GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dionice Krke i dalje podcijenjene

Dionice Krke i dalje podcijenjene
ANALITIČARI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.11.2020 / 09:50
Autor: SEEbiz / Ilirika
ANALIZA - Dionice Krke skočile su u četvrtak za 2,6 posto, na 84,6 eura po dionici, nakon objave devetomjesečnih rezultata.

U trenutku pisanja ovog članka, Krkine su dionice ostvarile 17 posto u trenutku pisanja ove godine, a također su isplatile dividendu od 4,25 eura po dionici, što znači da su Krkine dionice ulagačima donijele ukupan prinos od oko 20% ove godine.

U prvih devet mjeseci Krkini prihodi na razini Grupe iznosili su 1,156 milijardi eura. U usporedbi s istim razdobljem prošle godine, prihodi od prodaje porasli su za 6% u istom razdoblju prošle godine, dok je neto dobit porasla za 22% na nešto više od 210 milijuna eura. Na tržištima izvan Slovenije Krka je ostvarila 94% prodaje grupe Krka. Najveće pojedinačno tržište bila je Ruska Federacija s prodajom od 240,3 milijuna eura i rastom od 10%. Slijedile su poljsko tržište sa 123,9 milijuna eura prodaje i rastom od 4% te njemačko tržište sa 73,1 milijuna eura prodaje i rastom od 32%.

Na razini Grupe ove godine očekuju najmanje 1,52 milijarde eura prihoda i oko 260 milijuna eura dobiti od prodaje. Za iduću godinu očekuju prodaju od 1,54 milijarde eura i dobit od oko 265 milijuna eura. Do 2024. godine središnji strateški cilj ostaje rast / vrijednost prodaje od najmanje 5 posto u prosjeku godišnje. Svake će godine potrošiti 10 posto prodaje na razvoj i istraživanje. Krka također može očekivati rast prodaje na kineskom tržištu u narednim godinama, gdje je krajem 2017. osnovala zajedničku proizvodnu tvrtku s lokalnim partnerom.

Unatoč nedavnom porastu cijena dionica Krke, one i dalje ostaju jeftine u usporedbi s usporedivim tvrtkama. U vrijeme pisanja ovog članka, medijan pokazatelja između cijene dionice i zarade za usporedivu skupinu iznosio je 16, a za Krku 9,2. Krka također ostaje nezadužena tvrtka s 265,5 milijuna eura gotovine u banci. Nastavak izvrsnog poslovanja također ukazuje na to da dioničari Krke vjerojatno mogu očekivati nešto veću dividendu za iduću godinu nego što su je dobili ove godine.

Tagovi: Krka, poslovni rezultati, farmaceutski sektor, Ljubljanska borza, diividenda
PROČITAJ I OVO
Radnicima Luke Zadar povećane plaće
ANEKS
Radnicima Luke Zadar povećane plaće
ZADAR - Potpisivanjem aneksa kolektivnog ugovora u petak je postignut dogovor između Sindikata prometa i veza Hrvatske i Uprave Luke Zadar d.d., kojim su plaće radnika Luke povećane za 150 eura i dodatnih 50 eura od rujna.
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
POTEZI
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
PODGORICA - Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj opštini, gdje bi otvorila logistički centar, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović.
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE