GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dionice Krke i dalje podcijenjene

Dionice Krke i dalje podcijenjene
ANALITIČARI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.11.2020 / 09:50
Autor: SEEbiz / Ilirika
ANALIZA - Dionice Krke skočile su u četvrtak za 2,6 posto, na 84,6 eura po dionici, nakon objave devetomjesečnih rezultata.

U trenutku pisanja ovog članka, Krkine su dionice ostvarile 17 posto u trenutku pisanja ove godine, a također su isplatile dividendu od 4,25 eura po dionici, što znači da su Krkine dionice ulagačima donijele ukupan prinos od oko 20% ove godine.

U prvih devet mjeseci Krkini prihodi na razini Grupe iznosili su 1,156 milijardi eura. U usporedbi s istim razdobljem prošle godine, prihodi od prodaje porasli su za 6% u istom razdoblju prošle godine, dok je neto dobit porasla za 22% na nešto više od 210 milijuna eura. Na tržištima izvan Slovenije Krka je ostvarila 94% prodaje grupe Krka. Najveće pojedinačno tržište bila je Ruska Federacija s prodajom od 240,3 milijuna eura i rastom od 10%. Slijedile su poljsko tržište sa 123,9 milijuna eura prodaje i rastom od 4% te njemačko tržište sa 73,1 milijuna eura prodaje i rastom od 32%.

Na razini Grupe ove godine očekuju najmanje 1,52 milijarde eura prihoda i oko 260 milijuna eura dobiti od prodaje. Za iduću godinu očekuju prodaju od 1,54 milijarde eura i dobit od oko 265 milijuna eura. Do 2024. godine središnji strateški cilj ostaje rast / vrijednost prodaje od najmanje 5 posto u prosjeku godišnje. Svake će godine potrošiti 10 posto prodaje na razvoj i istraživanje. Krka također može očekivati rast prodaje na kineskom tržištu u narednim godinama, gdje je krajem 2017. osnovala zajedničku proizvodnu tvrtku s lokalnim partnerom.

Unatoč nedavnom porastu cijena dionica Krke, one i dalje ostaju jeftine u usporedbi s usporedivim tvrtkama. U vrijeme pisanja ovog članka, medijan pokazatelja između cijene dionice i zarade za usporedivu skupinu iznosio je 16, a za Krku 9,2. Krka također ostaje nezadužena tvrtka s 265,5 milijuna eura gotovine u banci. Nastavak izvrsnog poslovanja također ukazuje na to da dioničari Krke vjerojatno mogu očekivati nešto veću dividendu za iduću godinu nego što su je dobili ove godine.

Tagovi: Krka, poslovni rezultati, farmaceutski sektor, Ljubljanska borza, diividenda
PROČITAJ I OVO
Croatia Airlines blago povećava promet u prosincu
LETOVI
Croatia Airlines blago povećava promet u prosincu
ZAGREB - Croatia Airlines u prosincu će iz Zagreba prometovati prema jedanaest međunarodnih destinacija.
Zepter: Uvijek si postavim tri pitanja prije nego što počnem raditi
KLJUČNO
Zepter: Uvijek si postavim tri pitanja prije nego što počnem raditi
BEOGRAD - CEO Samit Beograd ove godine se po prvi put održava online. Biznis događaj u organizaciji InStore magazina i Nedeljnika NIN trajat će dva dana, a očekuje se da će konferenciju pratiti blizu 500 učesnika, na svojim mobilnim uređajima i preko nekoliko platformi.
Mercator BH pokrio akumulirani gubitak od 67 miliona KM
POKRIĆE
Mercator BH pokrio akumulirani gubitak od 67 miliona KM
SARAJEVO - Osnivači društva "MERCATOR BH" d.o.o. Sarajevo donijeli su odluku o smanjenju osnovnog kapitala društva kako bi pokrili akumulirani gubitak u iznosu od 66.999.000,00 KM.
Lufthansa prodaje ugostiteljsko poslovanje Gategroupu
PRODAJA
Lufthansa prodaje ugostiteljsko poslovanje Gategroupu
FRANKFURT - Lufthansa konačno može prodati europsko poslovanje svoje ugostiteljske podružnice LSG globalnom tržišnom lideru Gategroupu.
Izvršni direktor Pfizera: Do kraja 2021. bit će više cjepiva nego je potrebno
NAJAVE
Izvršni direktor Pfizera: Do kraja 2021. bit će više cjepiva nego je potrebno
NEW YORK - Izvršni direktor tvrtke Pfizer Albert Bourla rekao je u srijedu da je uvjeren da će do kraja 2021. svijet proizvesti više doza cjepiva nego što je potrebno u borbi protiv pandemije koronavirusa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE