GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Drama na brodu Alpha Adriatica u moru kod Vijetnama

Drama na brodu Alpha Adriatica u moru kod Vijetnama
ZAGLAVILI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.07.2020 / 16:30
Autor: SEEbiz / Glas Istre
PULA - Mnogo hrvatskih pomoraca zbog pandemije koronavirusa zaglavilo je na nekom brodu ili kruzeru na morima diljem svijeta. Njihove obitelji pate i strijepe kad će uopće dočekati svoje moreplovce na kućnom pragu.

Na brodu "Punta" kojim upravlja pulska tvrtka Alpha Adriatic, nekadašnja Uljanik Plovidba, trenutno je "zatočeno" 25 hrvatskih pomoraca koji već sedam mjeseci nisu nogom kročili na kopno. Brod je u moru kod Vijetnama.

Iako je cijela posada nakon šest mjeseci trebala dočekati smjenu, posljednjih mjesec dana ne znaju hoće li se to moći obaviti, i što će uopće biti s njima.

Da tragedija bude veća, to su dečki koji su mahom ostali bez posla kad se raspalo brodogradilište Uljanik. Nekima je to bio prvi zadatak na novom poslu.

- Na pomorce, ali i neke druge radnike, potpuno se zaboravilo u ovim trenucima korona krize, a ono što im se događa je zaista stravično. Dakle, trenutno je strahovit problem izvršiti smjenu posade bilo kojeg broda bilo gdje u svijetu, jer svaka država vodi svoju politiku kojom se pokušava oduprijeti koroni i trenutno ne postoji međunarodna institucija u svijetu koja bi mogla neku državu natjerati da dozvoli iskrcaj posade i omogući njihov transfer u matične države, kaže za Glas Istre Neven Melvan, glavni tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske, i dodaje:

- U normalnim vremenima smo u Hrvatskoj imali između 750 i 800 smjena posada brodova u mjesec dana, a od ožujka jedva trećina pomoraca uspije napraviti smjenu kako treba. To je vrlo ozbiljna situacija koja već dovodi do zabrinjavajućih posljedica da se mi svi moramo ozbiljno zapitati u kakvom su psihofizičkom stanju ti ljudi, imaju li uopće dovoljno namirnica, robe i drugih potrepština. Vjerujte mi, bit će gadnih posljedica, bit će bolesti i samoubojstava, ali kako to riješiti kad se svaka država u svijetu poziva na svoj suverenitet, kaže Neven Melvan.

Tagovi: Alpha Adriatic, brod Punta, Vijetnam, Neven Melvan, Sindikat pomoraca Hrvatske
PROČITAJ I OVO
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore vrijedne 4 milijuna eura. Ugovori su iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva.
Dalekovodu veliki posao u Norveškoj
POSLOVI
Dalekovodu veliki posao u Norveškoj
ZAGREB - Dalekovod je izvijestio kako je odabran kao izvođač radova na poslu u Norveškoj.
Nestle u fokusu velikog skandala, pročitajte kako su diskriminirali siromašnu djecu
STRAŠNO
Nestle u fokusu velikog skandala, pročitajte kako su diskriminirali siromašnu djecu
LONDON - Nestle, najveća svjetska tvrtka za široku potrošnju, dodaje šećer i med mlijeku i proizvodima od žitarica za bebe koji se prodaju u mnogim siromašnijim zemljama, suprotno međunarodnim smjernicama usmjerenim na prevenciju pretilosti i kroničnih bolesti, navodi se u izvješću švicarske istraživačke organizacije "Public Eye ".
Odbijena jedina ponuda za zakup nikšićke Željezare
EPILOG
Odbijena jedina ponuda za zakup nikšićke Željezare
NIKŠIĆ - Ponuda švajcarske kompanije 8B Capital za zakup nikšićke Željezare, odbijena je odlukom komisije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE