GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Direktor Svjetske banke za Hrvatsku: Rijeka je važno čvorište

Direktor Svjetske banke za Hrvatsku: Rijeka je važno čvorište
LUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.09.2022 / 16:57
Autor: SEEbiz / H
RIJEKA - Direktor Svjetske banke za Hrvatsku i Sloveniju Jehan Arulpragasam u četvrtak je prvi puta službeno posjetio Rijeku, kazavši da je taj grad važno čvorište i da će to imati sve veći značaj na europskoj razini te da će u tom smislu Svjetska banka i dalje pružati podršku.

Jehan Arulpragasam je rekao da Svjetska banka sudjeluje u brojnim projektima te da je poduprla važan Rijeka Gateway projekt obnove riječkog prometnog pravca i modernizacije riječke luke te da je želio vidjeti rezultate tog projekta.

S Rijekom surađujemo preko 20 godina, a osim Rijeka Gateway projekta sudjelovali smo u projektima unaprjeđivanja odvodnje i smanjenja onečišćenja, a surađujemo i sa Sveučilištem u Rijeci, s Centom za transfer tehnologija, kazao je.

Arulpragasam je rekao da je od gradonačelnika želio čuti viziju razvoja Rijeke pa su razgovarali o društvenim i socijalnim pitanjima, ali i o razvoju vrhunskih tehnologija, zelenim tehnologijama i digitalizaciji.

Rijeka je po mnogočemu lider u Hrvatskoj, rekao je Arulpragasam spomenuvši pritom energetsku učinkovitost te naglasivši da je Rijeka važno čvorište. To će, nastavio je, imati sve veći značaj na europskoj razini i u tom smislu Svjetska banka će i dalje pružati podršku, rekao je.

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović izjavio je da su razgovarali o mnogim temama, da Svjetska banka imala uspješno implementirane projekte u Rijeci.

Sada su fokusirani na Rijeka Gateway projekt, koji se polako ali sigurno dovršava, a riječka luka dobiva završni sjaj i novu infrastrukturu.

Rekao je da su razgovarali i o energetskoj krizi i vladinim mjerama, financiranju projektne dokumentacije i postavljanju novih solarnih elektrana na javnim zgradama.

Na sastanku su bili i pročelnik za financije Grada Rijeke Ante Mađerić, stručnjak za projekte u Uredu Svjetske banke u Hrvatskoj Luka Bačić te konzultantica Svjetske banke za energetski sektor Stephanie E. Trpkov.

Tagovi: Svjetska banka, Luka Rijeka, Jehan Arulpragasam, Marko Filipović, Rijeka Gateway Project
PROČITAJ I OVO
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
INVESTICIJE
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
BERN - Barry Callebaut AG ulaže u uzgoj kakaovca dok cijene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profite za slastičare.
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
DIVIDENDA
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končara d.d. predložili su u četvrtak glavnoj skupštini isplatu dividende dioničarima u visini od 2,5 eura po dionici, što je za pola eura više nego lani.
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE