GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dobit Konzuma katapultirana u 2022.

Dobit Konzuma katapultirana u 2022.
TRGOVCI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.05.2023 / 07:59
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Redoslijed top 5 trgovaca na malo u Hrvatskoj u 2022. ostao je isti kao prethodne godine, ali rezultati poslovanja i kretanje plaća vrlo su šaroliki.

Oni pokazuju također da su neki od vodećih trgovačkih lanaca iznimno profitirali u inflatornoj 2022. godini, kad su cijene hrane jako skočile. Rekorderi rasta dobiti su Konzum plus i Kaufland Hrvatska, piše Jutarnji list.

Najveći trgovački lanac u Hrvatskoj imao je lani rast dobiti od 252 posto u odnosu na 2021. godinu (sa 5,35 milijuna eura na 17,44 milijuna eura), a Kaufland Hrvatska, koji je po prihodima 5. na ljestvici, imao je rast dobiti od 101 posto (sa 7,89 milijuna eura na 15,89 milijuna eura), pokazuju rezultati poslovanja objavljeni na Fininu servisu Info.Biz.

Na ljestvici top 5 trgovaca na malo, najveći rast ukupnih prihoda...

Tagovi: Konzum, Kaufland, trgovina, maloprodaja
PROČITAJ I OVO
AZTN kaznio Plodine s 15.000 eura
KAZNA
AZTN kaznio Plodine s 15.000 eura
ZAGREB - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) zbog teške povrede Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom kaznila je riječki trgovački lanac Plodine s 15.000,00 eura, priopćeno je iz te regulatorne agencije.
HT pripaja Iskon Internet
PRIPAJANJE
HT pripaja Iskon Internet
ZAGREB - - Hrvatski Telekom d.d. nastavlja transformaciju operativnog modela te je nakon pribavljenih korporativnih odobrenja započeo postupak pripajanja društva Iskon Internet Hrvatskom Telekomu.
Plava Laguna prodala Hotel Bonavia
HOTELI
Plava Laguna prodala Hotel Bonavia
RIJEKA - U jednom od najznačajnijih dogovora u riječkom hotelijerstvu, Bonavia Rijeka d.o.o. i Plava Laguna d.d. objavili su uspješno potpisivanje ugovora o kupoprodaji Hotela Bonavia. Hotel će biti preuzet za iznos od 8,1 milijuna eura, a transakcija bi trebala biti završena u studenome 2023. godine.
Cromaris otvorio prvu trgovinu u Zagrebu
TRGOVINA
Cromaris otvorio prvu trgovinu u Zagrebu
ZAGREB - Cromaris je otvorio svoju prvu trgovinu u Zagrebu koja, uz velik izbor svježe ribe i ribljih delikatesa iz Cromarisovog asortimana, nudi i druge vrhunske proizvode.
INA i Plavi tim donacijom računala jačaju lokalnu zajednicu
DONACUHE
INA i Plavi tim donacijom računala jačaju lokalnu zajednicu
U današnjem svijetu tehnologija igra ključnu ulogu u svakodnevnom životu, obrazovanju, zdravstvu, kulturi i društvu u cjelini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE