GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dukat: Trgovački sud upisao odluku o prijenosu dionica manjinskih dioničara na BSAI

Dukat: Trgovački sud upisao odluku o prijenosu dionica manjinskih dioničara na BSAI
UPIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.04.2021 / 16:57
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Dukat je izvijestio da je u utorak u sudski registar upisana odluka o prijenosu dionica manjinskih dioničara na tvrtku B. S. A. International (BSAI) te da je ta tvrtka kćer francuskog Lactalisa upisana kao jedini dioničar Dukata.

Trgovački sud u Zagrebu je 6. travnja donio rješenje kojim se u sudski registar upisuje odluka o prijenosu dionica manjinskih dioničara Dukata na glavnog dioničara B.S.A. International, donesena na glavnoj skupštini Dukata 18. veljače, te da se BSAI upisuje kao jedini dioničar Dukata, navodi se u objavi na Zagrebačkoj burzi.

U skladu s tom odlukom zagrebačkog Trgovačkog suda, Središnje klirinško depozitarno društvo (SKDD) će u srijedu, 7. travnja provesti korporativnu akciju prijenosa dionica manjinskih dioničara Dukata te će ih preknjižiti na račun glavnog dioničara, B.S.A. International, iz Belgije.

U skladu s odlukom glavne skupštine Dukata, koja je održana 18. veljače, SKDD će 7. travnja provesti i isplatu otpremnine u iznosu od 928 kuna po dionici, najavljuje se u objavi SKDD-a, koja je također objavljena putem Burze.

Inače, Dukat je početkom srpnja prošle godine objavio kako većinski vlasnik te tvrtke - BSAI, tvrtka kći francuskog Lactalisa sa sjedištem u Belgiji, razmatra mogući "squeeze out" odnosno prijenos udjela manjinskih dioničara Dukata na većinskog vlasnika.

Dioničari Dukata takvu su odluku trebali donijeti na skupštini sazvanoj za kraj prošle godine, no ona je nekoliko dana ranije otkazana, i to zbog tadašnje epidemiološke situacije i mjera ograničenja okupljanja i putovanja.

Početkom ove godine je sazvana nova izvanredna glavna skupština, koja je održana 18. veljače i na kojoj je i usvojena odluka o istiskivanju manjinskih dioničara, koji će dobiti otpremninu od 928 kuna po dionici.

Dukat je od 2007. godine u većinskom vlasništvu francuske Lactalis grupe, koja je preko svoje tvrtke kćeri B.S.A. International, kojoj je sjedište u Belgiji, do sada držaao 2.859.923 dionice ili 95,33 posto dionica hrvatske mliječne industrije. Manjinski dioničari, njih ukupno 364, do sada su držali 139.880 dionica ili 4,66 posto dionica Dukata, dok je sam Dukat imao 197 dionica, ili 0,00657 posto dionica.

Inače, sukladno zakonskim odredbama, da bi glavni dioničar mogao ići u postupak prijenosa dionica manjinskih dioničara (istiskivanje malih dioničara ili squeeze out) mora imati najmanje 95 posto dionica te kompanije.

Prijenos dionica pokazuje da glavni dioničar "ima povjerenja i predan je društvu i tržištima na kojima posluje", naveli su uz ostalo iz Dukata u materijalima za izvanrednu glavnu skupštinu održanu 18. veljače.

Tagovi: Dukat, maniinski dioničari, B. S. A. International, Lactalis
PROČITAJ I OVO
Air Serbia kreće s letovima za Kinu
NAJAVE
Air Serbia kreće s letovima za Kinu
BEOGRAD - Pošta Srbije najavila je nedavno kako se očekuje da će Air Serbia uskoro pokrenuti letove za Daleki istok, što će stvoriti dodatne mogućnosti prijevoza poštom.
Lufthansa smanjila gubitak
POBOLJŠANJE
Lufthansa smanjila gubitak
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa priopćio je danas da je dodatno smanjio gubitke u drugom tromjesečju 2021. godine i zabilježio prvi pozitivan novčani tok od početka korona krize, zahvaljujući bržem smanjenju troškova od planiranog.
Ryanair kreće s letovima na liniji Trst-Bruxelles
LETOVI
Ryanair kreće s letovima na liniji Trst-Bruxelles
RIJEKA - U nedjelju 31. listopada 2021. polijeće nova linija Trst-Bruxelles kojom upravlja Ryanair.
Ukrajinski sud vraća u državno vlasništvo tvornicu titana
POTEZI
Ukrajinski sud vraća u državno vlasništvo tvornicu titana
KIJEV - Ukrajinski sud odlučio je vratiti u stopostotno državno vlasništvo tvornicu titana i magnezija koja je u 49-postotnom vlasništvu ukrajinskog oligarha Dmitrija Firtaša, izvijestio je specijalizirani ured za suzbijanje korupcije (SAP).
Ogroman rast gubitka Barske plovidbe
SVE GORE
Ogroman rast gubitka Barske plovidbe
BAR - Barska plovidba je za šest mjeseci ove godine ostvarila gubitak u poslovanju od 1,6 miliona eura, što je značajno lošiji rezultat u odnosu na isti period prošle godine kada je minus iznosio 125 hiljada eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE