GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dobit Adris grupe veća za 14 posto

Dobit Adris grupe veća za 14 posto
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.04.2022 / 20:41
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Neto dobit Adris grupe u prvom tromjesečju ove godine iznosi 12,2 milijuna kuna, što je za 14 posto više od ostvarenja u istom prošlogodišnjem razdoblju, objavio je Adris u četvrtak.

Adris grupa je u prvom tromjesečju ostvarila ukupan prihod od 1,19 milijardi kuna, što je 11 posto više u usporedbi s prvim lanjskim tromjesečjem.

Prihod od prodaje robe i usluga iznosio je 1,11 milijardi kuna i za 16 posto je veći je od prihoda ostvarenog u prethodnoj godini.

Konsolidirana dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) iznosi 173 milijuna kuna, što je rast od četiri posto.

Podaci za tvrtke koje posluju u sastavu Adris grupe - Croatia osiguranje, Maistra i Cromaris, pokazuju rast svih Adrisovih poslova.

Croatia osiguranje ostvarilo je ukupnu bruto zaračunatu premiju u Hrvatskoj od 957 milijuna kuna, što je, u usporedbi s istim prošlogodišnjim razdobljem, rast od 14 posto. Tržišni udio iznosi 29,1 posto, pri čemu je u prvom tromjesečju ostvaren rast od 1,5 postotnih bodova.

Konsolidirana bruto zaračunata premija, uključujući i regionalne podružnice, iznosi 1,14 milijardi kuna, što je 16 posto više u usporedbi s prvim tromjesečjem prošle godine.

U prvom tromjesečju 2022. godine Croatia osiguranje ostvarilo je konsolidiranu neto dobit od 134 milijuna kuna, što predstavlja međugodišnji rast od četiri posto.

Turistički dio poslovanja u prvom tromjesečju je ostvario prihode od prodaje robe i usluga u iznosu od 100 milijuna kuna, što je dvostruko više nego u prva tri mjeseca prošle godine, odnosno 89 posto realizacije iz 2019. godine.

Planirana ulaganja u turističkom dijelu grupe u ovoj godini iznose 430 milijuna kuna, a najveći dio odnosi se na rekonstrukciju zagrebačkog hotela Panorama. Više od 100 milijuna kuna uložit će se i u podizanje kvalitete kampova, prije svega zajedničkih sadržaja, a nastavljene su i pripreme na dvama strateškim turističkim projektima - zagrebačkom hotelu Westin te splitskom hotelu Marjan, kažu u Adrisu.

Napominju da je booking zasad znatno bolji od prošlogodišnjeg.

Proizvođač svježe ribe Cromaris u prvom tromjesečju je ostvario EBITDA od 24 milijuna kuna, što je rast od šest posto, a neto dobit iznosila je 7,7 milijuna kuna.

Tagovi: Adris Grupa, dividenda, Maistra, Croatia osiguranje, Cromaris, Croatia osiguranje, ante Vlahović, Davor Tomašković, Tomislav Popović, Marko Remenar
PROČITAJ I OVO
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE