GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dragan Pujas novi predsjednik Uprave Plave lagune

Dragan Pujas novi predsjednik Uprave Plave lagune
KADROVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.08.2019 / 22:52
Autor: SEEbiz
POREČ - Novi predsjednik uprave jedne od najvećih hotelskih kompanija u Hrvatskoj, porečke Plave lagune, od 1. listopada ove godine bit će Dragan Pujas, a dosadašnji predsjednik uprave Neven Staver opozvan je s danom 30. rujna, odluke su Nadzornog odbora o kojima je ta tvrtka izvijestila u petak.

Odluke o opozivu dosadašnjeg i imenovanju novog predsjednik uprave Plave lagune njezin Nadzorni odbor donio je na sjednici 29. kolovoza, kada je održana i redovna glavna skupština te tvrtke, a iz Plave lagune u priopćenju ne navode razloge opoziva Stavera.

Dodaju samo da je novi predsjednik uprave Pujas bio dosadašnji član uprave i da mu je mandat na novoj poziciji do zaključno 31. prosinca 2020.

Svoju profesionalnu karijeru Pujas je 2006. godine započeo u Plavoj Laguni, u kojoj je prošao put od pripravnika do člana Uprave. Prije dolaska u Plavu Lagunu diplomirao je na Ekonomskom fakultetu pri Sveučilištu u Rijeci i uz rad završio MBA studij destinacijskog menadžmenta na Sveučilištu Modul u Beču.

U Plavoj Laguni s karijerom je počeo u Sektoru nabave, odakle je prešao u Sektor za operacije, da bi 2015. godine bio imenovan direktorom tog istog sektora. U siječnju 2018. postao je član Uprave Plave Lagune te je kao dugogodišnji ključni član menadžmenta Plave Lagune značajno pridonio njenim odličnim poslovnim rezultatima i u dobroj je poziciji za nastaviti voditi kompaniju.

Nadzorni odbor zahvalio se dugogodišnjem čelniku društva Nevenu Staveru, koji će 30. rujna napustiti kompaniju nakon 25 godina, na uloženim velikim naporima i iznimnom doprinosu kompaniji tijekom dugogodišnjeg rada.

Plava laguna višečlanu upravu na čelu sa Staverom dobila je sredinom prosinca 2017., a na dužnost su svi stupili od početka 2018., kada se Plavoj laguni pripojila i umaška hotelska tvrtka Istraturist.

To je bila peteročlana uprava Plave lagune, proizašla iz njezina spajanja sa Istraturistom, što su tada iz Plave lagune ocijenili povijesnim spajanjem u dugog povijesti poslovanja Plave lagune, koja je sada u većinskom vlasništvu Lukšić grupe.

Nakon tog spajanja, Plava laguna postala je jedna od najvećih turističkih kompanija u Hrvatskoj, koja upravlja sa oko 20 hotela, 10 apartmanskih naselja i 9 kampova. Nakon spajanja, krajem 2018. član uprave prestao je biti Ronald Korotaj, koji je do spajanja bio predsjednik uprave Istraturista, a potom je novim članom uprave početkom 2019. imenovan Marco Antonio Buzolic iz Čilea (Antafogasta) s mandatom do kraja 2019.

Za dividendu iz neto dobiti 2018. nešto malo više od 34 kune po dionici

Isti dan kada je Nadzorni odbor odlučio o opozivu i imenovanju predsjednika uprave, 29. kolovoza ove g., održana je i redovna glavna skupština Plave lagune, koja je prihvatila sve predložene odluke, pa tako o i uporabi gotovo 308,4 milijuna kuna neto dobiti ostvarene u 2018.

Odlučeno je da će se 89,7 milijuna kuna od te dobiti upotrijebiti za isplatu redovne dividende dioničarima, a 105 tisuća kuna za isplatu povlaštene fiksne dividende dioničarima s povlaštenim dionicama, dok se preostalih 218,5 milijuna kuna od lanjske neto dobiti raspoređuje u zadržanu dobit.

S obzirom na odluke skupštine o isplatama dividendi, po redovnoj dionici iznosit će 34,30 kune, a 34,55 kuna po povlaštenoj dionici (bruto).

Grupa Plava laguna u šest mjeseci s više noćenja i porastom prihoda

Pema podacima iz poslovnog izvješća s Zagrebačke burze, Grupa Plava laguna, koju čine porečka Plava laguna d.d. (ili matično društvo) te podružnice Istra DMC d.o.o. i Travel d.o.o. i pridruženo društvo Jadranski luksuzni hoteli d.d., u prvih šest mjeseci ove godine zabilježila je ukupno u svim kapacitetima 1,4 milijuna noćenja, što je bilo 3,2 posto više nego lani i na razini njihovog plana.

To je pratio i porast poslovnih prihoda Grupe od 6,1 posto, na 344,6 milijuna kuna, dok su poslovni rashodi od 391,3 milijuna kuna bili veći za 27,4 posto, što su objasnili u izvješću dijelom porastima plaća, kao i porastom drugih troškova poslovanja.

Operativna dobit (EBITDA) uz, kako navode, "prepravljanje za jednokratne stavke i vremenske razlike u prihodima i rashodima rezultirala je pozitivnim kretanjem od 6,3 milijuna kuna u odnosu na prošlogodišnje postignuće", uz dodatak da je Grupa prvom polugodište ove godine iskazala gubitak od 48,6 milijuna kuna, što je za 15,2 milijuna kuna veći gubitak nego u usporedivom lanjskom razdoblju.

Tagovi: Dragan Pujas, Plava laguna, Neven Staver
PROČITAJ I OVO
Emmezeta dobila novog vlasnika
AKVIZICIJE
Emmezeta dobila novog vlasnika
ZAGREB - Poljski Merkury Market dovršava preuzimanje šesnaest trgovačkih centara Emmezete u Hrvatskoj i Srbiji od LCN Capital Partnersa u transakciji vrijednoj oko 120 milijuna eura, otkrio je tjednik Lider. Tu informaciju je potvrdio Slobodan Školnik, predsjednik Uprave tvrtke Emmezeta Balkans.
Croatia Airlines otvara liniju Osijek-München
LINIJE
Croatia Airlines otvara liniju Osijek-München
OSIJEK - Predstavnici osječke Zračne luke i Croatia Airlinesa u četvrtak su potpisali ugovor o uspostavi međunarodne putničke linije Osijek-München, što je prva međunarodna linija "Croatia Airlinesa" iz te zračne luke.
Boeing blago podigao procjenu kineske potražnje za zrakoplovima
BOLJE PROGNOZE
Boeing blago podigao procjenu kineske potražnje za zrakoplovima
PEKING - Američki proizvođač zrakoplova Boeing blago je podigao procjenu kineske potražnje za zrakoplovima u idućih 20 godina, računajući s brzim oporavkom kineskog gospodarstva od pandemije i rastom sektora diskontnih prijevoznika i e-trgovine.
 Flydubai ponovno uspostavio letove između Zagreba i Dubaija
LETOVI
 Flydubai ponovno uspostavio letove između Zagreba i Dubaija
ZAGREB - Fflydubai je u četvrtak ponovno uspostavio letove prema Zračnoj luci Franjo Tuđman Zagreb dva puta tjedno, a od prosinca ove godine povećat će učestalost tjednih letova na četiri, priopćeno je iz te zrakoplovne kompanije sa sjedištem u Dubaiju i zagrebačke zračne luke.
Asseco preuzeo domaće IT tvrtke IT Sistemi i eVision
ŠIRENJE
Asseco preuzeo domaće IT tvrtke IT Sistemi i eVision
ZAGREB - Jedna od najjačih IT kompanija u jugoistočnoj Europi, poljska Asseco SEE (ASEE) preuzela je domaću tvrtku IT Sistemi i njezinu pod-tvrtku eVision, što je u skladu sa ASEE-ovom strategijom širenja na temelju suvremenih tehnologija i inovacija i podrške u digitalizaciji poslovnih procesa, izvijestili su iz ASEE Hrvatska.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE