GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dukat: Trgovački sud upisao odluku o prijenosu dionica manjinskih dioničara na BSAI

Dukat: Trgovački sud upisao odluku o prijenosu dionica manjinskih dioničara na BSAI
UPIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.04.2021 / 16:57
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Dukat je izvijestio da je u utorak u sudski registar upisana odluka o prijenosu dionica manjinskih dioničara na tvrtku B. S. A. International (BSAI) te da je ta tvrtka kćer francuskog Lactalisa upisana kao jedini dioničar Dukata.

Trgovački sud u Zagrebu je 6. travnja donio rješenje kojim se u sudski registar upisuje odluka o prijenosu dionica manjinskih dioničara Dukata na glavnog dioničara B.S.A. International, donesena na glavnoj skupštini Dukata 18. veljače, te da se BSAI upisuje kao jedini dioničar Dukata, navodi se u objavi na Zagrebačkoj burzi.

U skladu s tom odlukom zagrebačkog Trgovačkog suda, Središnje klirinško depozitarno društvo (SKDD) će u srijedu, 7. travnja provesti korporativnu akciju prijenosa dionica manjinskih dioničara Dukata te će ih preknjižiti na račun glavnog dioničara, B.S.A. International, iz Belgije.

U skladu s odlukom glavne skupštine Dukata, koja je održana 18. veljače, SKDD će 7. travnja provesti i isplatu otpremnine u iznosu od 928 kuna po dionici, najavljuje se u objavi SKDD-a, koja je također objavljena putem Burze.

Inače, Dukat je početkom srpnja prošle godine objavio kako većinski vlasnik te tvrtke - BSAI, tvrtka kći francuskog Lactalisa sa sjedištem u Belgiji, razmatra mogući "squeeze out" odnosno prijenos udjela manjinskih dioničara Dukata na većinskog vlasnika.

Dioničari Dukata takvu su odluku trebali donijeti na skupštini sazvanoj za kraj prošle godine, no ona je nekoliko dana ranije otkazana, i to zbog tadašnje epidemiološke situacije i mjera ograničenja okupljanja i putovanja.

Početkom ove godine je sazvana nova izvanredna glavna skupština, koja je održana 18. veljače i na kojoj je i usvojena odluka o istiskivanju manjinskih dioničara, koji će dobiti otpremninu od 928 kuna po dionici.

Dukat je od 2007. godine u većinskom vlasništvu francuske Lactalis grupe, koja je preko svoje tvrtke kćeri B.S.A. International, kojoj je sjedište u Belgiji, do sada držaao 2.859.923 dionice ili 95,33 posto dionica hrvatske mliječne industrije. Manjinski dioničari, njih ukupno 364, do sada su držali 139.880 dionica ili 4,66 posto dionica Dukata, dok je sam Dukat imao 197 dionica, ili 0,00657 posto dionica.

Inače, sukladno zakonskim odredbama, da bi glavni dioničar mogao ići u postupak prijenosa dionica manjinskih dioničara (istiskivanje malih dioničara ili squeeze out) mora imati najmanje 95 posto dionica te kompanije.

Prijenos dionica pokazuje da glavni dioničar "ima povjerenja i predan je društvu i tržištima na kojima posluje", naveli su uz ostalo iz Dukata u materijalima za izvanrednu glavnu skupštinu održanu 18. veljače.

Tagovi: Dukat, maniinski dioničari, B. S. A. International, Lactalis
PROČITAJ I OVO
Dalekovodu veliki posao u Norveškoj
POSLOVI
Dalekovodu veliki posao u Norveškoj
ZAGREB - Dalekovod je izvijestio kako je odabran kao izvođač radova na poslu u Norveškoj.
Nestle u fokusu velikog skandala, pročitajte kako su diskriminirali siromašnu djecu
STRAŠNO
Nestle u fokusu velikog skandala, pročitajte kako su diskriminirali siromašnu djecu
LONDON - Nestle, najveća svjetska tvrtka za široku potrošnju, dodaje šećer i med mlijeku i proizvodima od žitarica za bebe koji se prodaju u mnogim siromašnijim zemljama, suprotno međunarodnim smjernicama usmjerenim na prevenciju pretilosti i kroničnih bolesti, navodi se u izvješću švicarske istraživačke organizacije "Public Eye ".
Odbijena jedina ponuda za zakup nikšićke Željezare
EPILOG
Odbijena jedina ponuda za zakup nikšićke Željezare
NIKŠIĆ - Ponuda švajcarske kompanije 8B Capital za zakup nikšićke Željezare, odbijena je odlukom komisije.
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
FLOTA
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
BEOGRAD - Osmi avion Air Serbije tipa ATR 72-600, sleteo je danas na beogradski aerodrom i posle obaveznih procedura trebalo bi da uđe u saobraćaj Air Serbije u narednim danima. Nova letelica ima devet godina i nosi registarsku oznaku YU-ASF.
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
PLANOVI
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
MUNCHEN - Njemačka inženjerska grupa Siemens priopćila je u srijedu da će otvoriti novi centar za istraživanje i inovacije u satelitskom kampusu Tehničkog sveučilišta u Münchenu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE