GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Do kraja oktobra će biti završena dubinska analiza BH Telecoma

Do kraja oktobra će biti završena dubinska analiza BH Telecoma
OČEKIVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.10.2018 / 14:59
Autor: SEEbiz / Klix.ba
SARAJEVO - Do kraja oktobra očekuje se nacrt konačnog izvještaja dubinske analize BH Telecoma, na kojem će se raditi do okončanja posla, što je planirano krajem novembra, potvrdio je za Klix.ba generalni direktor BH Telecoma Mirsad Zaimović.

Zaimović nam je rekao da je u toku augusta konsultant, odnosno revizorska kuća PricewaterhouseCoopers pripremila inicijalni izvještaj s početnim nalazima dubinske analize (due diligence) BH Telecoma.

"Izvještaj se bazirao na javno dostupnim podacima o BH Telecomu i dokumentima koji su inicijalno dostavljeni konsultantu. U izvještaju su prezentirani podaci o tržištu telekomunikacija u BiH i poziciji BH Telecoma u odnosu na konkurenciju", kazao je Zaimović.

Dodao je da su također prezentirani komercijalni, finansijski i tehnički pokazatelji poslovanja BH Telecoma te da BH Telecom nije imao značajnijih primjedbi na ovaj početni izvještaj koji će poslužiti kao osnova za izradu konačnog izvještaja.

"U toku septembra i oktobra konsultant se fokusirao na direktne intervjue s ovlaštenim uposlenicima BH Telecoma. Tokom ovih sastanaka s konsultantnom su obrađivane pojedine teme s više detalja", rekao je Zaimović.

Mirsad Zaimović (Foto: Klix.ba)

Zaključio je riječima da se do kraja oktobra očekuje nacrt konačnog izvještaja na kojem će se raditi do okončanja posla, što je planirano krajem novembra.

Podsjećamo, Delegacija Evropske unije u BiH pored dubinske analize BH Telecoma finansira i dubinsku analizu preduzeća HT Mostar. Riječ je o analizi koja je jedan od uslova Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za dobijanje sredstava iz kredita.

Riječ je o detaljnoj analizi finansijskog i organizacionog stanja telekom operatera i pronalaženju dijelova kompanija u kojima postoje problemi pri funkcioniranju. Na osnovu analize bit će urađene preporuke kako bi se unaprijedilo poslovanje kompanija i njihova profitabilnost te povećala vrijednost.

Tagovi: BH Telecom, Esad Zaimović, Vlada Federacije BiH
PROČITAJ I OVO
Nova božićna priča Udruge za sindrom Down Zagreb i Zvijezde
DOBRE PRIČE
Nova božićna priča Udruge za sindrom Down Zagreb i Zvijezde
ZAGREB - I ovih blagdana Udruga za sindrom Down Zagreb i Zvijezda pripremili su božićnu ediciju Zvijezdina suncokretova s jedinstvenom limitiranom etiketom.
Ledo ove godine lansirao 32 nova proizvoda
PALETA
Ledo ove godine lansirao 32 nova proizvoda
ZAGREB - Ledo je ove godine lansirao čak 32 noviteta u svom proizvodnom asortimanu. U posljednjih je 12 mjeseci Ledo ponuda tako proširena s 12 proizvoda u asortimanu smrznute hrane te s 20 proizvoda u sladolednom asortimanu, a čak 9 proizvoda predstavljeno je unutar King linije sladoleda.
Flixbus obnavlja operacije
PRIVREMENO
Flixbus obnavlja operacije
BERLIN - Davatelj usluga međugradskih autobusa Flixbus privremeno će ponovo nuditi veze od 17. prosinca.
Kozlevac protiv zatvaranja trgovačkih centara
STAVOVI
Kozlevac protiv zatvaranja trgovačkih centara
PULA - "Moramo biti svjesni da sve ovo što prolazimo već devet mjeseci itekako utječe na psihu i nisam za to da se sve zatvara."
Rumunjski postolar napravio anticovid čizme broj 75, za održavanje distance
ČIZME
Rumunjski postolar napravio anticovid čizme broj 75, za održavanje distance
BUKUREŠT - Rumunjski postolar koji je tijekom prvog vala epidemije koronavirusa izrađivao ogromne cipele koje osiguravaju održavanje propisane udaljenosti među ljudima lansirao je novu zimsku liniju - čizme veličine 75.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE