GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dukat zbog epidemioloških mjera otkazao skupštinu i najavio novu čim to bude moguće

Dukat zbog epidemioloških mjera otkazao skupštinu i najavio novu čim to bude moguće
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.12.2020 / 17:42
Autor: SEEbiz / H

ZAGREB - Uprava Dukata u srijedu je zbog epidemiloške situacije i mjera ograničenja okupljanja i putovanja otkazala glavnu skupštinu sazvanu za 29. prosinca, na kojoj se trebalo odlučivati o istiskivanju manjinskih dioničara, uz najavu da će skupština biti opet sazvana čim to bude razumno moguće.

Uprava Dukata je, radi izvanrednih okolnosti uzrokovanih pandemijom covid-19 u Hrvatskoj i vezano za odluku Stožera civilne zaštite o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja te zabrane napuštanja županije prebivališta, donijela odluku o otkazivanju glavne skupštine sazvane za 29. prosinca, navodi se u objavi kompanije na Zagrebačkoj burzi.

"Glavna skupština društva će se opet sazvati čim to bude razumno moguće, u skladu s primjenjivim mjerama i preporukama javnozdravstvenih vlasti, kako bi se svim dioničarima omogućilo sudjelovanje u radu glavne skupštine pod jednakim uvjetima", najavljuju iz mliječne industrije Dukat.

Dukat je prije nešto više od mjesec dana (19. studenoga) objavio poziv za glavnu skupštinu za 29. prosinca, a na njoj su dioničari trebali odlučiti o prijenosu dionica manjinskih dioničara i vlastitih dionica na većinskog vlasnika B.S.A. International (BSAI), uz isplatu otpremnine u iznosu od 928 kuna po dionici.

Dukat je početkom srpnja ove godine objavio kako većinski vlasnik te tvrtke - BSAI, tvrtka kći francuskog Lactalisa sa sjedištem u Belgiji, razmatra mogući "squeeze out" odnosno prijenos udjela manjinskih dioničara Dukata na većinskog vlasnika.

Dukat je od 2007. godine u većinskom vlasništvu francuske Lactalis grupe, koja preko svoje tvrtke kćeri B.S.A. International, kojoj je sjedište u Belgiji, trenutno drži 2.859.923 dionice ili 95,33 posto dionica hrvatske mliječne industrije.

Manjinski dioničari drže 139.880 dionica ili 4,66 posto dionica Dukata.

Inače, sukladno zakonskim odredbama da bi glavni dioničar mogao ići u postupak prijenosa dionica manjinskih dioničara (istiskivanje malih dioničara ili squeeze out) mora imati najmanje 95 posto dionica te kompanije.

Tagovi: Dukat, Lactalis, B.S.A. International
PROČITAJ I OVO
Radnicima Luke Zadar povećane plaće
ANEKS
Radnicima Luke Zadar povećane plaće
ZADAR - Potpisivanjem aneksa kolektivnog ugovora u petak je postignut dogovor između Sindikata prometa i veza Hrvatske i Uprave Luke Zadar d.d., kojim su plaće radnika Luke povećane za 150 eura i dodatnih 50 eura od rujna.
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
POTEZI
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
PODGORICA - Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj opštini, gdje bi otvorila logistički centar, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović.
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE