GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dubai Port World zainteresovan za bugarske luke

Dubai Port World zainteresovan za bugarske luke
LUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.06.2019 / 09:08
Autor: SEEbiz / eKapija
NOVI SAD - Jedan od najvećih lučkih operatera na svetu, "Dubai Port World", čija je firma P&O Ports Dubai nedavno kupila Luku Novi Sad, interesuje se za ulaganje u bugarske luke i stvaranje visokotehnoloških logističkih centara u različitim gradovima.

Kako piše Novinite, pre dva dana održan je i sastanak između bugarskog predsednika Rumena Radeva i generalnog direktora ove kompanije Ahmeda bin Sulayema. Razgovarali su o pozicioniranju Bugarske kao regionalnog logističkog centra za transport robe iz Evrope u Aziju.

Generalni direktor Dubai Port World, koji u svom vlasništvu ima 78 logističkih terminala u različitim delovima sveta, rekao je da korišćenje bugarskih luka duž Dunava omogućava brz pristup evropskih zemljama.

Luka Novi Sad prodata je kompaniji iz UAE u maju po početnoj ceni od 7,99 mil EUR. To je bila jedina preostala luka u vlasništvu Republike Srbije.
Godinu dana pre toga, P&O Ports Dubai potpisao je Memorandum o razumevanju i saradnji na projektima razvoja rečnih luka sa Vladom Srbije.

Tagovi: Dubai Port World, Luka Novi Sad
PROČITAJ I OVO
Žalbe odlažu zakup crnogorskih aerodroma do kraja godine
ODLAGANJE
Žalbe odlažu zakup crnogorskih aerodroma do kraja godine
PODGORICA - Zbog žalbi kompanija čije ponude za dugoročni zakup aerodroma Podgorica i Tivat nijesu prošle pretkvalifikacioni tender odloženo je objavljivanje poziva za ponuđače koji su ušli u drugi krug da dostave konačne ponude.
Izraelsko-kineski konzorcij ne odustaje od ponude za najam Aluminija
UPORNI
Izraelsko-kineski konzorcij ne odustaje od ponude za najam Aluminija
MOSTAR - Predstavnici izraelsko-kineske grupacije koju predvodi MT Abraham Group iz Tel Aviva najavili su dolazak u Mostar te su ponovili namjere uzimanja u zakup pogona posrnulog mostarskog Aluminija.
Preminuo tvorac Lego figurice
IN MEMORIAM
Preminuo tvorac Lego figurice
KOPENHAGEN - Jens Nygaard Knudsen, tvorac svjetski poznate Lego figurice, umro je u hospiciju od amiotrofične lateralne skleroze (ALS) u dobi od 78 godina, izjavili su u subotu njegovi bivši suradnici.
Grawe želi da preuzme Swiss osiguranje
PREGOVORI
Grawe želi da preuzme Swiss osiguranje
PODGORICA - Većinski vlasnik Swiss osiguranja sa 65,88 odsto akcija je hotelsko preduzeće Fjord iz Kotora, kojom gazduje firma Alpha Invest u vlasništvu biznismena Veselina Barovića.
Pokrenut postupak protiv Imleka i Apatinske pivare
KZK
Pokrenut postupak protiv Imleka i Apatinske pivare
BEOGRAD - Postupak je pokrenut protiv ovih dveju kompanija kao dobavljača i trgovaca na malo - kupaca na tržištu prehrambenih proizvoda zbog osnovane pretpostavke da su zaključili restriktivni sporazum i njime utvrdili minimalnu cenu u daljoj prodaji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE