GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dobit Cinkarne u 2020. iznad očekivanja

Dobit Cinkarne u 2020. iznad očekivanja
SOLIDNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.03.2021 / 17:28
Autor: SEEbiz
CELJE - Unatoč nižim prosječnim prodajnim cijenama u 2020. godini, Cinkarna Celje ostvarila je 172,4 milijuna eura prihoda, što je na razini prethodne usporedive godine.

Neto dobit iznosila je 18,95 milijuna eura i bila je 12% niža u odnosu na prethodnu godinu, ali 34% veća od planirane. Povrat na kapital dosegao je 12,5 posto i premašio planirani prinos za 3,1 postotni bod.

Kao što je objašnjeno u Cinkarni, uspjeli su postići takvu razinu prihoda usprkos nižim prosječnim prodajnim cijenama pigmenta. Povrat na kapital dosegnuo je 12,5 posto i premašio planirani prinos za 2020. za 3,1 postotni bod, navodi STA.

"Na štetu učinkovitog upravljanja troškovima, odgađanja remonta na 2021. godinu, produženja proizvodne godine i velike potražnje u posljednjem tromjesečju, koje tradicionalno obilježava slaba aktivnost naših kupaca, premašili smo planiranu dobit. Neto dobit je 12 posto niže nego 2019. godine, ali u svjetlu situacije koja je vladala tijekom godine, ona je iznad planova i očekivanja ”, napisali su.

Kako je na internetskoj konferenciji za novinare rekao predsjednik uprave Cinkarne Celje Aleš Skok, epidemija covida-19 nije imala veći utjecaj na cjelokupno poslovanje tvrtke koja je veći dio prihoda generirala prodajom titan-dioksida. Rekao je da su prošle godine postigli rekordnu količinu prodaje pigmenta titanov dioksid.

Prodao se najviše u EU, šest posto više nego godinu prije. Prema Skokovim riječima, prodaja bakarnih fungicida također se povećala prošle godine.

Tagovi: Cinkarna Celje, poslovni rezultati, Cinkarna, Aleš Skok
PROČITAJ I OVO
Rio Tinto: 2,4 milijarde dolara za realizaciju projekta Jadar
PROJEKTI
Rio Tinto: 2,4 milijarde dolara za realizaciju projekta Jadar
BEOGRAD - Kompanija Rio Tinto danas je saopštila da je opredelila 2,4 milijarde američkih dolara za izgradnju rudnika i postrojenja za preradu litijum-borata za projekat Jadar u Loznici, jedan od najvećih greenfield projekata litijuma na svetu.
Skupština Mercatora odlučila o pokriću gubitka i potvrdila rad Uprave i Nadzornog odbora
ODLUKE
Skupština Mercatora odlučila o pokriću gubitka i potvrdila rad Uprave i Nadzornog odbora
LJUBLJANA - Na 28. redovnoj skupštini dioničari Mercatora d.d., upoznali su se sa izvještajem o poslovanju kompanije u 2020. godini, potvrdili rad Uprave i Nadzornog odbora te usvojili izmjene i dopune Statuta i odluke o pokrivanju neto gubitka i pojednostavljenom smanjenju osnovnog kapitala.
Snažan oporavak LVMH-a u prvoj polovini godine
SKOK PRIHODA
Snažan oporavak LVMH-a u prvoj polovini godine
PARIZ - Francuski proizvođač luksuznih roba LVMH u utorak je izvijestio kako je u prvoj polovini godine ostvario 28,7 milijardi eura prihoda, što je porast od 56 posto u odnosu na isto razdoblje lani kada su u tijeku bila zatvaranja zbog suzbijanja pandemije koronavirusa.
Slovenski Dars prodao znatno manje vinjeta nego 2019.
VINJETE
Slovenski Dars prodao znatno manje vinjeta nego 2019.
LJUBLJANA - Do kraja lipnja slovenski Dars je s 2021. prodao ukupno 2.622.601 vinjeta, što je pet posto više nego u istom razdoblju prošle godine.
Odlični rezultati Ericsson Nikole Tesle u prvih šest mjeseci
SJAJNE BROJKE
Odlični rezultati Ericsson Nikole Tesle u prvih šest mjeseci
ZAGREB - U prvih šest mjeseci 2021. godine svi ključni pokazatelji poslovanja Ericsson Nikola Tesla Grupe bilježe rast i pokazuju nastavak izvanrednih poslovnih rezultata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE