GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

DORH: Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo još provodi izvide u slučaju Agrokor

DORH: Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo još provodi izvide u slučaju Agrokor
IZVIDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.10.2017 / 15:19
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Dok se kaznene prijave u slučaju Agrokor gomilaju, u Državnom odvjetništvu ne žele ništa otkrivati, potvrđujući tek da su izvidi u tijeku i da će po donošenju odluke javnost biti obaviještena.

"Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo još provodi izvide u slučaju Agrokor i nakon što donese svoju meritornu odluku javnost će biti pravovremeno obaviještena", rekla je Hini glasnogovornica Državnog odvjetništva Martina Mihordin.

Prvu kaznenu prijavu za slučaju Agrokor podnio je kao građanin predsjednik Mosta Božo Petrov još dok je bio predsjednik Hrvatskog sabora.

Nakon toga se pojavila informacija da policija temeljem naloga zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva "provodi izvide" u Agrokoru. Petrov je o podnošenju prijave protiv vlasnika koncerna Agrokor Ivice Todorića izvijestio krajem ožujka.

Po Zakonu o kaznenom postupku državni odvjetnik dužan je donijeti odluku o kaznenoj prijavi u roku od šest mjeseci od dana upisa prijave u upisnik i o tome obavijestiti podnositelja prijave uz navođenje kratkih razloga odluke, no u nekim pravosudnim krugovima smatraju da je riječ o instruktivnom, a ne obvezujućem roku.

U posljednje vrijeme podnijeto je ili je najavljeno podnošenje još nekoliko kaznenih prijava.

Izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak kazao je u ponedjeljak da je protiv odgovornih osoba koje su bile u Upravi u tom koncernu podnio kaznenu prijavu, a da mu se prema izvještajima revizije čini da je riječ o nezakonito priskrbljenoj materijalnoj dobiti.

Potpredsjednica Vlade, ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić izjavila je u utorak kako je protiv vlasnika "Agrokora" Ivice Todorića podnijela privatnu tužbu za klevetu, a smatra kako su za stanje u tome koncernu odgovorni njegov vlasnik i Uprava.

Ivica Todorić je u ponedjeljak na svom blogu najavio da će DORH-u kazneno prijaviti izvanrednog povjerenika za Agrokor Antu Ramljaka jer, kako piše, ima saznanja da je "čovjek izvan zakona", ali i neke ljude iz Agrokora.

Prema Zakonu o kaznenom postupku postupanje tijekom izvida kaznenih djela je tajno, no prema istom zakonu tijelo koje provodi izvide može, kada to nalaže interes javnosti, o tijeku izvida izvijestiti javnost na način propisan zakonom.

Glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan izjavio je prošlu srijedu da slučaj dobro napreduje i da se DORH s tim predmetom može nositi. DORH je angažirao i sve potrebne stručnjake, a bit će i dovoljno sredstva za provedbu istrage, kazao je Cvitan.

Na upit postupa li DORH po anonimnoj prijavi protiv ministrice gospodarstva Martine Dalić i vladinog povjerenika za Agrokor Antu Ramljaka, Cvitan je odgovorio da DORH postupa po svim prijavama kao i u svim drugim predmetima.

Tagovi: DORH, Županijsko državno odvjetništvo, Agrokor
PROČITAJ I OVO
Regionalne zračne luke: Beograd u kolovozu i rujnu preskočio Zagreb i Split, fijasko Ljubljane
TRENDOVI
Regionalne zračne luke: Beograd u kolovozu i rujnu preskočio Zagreb i Split, fijasko Ljubljane
ANALIZA - Iako je kolovoz izgledao optimistično i stvarao je nadu da sve kreće bitno nabolje, rujan je diljem Europe, pa i svijeta, te u našoj regiji donio hladan tuš.
Srpski penzioner u globalnom skandalu pranja novca
PRANJE NOVCA
Srpski penzioner u globalnom skandalu pranja novca
BEOGRAD - Vlasnik firme koja je, prema istrazi estonske policije, oprala dva miliona dolara kroz ogranak „Danske“ banke u Estoniji je srpski državljanin Živojin Nikolić iz Smedereva, otkriva KRIK u okviru globalnog novinarskog projekta „Fincen dosijei“.
Lufthansa će od listopada putnicima nuditi brze testove na koronavirus
TESTOVI
Lufthansa će od listopada putnicima nuditi brze testove na koronavirus
BERLIN - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa planira od listopada putnicima nuditi brze testove na COVID-19 a razmatra i mogućnost otvaranja testnih centara u zračnim lukama u SAD-u i Kanadi.
BASF pokrenuo program financiranja startup ideja iz Hrvatske i regije
PROGRAM
BASF pokrenuo program financiranja startup ideja iz Hrvatske i regije
ZAGREB - Europski lider u istraživanju i razvoju te najveća njemačka kemijska kompanija BASF raspisuje regionalni natječaj za investiranje u domaću startup scenu, s posebnim naglaskom na one startupove čija rješenja pridonose održivu razvoju.
Amazinga otvorila vlastiti restoran
INVESTICIJE
Amazinga otvorila vlastiti restoran
ZAGREB - U sklopu Amazinge, najvećeg europskog family entertainment centra, odnedavno posluje i restoran s bogatom ponudom hrane koja, između ostalog, uključuje burgere, pizze, à la carte jela, ražanj i dnevne gablece.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE