GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dukat udvostručio neto dobit

Dukat udvostručio neto dobit
UZLET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.04.2020 / 16:55
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Dukat je u prvom tromjesečju ostvario neto dobit od 2,8 milijuna kuna, dvostruko više nego u istom razdbolju lani, pokazuje financijsko izvješće Dukata objavljeno u četvrtak.

Poslovni su prihodi ostvareni u iznosu od 427,9 kuna i veći su za 4,2 posto. Pritom su prihodi od prodaje u prvom tromjesečju povećani za 3,3 posto, na 422,6 milijuna kuna, od čega prihodi s domaćeg tržišta, čine 84,5 posto ukupnih prihoda od prodaje, odnosno dosežu 356,9 milijuna kuna i veći su za 5,9 posto.

Rast prihoda od prodaje, kako navode iz Dukata, pretežno je generiran tijekom ožujka te u maloprodaji, kada je osjetno porasla potražnja prehrambenih proizvoda uslijed epidemije korona virusa.

Istovremeno, prihodi od prodaje u HoReCa kanalu bilježe pad uslijed smanjenja obima poslovanja hotela, restorana, kafića i drugih ugostiteljskih objekata, a posebno nakon uvođenja mjera zaštite od korona virusa.

"U idućem razdoblju periodu očekujemo nastavak negativnih trendova u HoReCa kanalu, no i pad prodajnih rezultata u maloprodaji uslijed rastuće ekonomske krize u zemlji, promjena kupovnih navika te osjećaja neizvjesnosti kod potrošača", ističu iz Dukata.

Navode i kako su hrvatska mljekarska i prehrambena industrija u opasnosti od uvoza i plasmana tržišnih viškova u maloprodaji iz EU i non-EU zemalja koji su nastali kao posljedica epidemje koronavirusa.

Na međunarodnim tržištima prihodi od prodaje smanjeni su za 8,8 posto, na 65,7 milijuna kuna.

Poslovni rashodi Dukata u prvom su tromjesečju iznosili 426,3 milijuna kuna, što je 4,1 posto više nego u istom razdoblju godinu ranije.

U izvješću se navodi i kako je vrijednost ulaganja u dugotrajnu imovinu iznosila 4,8 milijuna kuna, a najvećim je dijelom ulagano u proizvodnu opremu u Dukatu i bjelovarskoj Sireli.

Po podacima iz konsolidiranog izvješća, Dukat grupa je u prvom tromjesečju ostvarila neto dobit od 39 milijuna kuna, što je rast od šest milijuna u odnosu isto razdoblje lani.

Konsolidirani poslovni prihodi grupe su iznosili 946 milijuna kuna i veći su za 6,5 posto, dok su poslovni rashodi porasli za 6,1 posto, na 900,3 milijuna kuna.

Dukat grupu čine matično društvo Dukat d.d. i 13 povezanih društava sa sjedištima u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Sjevernoj Makedoniji, Kosovu i Bugarskoj.

Tagovi: Dukat, poslovni rezultati, mliječna industrija, mlijeko, HoReCa, Sirela
PROČITAJ I OVO
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE