GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dukat zbog epidemioloških mjera otkazao skupštinu i najavio novu čim to bude moguće

Dukat zbog epidemioloških mjera otkazao skupštinu i najavio novu čim to bude moguće
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.12.2020 / 17:42
Autor: SEEbiz / H

ZAGREB - Uprava Dukata u srijedu je zbog epidemiloške situacije i mjera ograničenja okupljanja i putovanja otkazala glavnu skupštinu sazvanu za 29. prosinca, na kojoj se trebalo odlučivati o istiskivanju manjinskih dioničara, uz najavu da će skupština biti opet sazvana čim to bude razumno moguće.

Uprava Dukata je, radi izvanrednih okolnosti uzrokovanih pandemijom covid-19 u Hrvatskoj i vezano za odluku Stožera civilne zaštite o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja te zabrane napuštanja županije prebivališta, donijela odluku o otkazivanju glavne skupštine sazvane za 29. prosinca, navodi se u objavi kompanije na Zagrebačkoj burzi.

"Glavna skupština društva će se opet sazvati čim to bude razumno moguće, u skladu s primjenjivim mjerama i preporukama javnozdravstvenih vlasti, kako bi se svim dioničarima omogućilo sudjelovanje u radu glavne skupštine pod jednakim uvjetima", najavljuju iz mliječne industrije Dukat.

Dukat je prije nešto više od mjesec dana (19. studenoga) objavio poziv za glavnu skupštinu za 29. prosinca, a na njoj su dioničari trebali odlučiti o prijenosu dionica manjinskih dioničara i vlastitih dionica na većinskog vlasnika B.S.A. International (BSAI), uz isplatu otpremnine u iznosu od 928 kuna po dionici.

Dukat je početkom srpnja ove godine objavio kako većinski vlasnik te tvrtke - BSAI, tvrtka kći francuskog Lactalisa sa sjedištem u Belgiji, razmatra mogući "squeeze out" odnosno prijenos udjela manjinskih dioničara Dukata na većinskog vlasnika.

Dukat je od 2007. godine u većinskom vlasništvu francuske Lactalis grupe, koja preko svoje tvrtke kćeri B.S.A. International, kojoj je sjedište u Belgiji, trenutno drži 2.859.923 dionice ili 95,33 posto dionica hrvatske mliječne industrije.

Manjinski dioničari drže 139.880 dionica ili 4,66 posto dionica Dukata.

Inače, sukladno zakonskim odredbama da bi glavni dioničar mogao ići u postupak prijenosa dionica manjinskih dioničara (istiskivanje malih dioničara ili squeeze out) mora imati najmanje 95 posto dionica te kompanije.

Tagovi: Dukat, Lactalis, B.S.A. International
PROČITAJ I OVO
Sunce hoteli smanjili gubitak u prvih šest mjeseci
POBOLJŠANJE
Sunce hoteli smanjili gubitak u prvih šest mjeseci
ZAGREB - Sunce hoteli smanjili su gubitak u prvih šest mjeseci ove godine, pokazuje ovih dana objavljeno poslovno izvješće.
Uspješniji su empatični šefovi, ali samo trećina njih tako se ponaša
ANKETA
Uspješniji su empatični šefovi, ali samo trećina njih tako se ponaša
ZAGREB - Emocije koje pokazuju šefovi nekad su bile znak slabosti, ali istraživanja upućuju da veći autoritet imaju vođe koje su u stanju pokazati autentične osjećaje i ranjivost jer su u stanju iskoristiti najbolje osobine radnika, pokazuje anketa globalne organizacije Catalyst, piše u subotu Jutarnji list.
Tko bi mogao biti kupac alkoholnog segmenta Zvečeva?
ŽESTOKA PIĆA
Tko bi mogao biti kupac alkoholnog segmenta Zvečeva?
POŽEGA - Hrvatski proizvođač alkoholnih pića i slatkiša Zvečevo priopćio je da će njegovi dioničari na Glavnoj skupštini razmotriti prijedlog za prodaju dijela imovine tvrtke koji se odnosi na proizvodnju žestokih pića. U obavijesti dostavljenoj Zagrebačkoj burzi nisu iznijeli više detalja o tome.
Fortenova pretvara potraživanja u Mercatoru u kapital
POTEZI
Fortenova pretvara potraživanja u Mercatoru u kapital
LJUBLJANA - Mercator je sazvao Skupštinu za 1. rujna na prijedlog svog većinskog vlasnika Fortenove Grupe, a dioničari će odlučiti o prijedlogu povećanja kapitala tvrtke za oko šest miliona eura.
Kinezi refinanciraju dug Atlantske plovidbe
DOGOVOR
Kinezi refinanciraju dug Atlantske plovidbe
DUBROVNIK - Atlantska plovidba izvijestila je kako je sklopila ugovor o povratnom leasingu na rok od tri godine s kineskom financijskom institucijom CSSC Shipping Company iz Hong Konga.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE