GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dobit PBZ-a porasla 22,6%

Dobit PBZ-a porasla 22,6%
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.10.2018 / 17:43
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Neto dobit Privredne banke Zagreb (PBZ) u prvih devet mjeseci iznosila je 924,4 milijuna kuna, što je 22,6 posto više u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, pokazuje PBZ-ovo financijsko izvješće objavljeno u srijedu.

U redovnom dijelu poslovanja, tijekom devet mjeseci PBZ je ostvario kamatni prihod od 1,8 milijardi kuna, što je pad u odnosu na isto razdoblje lani kada je iznosio 2,03 milijarde kuna. Kamatni troškovi iznose 211,8 milijuna kuna i manji su za 26 posto.

"Trend smanjenja prosječnih aktivnih i pasivnih kamatnih stopa nastavlja se i dalje, što je utjecalo na kamatne rezultate tijekom ove godine", kaže se u izvješću.

PBZ je u prvih devet mjeseci ostvario 562 milijuna kuna neto prihoda od provizija i naknada, što čini stabilan doprinos nekamatnih prihoda u ukupnom rezultatu banke, navodi se.

U segmentu poslovanja vrijednosnim papirima i ostalim financijskim instrumentima, uključujući i dobitke/gubitke od obračunatih tečajnih razlika, PBZ je ostvario neto pozitivan rezultat od 252,8 milijuna kuna.

Po podacima iz izvješća, opći administrativni troškovi s ostalim troškovima iznosili su u prvih devet mjeseci 1,17 milijardi kuna.

"Omjer troškova poslovanja u prihodima iz poslovanja iznosi 40,9 posto što ukazuje na kontinuirano efikasno poslovanje banke", kažu u PBZ-u.

Konsolidirani podaci na razini grupe pokazuju da je dobit nakon oporezivanja u prvih devet mjeseci iznosila 1,2 milijarde kuna. U ostvareni rezultat Grupe, kako se navodi, uključen je i rezultat Veneto banke Zagreb koja je 12. srpnja ove godine postala članica PBZ grupe.

Po podacima iz izvješća, PBZ grupa je u prvih devet mjeseci izdvojila 282 milijuna kuna za troškove vrijednosnih usklađivanja i rezerviranja za gubitke. Sve članice PBZ Grupe u potpunom odnosno većinskom vlasništvu PBZ-a u prvih su devet mjeseci ostvarile uspješne financijske rezultate osim Veneto banke koja je za prvih devet mjeseci ostvarila negativan financijski rezultat, navodi se u izvješću.

Tagovi: Privredna banka Zagreb, PBZ Invest, PBZ Croatia osiguranje
PROČITAJ I OVO
Uspješniji su empatični šefovi, ali samo trećina njih tako se ponaša
ANKETA
Uspješniji su empatični šefovi, ali samo trećina njih tako se ponaša
ZAGREB - Emocije koje pokazuju šefovi nekad su bile znak slabosti, ali istraživanja upućuju da veći autoritet imaju vođe koje su u stanju pokazati autentične osjećaje i ranjivost jer su u stanju iskoristiti najbolje osobine radnika, pokazuje anketa globalne organizacije Catalyst, piše u subotu Jutarnji list.
Tko bi mogao biti kupac alkoholnog segmenta Zvečeva?
ŽESTOKA PIĆA
Tko bi mogao biti kupac alkoholnog segmenta Zvečeva?
POŽEGA - Hrvatski proizvođač alkoholnih pića i slatkiša Zvečevo priopćio je da će njegovi dioničari na Glavnoj skupštini razmotriti prijedlog za prodaju dijela imovine tvrtke koji se odnosi na proizvodnju žestokih pića. U obavijesti dostavljenoj Zagrebačkoj burzi nisu iznijeli više detalja o tome.
Fortenova pretvara potraživanja u Mercatoru u kapital
POTEZI
Fortenova pretvara potraživanja u Mercatoru u kapital
LJUBLJANA - Mercator je sazvao Skupštinu za 1. rujna na prijedlog svog većinskog vlasnika Fortenove Grupe, a dioničari će odlučiti o prijedlogu povećanja kapitala tvrtke za oko šest miliona eura.
Kinezi refinanciraju dug Atlantske plovidbe
DOGOVOR
Kinezi refinanciraju dug Atlantske plovidbe
DUBROVNIK - Atlantska plovidba izvijestila je kako je sklopila ugovor o povratnom leasingu na rok od tri godine s kineskom financijskom institucijom CSSC Shipping Company iz Hong Konga.
Dukat opoziva jogurte s crnim ribizom i s naranča cimetom
OPOZIV
Dukat opoziva jogurte s crnim ribizom i s naranča cimetom
ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače da proizvođač Dukat iz Zagreba, zbog utvrđenoga pesticida etilen oksida u aditivu koji se koristi u procesu proizvodnje, opoziva svoje proizvode Dukatos jogurt crni ribiz 150g i Dukatos jogurt naranča cimet 150g određenih rokova trajanja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE