GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dobit Budvanske rivijere prepolovljena u 2019.

Dobit Budvanske rivijere prepolovljena u 2019.
LOŠA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.04.2020 / 11:56
Autor: SEEbiz
BUDVA - Hotelska grupa (HG) Budvanska rivijera završila je prošlu godinu neto dobitkom od 1,14 miliona eura, upola manjim u odnosu na uporedni period.

Prema podacima iz izvještaja o poslovanju, koji je objavljen na sajtu Montenegroberze, poslovni prihodi preduzeća na kraju decembra neznatno su pali na 21,56 miliona eura.

Poslovni rashodi su u odnosu na uporedni period povećani 7,3 odsto na 19,41 milion eura. Na troškove zarada, naknada i ostale lične rashode se odnosilo 7,3 miliona eura.

Na troškove materijala odnosi se 4,33 miliona eura, a amortizaciju i rezervisanja 2,94 miliona eura. Ostali poslovni rashodi iznosili su 4,85 miliona eura.

Ukupna aktiva Budvanske rivijere na kraju decembra vrijedila je 150,85 miliona eura i bila je 29 odsto manja nego u uporednom periodu.

Dugoročna rezervisanja i obaveze Budvanske rivijere su na kraju godine iznosila 5,78 miliona eura, a kratkoročne obaveze 2,89 miliona eura.

Prema podacima Centralne depozitarne agencije (CDA), Vlada posjeduje 41,64 odsto akcija kompanije, AIK banka 15,23 odsto, Fond penzijsko-invalidskog osiguranja 12,82 odsto, Stratex Development 9,4 odsto, Stratex hospitality Beograd 5,83 odsto i Zavod za zapošljavanje 4,27 odsto.

Ostali dioničari imaju manje od jedan odsto udjela u preduzeću.

Tagovi: Budvanska rivijera, Stratex Development, AIK banka, crnogorski turizam, Montenegroberza
PROČITAJ I OVO
JGL Grupa u 2020. ostvarila rekordne prihode
REKORDI
JGL Grupa u 2020. ostvarila rekordne prihode
RIJEKA - Jadran Galenski Laboratorij (JGL) je prošle godine ostvario ukupne konsolidirane prihode od 1,02 milijarde kuna, čime je ostvaren rekord u dosadašnjem poslovanju, objavili su u ponedjeljak iz te farmaceutske kompanije.
Kraš značajno poboljšao profitabilnost i marže
ANALITIČARI
Kraš značajno poboljšao profitabilnost i marže
ANALIZA - U 2020. godini Kraš je zabilježio pad prodaje od 4,7% na godišnjoj razini, što je nadoknađeno većim ostalim prihodima iz poslovanja. Kao rezultat toga, poslovni prihodi ostali su na istoj razini u odnosu na isto razdoblje prošle godine, na 1,03 milijarde kuna.
Franck otvara poslovni put mladim talentima
PRILIKE
Franck otvara poslovni put mladim talentima
ZAGREB – Franck kontinuirano potiče poslovni razvoj i stjecanje novih znanja, kako svojih postojećih zaposlenika, tako i mladih ljudi po završetku fakulteta.
Austrijsko-slovenski prijelaz Karavanke zatvoren zbog tehničkih problema
GUŽVE
Austrijsko-slovenski prijelaz Karavanke zatvoren zbog tehničkih problema
MARIBOR - Tunel Karavanke, glavni cestovni granični prijelaz između Slovenije i Austrije, zatvoren je za promet u oba smjera od ranog jutra zbog tehničkih problema, a pred tunelom je sa slovenske strane kolona teretnih vozila od oko 5 kilometara, objavili su u ponedjeljak ujutro slovenski prometni servisi.
Kafići i restorani otvaraju terase, dopušteni treninzi u zatvorenom
OTVARANJE
Kafići i restorani otvaraju terase, dopušteni treninzi u zatvorenom
ZAGREB - U Hrvatskoj se danas popuštaju protuepidemijske mjere. Otvaraju se terase kafića i restorana, a sportaši se vraćaju u dvorane. No sve to kreće uz stroga ograničenja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE