GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Državna jamstva MKM Yachtsu i Uljanik Brodogradnji 1856

Državna jamstva MKM Yachtsu i Uljanik Brodogradnji 1856
JAMSTVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.09.2020 / 13:35
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Vlada je u četvrtak usvojila prijedloge odluka o davanju državnih jamstava u korist Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) ili drugih banaka u zemlji i inozemstvu za kreditna zaduženja za izgradnju novogradnje 101, čiju je gradnju ugovorilo društvo MKM Yachts d.o.o. Rijeka, te za kredit za pokretanje proizvodnje u Uljanik Brodogradnji 1856 d.o.o.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić podsjetio je da je Vlada u lipnju iskazala spremnost za uključivanje u izdavanje državnih jamstava MKM Yachts-u.

Danas je pak vlada odobrila Ministarstvu financija izdavanje državnog jamstva za osiguranje financiranja izgradnje putničkog broda čiju je gradnju ugovorilo društvo MKM Yachts, u korist HBOR-a, odnosno drugih banaka u zemlji i inozemstvu, u iznosu od 80,1 milijuna eura, uvećanih za troškove i kamatu. To predstavlja 80 posto ukupnog kreditnog zaduženja društva MKM Yachts od 100,7 milijuna eura. Trup broda Novogradnja 101 kao podugovaratelj gradit će 3. maj brodogradilište Rijeka.

Što se tiče drugog jamstva, ono se također naslanja na zaključak Vlade od 18. lipnja ove godine kojim se iskazuje spremnost uključivanja u proces davanja državnih jamstava i za društvo Uljanik brodogradnje 1856.

Tom se odlukom također predlaže da Ministarstvo financija u ime Vlade izda državno jamstvo Uljanik brodogradnji 1856 kod HBOR-a odnosno drugih banaka za pokretanje proizvodnje, a s ciljem daljnjeg razvoja brodograđevne industrije, do iznosa od 32,5 milijuna kuna uvećanog za troškove i kamatu.

Ćorić je podsjetio na odluku iz ožujka o davanju suglasnosti na prijenos koncesije na pomorskom dobru u svrhu gospodarskog korištenja luke posebne namjene brodogradilište Uljanik, s društva Uljanik d.d. u stečaju na novog ovlaštenika - Uljanik brodogradnja 1856 . Preuzimanjem koncesije ostvario se jedan od preduvjeta za nastavak brodograđevne industrije u Puli, rekao je Ćorić.

"Sredstva iz kreditnog zaduženja osiguranog kreditnim jamstvom koristit će se isljučivo u svrhu pokretanja proizvodnje i poslovanja društva a što će u konačnici stvoriti pozitivan financijski efekt za brodograđevnu industriju u RH", zaključio je.

Tagovi: državna jamstva, MKM Yachts, Uljanik Brodogradnja 1856, Tomislav Ćorić
PROČITAJ I OVO
Ericsson NT: Neto dobit srezana 16,8%
LOŠA GODINA
Ericsson NT: Neto dobit srezana 16,8%
ZAGREB - Neto dobit Ericssona Nikole Tesle (ENT) za prvih devet mjeseci ove godine iznosi 67,2 milijuna kuna, što je 16,8 manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine, objavio je ENT u srijedu u devetomjesečnom financijskom izvješću.
Qatar Airways i u studenome samo jednom tjedno prema Zagrebu
LETOVI
Qatar Airways i u studenome samo jednom tjedno prema Zagrebu
ZAGREB - Qatar Airways smanjio je promet prema Zagrebu još krajem rujna, a linija će s minimalnim brojem tjednih operacija prometovati i u studenome.
Trgovine PEVEX-a neće raditi na blagdan Svih svetih
NAJAVE
Trgovine PEVEX-a neće raditi na blagdan Svih svetih
ZAGREB - Uprava trgovačkog lanca PEVEX donijela je odluku o ovotjednom radnom vremenu prodajnih centara, njih 26 diljem Hrvatske.
Prepolovljeni prihodi zrakoplovnih kompanija
TEŽAK PAD
Prepolovljeni prihodi zrakoplovnih kompanija
LONDON - Ukupni prihodi globalnih zračnih prijevoznika smanjit će se za 46 posto 2021. u odnosu na 2019. godinu, objavilo je danas Međunarodno udruženje zračnog prometa (IATA).
Međimurska tvrtka kažnjavat će radnike koji završe u samoizolaciji
POTEZI
Međimurska tvrtka kažnjavat će radnike koji završe u samoizolaciji

ČAKOVEC - Tvrtka Tehnix iz Donjeg Kraljevca u Međimurju uvela je neobičnu praksu; svakom radniku kojem bude određena samoizolacija smanjit će plaću za 10 posto. To im je u dopisu priopćio direktor kompanije Đuro Horvat.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE