GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dokapitalizacija Varteksa: Čajići će imati preko 18% udjela

Dokapitalizacija Varteksa: Čajići će imati preko 18% udjela
KAPITAL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.05.2021 / 08:16
Autor: SEEbiz / Lider
VARAŽDIN - Varteks je povećao temeljni kapital za pet milijuna kuna i sada on iznosi 46.066.860 kuna.

Odlučeno je to na sjednici Uprave i Nadzornog obora tvrtke, a povećanje temeljnog kapitala, kako stoji u objavi na Zagrebačkoj burzi, rezultat je ulaganja kapitala – novčane tražbine Mire Čajić koja kao zajmodavac ima prema Varteksu.

Nakon ove odluke Varteks će izdati 500 tisuća novih dionica po cijeni od deset kuna za jednu dionicu koje će ponuditi Miri Čajić, što znači da se ova odluka o stjecanju dionica tek treba provesti. Ako Mira Čajić upiše nove dionice, steći će ukupno 10,85 posto dionica Varteksa.

Inače, kako je objavljeno na Zagrebačkoj burzi, adresa prebivališta Mire Čajić istovjetna je adresi sjedišta tvrtke Stype CS kojoj je vlasnik Stjepan Čajić, a koji je nedavno postao vlasnik 306.956 dionica, što je 7,47 posto vlasničkog udjela u Varteksu. Dakle, Čajići bi uskoro trebali držati preko 18 posto udjela u Varteksu.

Tagovi: Varteks, Mira Čajić, Stjepan Čajić, Zagrebačka burza
PROČITAJ I OVO
I Head zainteresiran za Alpinu
INTERES
I Head zainteresiran za Alpinu
LJUBLJANA - Osim begunjskog Elana, za kupnju slovenskog proizvođača obuće Alpina Žiri zainteresirana je i multinacionalna kompanija Head u vlasništvu Johana Eliascha, od prošle godine novog predsjednika Međunarodne skijaške federacije (FIS), piše ljubljanski Dnevnik.
Poznati beogradski gastro koncept stiže i u Hrvatsku
ŠIRENJE
Poznati beogradski gastro koncept stiže i u Hrvatsku
ZAGREB - Nakon pet godina poslovanja poznati beogradski gastro koncept Ferdinand knedle ušao je u drugu fazu razvoja koja podrazumijeva širenje na nova tržišta putem franšize.
Zaključena prodaja Optima Telekoma
FINALIZACIJA
Zaključena prodaja Optima Telekoma
ZAGREB -  HT holding (društvo u 100% vlasništvu HT-a) prenio 17,41% dionica Optime, a Zagrebačka banka 36,90% dionica Optime na Telemach Hrvatska d.o.o. koji time stječe ukupno 54,31% dionica Optime.
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
DOKAPITALIZACIJA
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
ZAGREB - Upisom povećanja temeljnog kapitala u sudski registar uspješno je završena dokapitalizacija Dalekovoda d.d..
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
NAKNADA
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
ZAGREB - Autobusni prijevoznici traže da im se se isplati trošak hladnog pogona u vrijednosti od barem 50 posto ugovorenog iznosa s državom, jer imaju velike troškove budući da su zbog zatvaranja škola ostali bez ugovorenog i očekivanog prihoda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE