GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dubrovnik: Sletio zrakoplov United Airlinesa na izravnoj liniji iz New Yorka

Dubrovnik: Sletio zrakoplov United Airlinesa na izravnoj liniji iz New Yorka
LETOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.07.2021 / 13:39
Autor: SEEbiz / H
DUBROVNIK - U inauguracijskom letu, u dubrovačku zračnu luku u petak je sletio zrakoplov United Airlinesa (UA) na izravnoj liniji iz New Yorka s 214 putnika, čime je Hrvatska po prvi put nakon 1991. godine izravno povezana s tim važnim odredištem.

Direktor Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić naglasio je kako je riječ o povratku američkih zrakoplova nakon pandemijske stanke.

"Imali smo liniju American Airlinesa 2019. godine izravno za Philadelphiu, ali je uslijedila pandemija. U rekordnom roku smo prihvatili sve standarde i procedure UA kroz prošlomjesečne edukacije. Ova linija je ogromna reklama za turistički sektor, kako bi oporavak gospodarstva bio što brži. Do listopada spajat će Dubrovnik s SAD-om četiri puta tjedno. Nadam se da će linija ostati i idućih godina i da će imati odličan rezultat", rekao je Luetić te dodao kako prodaja za letove UA u iduća tri mjeseca ide jako dobro.

Potpredsjednik za razvoj novih linija United Airlinesa Patrick Quayle istaknuo je da je riječ o prvom letu UA za Hrvatsku.

"Hrvatska se prva u Europi otvorila prema SAD-u i to je bio najveći motiv. Ova linija olakšat će i Hrvatima putovanje u SAD, preko zračne luke Newark do 65 ostalih odredišta diljem SAD-a, ali linija će prije svega pomoći dovesti turiste i 'turističke dolare' u Hrvatsku", poručio je Quayle.

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković istaknuo je kako bi izravna zrakoplovna linija za New York bila smatrana uspjehom i u normalnim vremenima velikog broja gostiju prije pandemije.

"U trenutku kad još uvijek vlada zdravstvena kriza ovo je velik uspjeh, uz želju za nastavak još snažnije suradnje. Ovo je hrabar potez uprave UA a izabrali su najbolje. Osigurat ćemo svim gostima siguran boravak u destinaciji. Preko 90 posto turističkih radnika je cijepljeno. Posebno veseli što imamo dvije aviokompanije koje direktno slijeću u Dubrovnik, budući da od 3. srpnja stiže i Delta Air Lines", rekao je Franković.

Direktor Hrvatska turističke zajednice Kristjan Staničić zahvalio je svima koji su sudjelovali u zajedničkom pothvatu.

"Želja nam je da ovu sezonsku liniju pretvorimo u cjelogodišnju. Vjerujem da će ovo biti dugoročna suradnja, ali i magnet za ostale aviokompanije koje će letjeti i u druge hrvatske zračne luke. SAD su nam najvažnije daleko tržište, odakle nam dolazi najveći broj gostiju. Lani smo jedini bili otvoreni za američke turiste i hvala na prepoznavanju Hrvatske kao partnera", izjavio je Staničić.

Vršiteljica dužnosti zamjenika šefa misije Caitlin Piper rekla je kako je izravan let jako bitan za obje zemlje, posebno za ekonomiju u vremenu izlaska iz pandemijske krize. "U nedjelju 4. srpnja je Dan nezavisnosti SAD-a i nema boljeg mjesta od bisera Jadrana za proslavu najvažnijeg praznika", rekla je Piper.

Za subotu je najavljen inauguracijski let Delta Airlinesa, čime će Dubrovnik s SAD-om biti spojen osam puta u tjednu. Uz ovotjedni povratak British Airwaysa i Turkish Airlinesa nakon pandemijske stanke, prometno izolirani Dubrovnik uspostavlja zračni most prema svjetskim odredištima.

Tagovi: United Airlines, Dubrovnik, Kristjan Staničić, Mato Franković, Zračna luka Dubrovnik, Frano Luetić
PROČITAJ I OVO
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE