GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dobit Vira 100,4 milijuna kuna

Dobit Vira 100,4 milijuna kuna
U PLUSU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.03.2020 / 09:54
Autor: SEEbiz
VIROVITICA - Viro tvornica šećera je u 2019. ostvarila dobit od 100,4 milijuna kuna, za razliku od godine ranije kada je zabilježen gubitak od 17 milijuna kuna, pokazuju podaci iz financijskog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni su prihodi iznosili 684,5 milijuna kuna i povećani su 11 posto u odnosu na 2018. godinu. Glavninu prihoda činili su prihodi od prodaje koji su smanjeni 6,1 posto, na 495,5 milijuna kuna.

Viro tvornica šećera u prošloj je godini smanjila ukupne rashode, za 7,8 posto, na 584,1 milijun kuna. Pritom su materijalni troškovi povećani 10,6 posto, na 490,5 milijuna kuna, dok su troškovi osoblja smanjeni za 50,5 posto, na 12 milijuna kuna.

Pad bilježe i troškovi amortizacije, za 65 posto, na 8,3 milijuna kuna. Do smanjenja je došlo zbog prijenosa najvećeg dijela opreme na novo osnovanu tvrtku, navodi se u izvješću.

U izvješću se navodi i kako je u 2019. realizacija gotovih proizvoda (šećera) prema istom razdoblju lani smanjena za tri posto, na 161,6 milijuna kilograma, s tim da je realizacija na domaćem tržištu povećana za 126 posto, na 135,6 milijuna kilograma.

Viro grupa poslovala s dobiti od 147,4 milijuna kuna

Dobit Viro grupe u prošloj godini je iznosila 147,4 milijuna kuna, za razliku od godine ranije kada je zabilježen gubitak od 97,4 milijuna kuna, pokazuju podaci iz konsolidiranog financijskog izvješća te tvrtke.

Viro tvornica šećera i društva uključena u konsolidaciju – Sladorana Županja, Slavonija Županja, Viro-kooperacija i Viro BiH – u prošloj godini su ostvarili ukupne konsolidirane prihode od 898,1 milijun kuna, što je za 21,2 posto više nego u godini ranije.

Ukupni konsolidirani rashodi grupe iznosili su 750,68 milijuna kuna i manji su za 10,47 posto.

Tagovi: Viro, šećer, Sladorana Županja, Slavonija Županja, Viro-kooperacija
PROČITAJ I OVO
Švedska kompanija planira proizvoditi Modernino cjepivo u Francuskoj
CJEPIVO
Švedska kompanija planira proizvoditi Modernino cjepivo u Francuskoj
STOCKHOLM - Švedski Recipharm, najveći podizvođač farmaceutskog sektora u svijetu, objavio je u srijedu da planira proizvoditi doze Moderninog potencijalnog cjepiva protiv covida 19 u središnjoj Francuskoj.
Glas poduzetnika: Novo zatvaranje Vlada mora platiti ili idemo u prosvjede
JASNA PORUKA
Glas poduzetnika: Novo zatvaranje Vlada mora platiti ili idemo u prosvjede
ZAGREB - Udruga Glas poduzetnika (UGP) ističe u srijedu da država oštećenim poduzetnicima mora platiti troškove eventualnog novog zatvaranja gospodarstva i to u iznosu od 70 i 80 posto prihoda u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, te da će u protivnom pokrenuti ozbiljne prosvjede.
HUP: Zatvaranje objekata ugrožava gospodarstvo i radna mjesta
UPOZORENJE
HUP: Zatvaranje objekata ugrožava gospodarstvo i radna mjesta

ZAGREB - Zatvaranjem ugostiteljskih objekata ugrožava se opstojnost gospodarstva i radna mjesta, istaknuli su u srijedu iz Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) te najavili da će vladi danas poslati nove prijedloge kompenzacijskih mjera kojima bi se amortizirao dio financijske štete koja će nastati.

Rusi ne isključuju mogućnost proizvodnje cjepiva u Njemačkoj
CJEPIVO
Rusi ne isključuju mogućnost proizvodnje cjepiva u Njemačkoj

MOSKVA - Ruski fond za izravna ulaganja ne isključuje mogućnost proizvodnje cjepiva protiv covida-19 "Sputnik V" u Njemačkoj, rekao je u srijedu čelnik Ruskog fonda za izravna ulaganja Kirill Dmitriev u intervjuu za TV kanal Russia 24.

Poljska Selvita nova vlasnica bivšeg Plivinog istraživačkog centra
DOGOVOR
Poljska Selvita nova vlasnica bivšeg Plivinog istraživačkog centra
ZAGREB - Fidelta, kompanija izrasla iz nekadašnjeg Plivinog istraživačkog centra, koja zadnje desetljeće posluje unutar Galapagos grupe, opet mijenja vlasnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE