GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dobit Cinkarne u 2020. iznad očekivanja

Dobit Cinkarne u 2020. iznad očekivanja
SOLIDNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.03.2021 / 17:28
Autor: SEEbiz
CELJE - Unatoč nižim prosječnim prodajnim cijenama u 2020. godini, Cinkarna Celje ostvarila je 172,4 milijuna eura prihoda, što je na razini prethodne usporedive godine.

Neto dobit iznosila je 18,95 milijuna eura i bila je 12% niža u odnosu na prethodnu godinu, ali 34% veća od planirane. Povrat na kapital dosegao je 12,5 posto i premašio planirani prinos za 3,1 postotni bod.

Kao što je objašnjeno u Cinkarni, uspjeli su postići takvu razinu prihoda usprkos nižim prosječnim prodajnim cijenama pigmenta. Povrat na kapital dosegnuo je 12,5 posto i premašio planirani prinos za 2020. za 3,1 postotni bod, navodi STA.

"Na štetu učinkovitog upravljanja troškovima, odgađanja remonta na 2021. godinu, produženja proizvodne godine i velike potražnje u posljednjem tromjesečju, koje tradicionalno obilježava slaba aktivnost naših kupaca, premašili smo planiranu dobit. Neto dobit je 12 posto niže nego 2019. godine, ali u svjetlu situacije koja je vladala tijekom godine, ona je iznad planova i očekivanja ”, napisali su.

Kako je na internetskoj konferenciji za novinare rekao predsjednik uprave Cinkarne Celje Aleš Skok, epidemija covida-19 nije imala veći utjecaj na cjelokupno poslovanje tvrtke koja je veći dio prihoda generirala prodajom titan-dioksida. Rekao je da su prošle godine postigli rekordnu količinu prodaje pigmenta titanov dioksid.

Prodao se najviše u EU, šest posto više nego godinu prije. Prema Skokovim riječima, prodaja bakarnih fungicida također se povećala prošle godine.

Tagovi: Cinkarna Celje, poslovni rezultati, Cinkarna, Aleš Skok
PROČITAJ I OVO
Dioničari Cinkarne traže veću dividendu
DIVIDENDA
Dioničari Cinkarne traže veću dividendu
CELJE - Udruženje malih dioničara Slovenije (MDS) poslalo je protuprijedlog u vezi s raspodjelom dobiti.
United Group: U Sloveniji nije moguće provesti neovisni natječaj
LJUTNJA
United Group: U Sloveniji nije moguće provesti neovisni natječaj
LJUBLJANA - United Group opisala je obustavu prodaje TS Media, za koju su se natjecali, kao lošu vijest za sve strane ulagače i još goru za Sloveniju. Naša je ponuda bila vrlo dobra i očito je da u Sloveniji nije moguće provesti neovisan i pošten natječaj, rekla je izvršna direktorica grupe Victoriya Boklag.
Nestlé predstavio planove za održivo poslovanje u Hrvatskoj
ODRŽIVOST
Nestlé predstavio planove za održivo poslovanje u Hrvatskoj
ZAGREB - Danas je održano virtualno druženje s novinarima „Nestlé - održivost na djelu!“, na kojem su predstavljene novosti i aktivnosti koje najveća prehrambena kompanija na svijetu poduzima kako bi doprinijela ostvarenju ciljeva strategije održivog razvoja do 2030. na lokalnoj razini.
Vesić: Beograđani će odlučivati o tome kako će izgledati metro
METRO
Vesić: Beograđani će odlučivati o tome kako će izgledati metro

BEOGRAD - Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će Beogradjani glasanjem odlučiti kako će da izgleda metro, čiji je početak izgradnje planiran na novembar.

Đurokoviću novi mandat na mjestu direktora Hrvatskih voda
MANDAT
Đurokoviću novi mandat na mjestu direktora Hrvatskih voda
ZAGREB - Vlada je na zatvorenome dijelu sjednice usmeno izviještena o stanju iskorištenosti sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova, prihvatila pregled zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima RH preuzima pravnu stečevinu EU za 2021. te donijela više kadrovskih odluka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE