dinara
VRBAS – Beogradski AD Invej želi da preuzme 30,9 procenata akcija i postane jedini vlasnik fabrike ulja i biljnih masti „Vital“ u Vrbasu, navodi se u ponudi za preuzimanje objavljenoj na Beogradskoj berzi.
Vlada CG raskida ugovor za Luku Budva
RASKID
Vlada CG raskida ugovor za Luku Budva
PODGORICA - Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma uskoro će predložiti Vladi da stavi van snage zaključak od 10. aprila 2017. godine kojim je firmi Duklej marina, čiji je vlasnik američki biznismen Neil Emilfarb, omogućeno da nastave da koriste Luku Budva i nakon isteka ugovora, a sve dok država ne nađe koncesionara, piše Dan.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE