GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Don Don nudi 6.047 dinara po akciji Žitopeka

Don Don nudi 6.047 dinara po akciji Žitopeka
PONUDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.06.2024 / 16:39
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Beogradski Don Don, u vlasništvu istoimene slovenačke kompanije, objavio je ponudu za preuzimanje akcija niškog proizvođača hleba i peciva Žitopek.

Don Don, zajedno sa španskom firmom BB Global Investing Holding iz Madrida, nudi 6.047 dinara po akciji Žitopeka, a namerava da stekne 121.977 akcija, odnosno 49,2 odsto kapitala niške kompanije. Ukoliko svi akcionari prihvate ponudu Don Dona, beogradska firma postala bi jedini vlasnik Žitopeka.

U skraćenom tekstu ponude za preuzimanje akcija, koju je uputila brokerska kuća M&V Investment, navodi se da je ponuda otvorena od danas, 24. juna, pa do 15. jula, kao i da se plaćanje vrši u roku od dva radna dana od datuma zatvaranja ponude.

Don Don, kako je istaknuto, već poseduje ukupno 125.922 akcije, odnosno 50,80 odsto kapitala Žitopeka. U ponudi stoji i da nema nameru da menja osnovnu delatnost Žitopeka, niti mesto njenog obavljanja, da će nastojati da unapredi buduće poslovanje ciljnog društva, kao i uslove rada, materijalni položaj, znanje i veštine zaposlenih.

Beogradski Don Don u ovoj transakciji zajednički deluje po osnovu učešća u kapitalu sa pravnim licima iz Slovenije i Luksemburga, koji su direktni ili indirektni vlasnici njegovog kapitala. Španski BB Global Investing Holding, sa druge strane, ne poseduje akcije Žitopeka.

Na Beogradskoj berzi se akcija Žitopeka na dan 21. jun kotirala na 8.430 dinara, ali po toj vrednosti u poslednjih mesec dana nije obavljena nijedna transakcija.

Tagovi: don don, žitopek
PROČITAJ I OVO
Dobit Salzgittera pala u prvom polugodištu
PAD
Dobit Salzgittera pala u prvom polugodištu
ESSEN - Dobit prije oporezivanja smanjila se njemačkom čeličnom divu Salzgitter AG u preliminarnim rezultatima za prvu polovicu 2024., dok je u drugom tromjesečju skliznula u minus, u usporedbi s istim razdobljima prethodne godine.
Snažan rast beogradskog aerodroma u prvom polugodištu
RAST
Snažan rast beogradskog aerodroma u prvom polugodištu
BEOGRAD - Zračna luka Nikola Tesla u Beogradu u prvom je polugodištu zabilježila 39.580 letova, što je devet posto više nego u istom razdoblju prošle godine.
Mađarska istražuje Aldi
ISTRAGA
Mađarska istražuje Aldi
BUDIMPEŠTA - Mađarski ured za zaštitu tržišnog natjecanja (GVH) u četvrtak je najavio pokretanje istrage protiv lokalne jedinice njemačkog lanca supermarketa Aldi zbog sumnje na nepoštenu poslovnu praksu, navodi se u izvješću državnog medija MTI.
Mišković i službeno postaje stopostotni vlasnik sarajevske tvrtke Standard Nekretnine
VLASNIŠTVO
Mišković i službeno postaje stopostotni vlasnik sarajevske tvrtke Standard Nekretnine
BEOGRAD - Srbijanski biznismen Miroslav Mišković službeno će preuzeti sarajevsku tvrtku Standard nekretnine, s obzirom da je ponuda koju je poslao prihvaćena.
Otvoren stečaj nad Varteksom
STEČAJ
Otvoren stečaj nad Varteksom
VARAŽDIN - Targovački sud u Varaždinu otvorio je danas stečaj Varteksa i za stečajnog upravitelja imenovao Tomislava Đuričina, a za 8. listopada zakazao je ročište na kojem će se ispitati tražbine vjerovnika i odlučivati o daljnjem tijeku postupka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE