GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dionice Accenturea skaču nakon objave plana za otpuštanjem 19.000 ljudi

Dionice Accenturea skaču nakon objave plana za otpuštanjem 19.000 ljudi
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.03.2023 / 09:31
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Dionice Accenturea skaču nakon što je rekao da će otpustiti 19.000 radnih mjesta - oko 2,5% svoje radne snage - u sljedećih 18 mjeseci, što je jedan od najvećih krugova otkaza u konzultantskom sektoru koji se bori s jakim ekonomskim vjetrovima.

Dionice su porasle za čak 8,4% u New Yorku nakon objave, što je najveći unutardnevni dobitak od prosinca 2021. Tvrtka je rekla da očekuje 1,2 milijarde dolara za otpremnine zaposlenika i ostale troškove osoblja te će potrošiti dodatnih 300 milijuna dolara na uredski prostor konsolidacija. Do smanjenja radnih mjesta dolazi nakon što je Accenture zaposlio 39.000 ljudi tijekom prošle godine, navodi se u dokumentaciji tvrtke.

Taj je potez najnoviji znak ekonomske neizvjesnosti koja utječe na konzultantske, tehnološke i financijske tvrtke zbog čega su mnogi otpustili osoblje i uveli zamrzavanje zapošljavanja. Prošli mjesec, McKinsey & Co. je rekao da planira ukinuti 2000 radnih mjesta nakon brzog povećanja broja zaposlenih u proteklom desetljeću, dok je KPMG objavio da je otpustio gotovo 700 stručnjaka iz svoje savjetodavne prakse u SAD-u zbog usporavanja potražnje. Drugi, poput EY-a, smanjuju svoje ciljeve zapošljavanja za tisuće.

“Pandemija je stvorila mnogo prilika za savjetovanje kojih se tvrtke nisu mogle odreći. Otud prekomjerno zapošljavanje”, rekao je Tom Rodenhauser, izvršni partner tvrtke Kennedy Research Reports, koja prati sektor savjetovanja. “Sada vidimo ispravak. Vjerojatno ćemo vidjeti još nekoliko tvrtki koje rade isto u nadolazećim mjesecima.”

Accentureova najava zasjenjuje ukidanja radnih mjesta njegovih kolega. Više od polovice eliminacija utjecat će na osobe u nenaplativim korporativnim funkcijama, uključujući ljudske resurse, financijske i pravne odjele. Ovaj potez dolazi samo 16 mjeseci nakon što je Accenture obećao otvoriti 3000 tehnoloških radnih mjesta u Ujedinjenom Kraljevstvu, uključujući polovicu izvan Londona, tijekom tri godine. Glasnogovornik tvrtke rekao je da ova obveza i dalje postoji.

Tagovi: Accenture, otpuštanje, McKinsey & Co., KPMG
PROČITAJ I OVO
Don Don nudi 6.047 dinara po akciji Žitopeka
PONUDA
Don Don nudi 6.047 dinara po akciji Žitopeka
BEOGRAD - Beogradski Don Don, u vlasništvu istoimene slovenačke kompanije, objavio je ponudu za preuzimanje akcija niškog proizvođača hleba i peciva Žitopek.
Allianz kupuje udjel u kineskom Guomin Pensionu
ŠIRENJE
Allianz kupuje udjel u kineskom Guomin Pensionu
MUNCHEN - Allianz Global Investors (AGI), investicijska podružnica njemačkog osiguravateljskog diva Allianza, dobio je zeleno svjetlo za kupnju udjela u kineskom divu u sektoru mirovinskog osiguranja Guomin Pensionu.
Češki ponuđač za Vistu ponovno podiže ponudu
PONUDA
Češki ponuđač za Vistu ponovno podiže ponudu
NEW YORK - Rat ponudama za Vista Outdoor, matičnu tvrtku CamelBak boca za vodu i Remington streljiva, ponovno je eskalirao.
Vujnovac u Švicarskoj osnovao investicijski holding, evo na što cilja
STRATEŠKI
Vujnovac u Švicarskoj osnovao investicijski holding, evo na što cilja
ZAGREB - Pavao Vujnovac osnovao je Sustainable Solutions Holding (SSH), krovni investicijski holding koji će upravljati udjelima u kompanijama u kojima je ovaj hrvatski gospodarstvenik dosad imao izravno vlasništvo kao fizička osoba.
Poslodavci koji dobro ispituju zadovoljstvo zaposlenika imaju gotovo 60% nižu fluktuaciju
ZADOVOLJSTVO
Poslodavci koji dobro ispituju zadovoljstvo zaposlenika imaju gotovo 60% nižu fluktuaciju
ZAGREB - U posljednjih je pet godina porastao broj organizacija koje redovno provode ispitivanja angažiranosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE