GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dubrovnik sredstvima EU nabavlja jedanaest niskopodnih autobusa

Dubrovnik sredstvima EU nabavlja jedanaest niskopodnih autobusa
AUTOBUSI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.12.2020 / 16:38
Autor: SEEbiz / H
DUBROVNIK - Ugovor o nabavi 11 suvremenih niskopodnih autobusa za javni gradski prijevoz, sufinanciranih s 18 milijuna kuna iz fondova EU, potpisali su u srijedu u Dubrovniku direktor gradskog prijevoznika Libertas Dubrovnik Ante Vojvodić i direktor AutoHrvatska PSC Mario Fabek.

Gradska pročelnica za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž podsjetila je tom prilikom kako je dubrovačka gradska uprava u nepunom jednom mandatu iz fondova EU ugovorila projekte vrijedne više od milijardu kuna.

"I ovaj ugovor pokazuje namjeru ove gradske uprave ka korištenju sredstava EU. To se pokazalo iznimno bitno, a mi smo se pokazali iznimno uspješni u ugovaranju i 'povlačenju' tih sredstava. Vjerujem da će u budućnosti biti još autobusa iz sredstava EU, budući da Ministarstvo pomorstva, mora i infrastrukture najavljuje nove natječaje", rekla je Raguž.

Direktor Libertasa Ante Vojvodić istaknuo je kako će ta gradska tvrtka prvi put u povijesti dobiti vozila financirana iz EU i državnog proračuna.

"To će nam jako olakšati poslovanje, jer ćemo za autobuse morati platiti tek PDV. Ovo je novi zamah u poslovanju, ali i početak jer se nadamo i budućim natječajima", rekao je Vojvodić.

Napomenuo je kako, unatoč koronakrizi, Libertas posluje stabilno i uredno, a autobusi su priviknuti na nove epidemiološke mjere.

"Sukladno naputku Stožera na ulazima smo označili maksimalan broj putnika, a uz to ćemo pojačati određene linije te angažirati autobuse 'harmonike' koje smo nabavili lani. Pokazali su se odličnima, posebno u ovim vremenima, premda su bili planirani za prijevoz turista", naveo je Vojvodić.

Direktor AutoHrvatska PSC d.o.o. Mario Fabek, čija je ponuda ostvarila najveći broj bodova u postupku javne nabave, rekao je kako je ugovor nastavak suradnje MAN-a, AutoHrvatske i Libertasa.

"Od 2004. godine postoji kontinuitet suradnje u isporuci, kao i u postprodajnim odnosima. Želim da novi autobusi podignu razinu kvalitete usluge, a da se građani i gosti Dubrovnika ugodno osjećaju", izjavio je Fabek.
Riječ je o autobusima dužine 12 metara, marke MAN, tehnički i ekološki naprednijima s obzirom da se radi o generaciji 2021. godine. Vrijednost projekta gotov je 23 milijuna kuna, od toga je bespovratnih sredstava iz fondova EU 18 milijuna kuna. Rok za isporuku je 200 dana od potpisivanja ugovora, a na gradskim prometnicama očekuju se do iduće sezone.


Investicija se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020., u sklopu ograničenog postupak dodjele bespovratnih sredstava, a nastavno na Poziv na dostavu projektnih prijedloga za nabavu autobusa za pružanje usluge javnog gradskog prijevoza koje je provelo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture s ciljem poticanja razvoja i unapređenje prometnih sustava prihvatljivih za okoliš (niska razina buke i niska emisija CO2) kao i povećanje broja putnika u javnom prijevozu.

Tagovi: Dubrovnik, niskopodni autobusi, AutoHrvatska PSC, Auto-Hrvatska, Ante Vojvodić, Libertas Dubrovnik, Mario Fabek
PROČITAJ I OVO
AstraZeneca smanjuje isporuke cjepiva u EU za 60 posto u prvom kvartalu
CJEPIVO
AstraZeneca smanjuje isporuke cjepiva u EU za 60 posto u prvom kvartalu
BRUXELLES - AstraZeneca rekla je dužnosnicima EU-a u petak da će smanjiti isporuke svog cjepiva protiv covida-19 Europskoj uniji za 60 posto na 31 milijun doza u prvom tromjesečju ove godine zbog problema s proizvodnjom, kazao je visoki europski dužnosnik agenciji Reuters.
Jadroplov dogovorio prodaju broda Bene
BRODARI
Jadroplov dogovorio prodaju broda Bene
SPLIT - Jadroplov je izvijestio kako je danas sa zainteresiranim kupcem dogovorio prodaju broda Bene.
Beogradskom aerodromu međunarodna zdravstvena akreditacija
AKREDITACIJA
Beogradskom aerodromu međunarodna zdravstvena akreditacija
BEOGRAD – Međunarodni savet aerodroma (ACI) nedavno je Aerodromu „Nikola Tesla“ dodelio Zdravstvenu akreditaciju za aerodrome za veoma temeljne sanitarne mere koje se primenjuju u cilju suzbijanja pandemije kovida 19, saopštio je danas beogradski aerodrom.
Na početku godine osnovano znatno manje tvrtki nego lani
SIGNALI
Na početku godine osnovano znatno manje tvrtki nego lani
ZAGREB - Fininfo.hr (www.fininfo.hr) donosi pregled najznačajnijih gospodarskih aktivnosti za razdoblje prve polovice siječnja.
United Grupa dovršila akviziciju bugarske Nova Broadcasting Grupe
AKVIZICIJE
United Grupa dovršila akviziciju bugarske Nova Broadcasting Grupe
ZAGREB - United Grupa, vodeći telekomunikacijski i medijski operater u jugoistočnoj Europi, objavila je završetak akvizicije Nova Broadcasting Grupe, najveće bugarske medijske kompanije s više platformi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE