GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dioničarima Save Re dividenda od 1,75 eura

Dioničarima Save Re dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.05.2024 / 23:31
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Dioničari Save Re odobrili su na današnjoj skupštini prijedlog uprave i nadzornog odbora da društvo ove godine isplati dividendu u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.

To je 15 centi ili 9,4 posto više nego lani. Isplata je zakazana za 12. lipnja.

Bilančna dobit na dan 31. prosinca 2023. iznosi 57,5 milijuna eura. Od toga će Sava Re za isplatu dividende izdvojiti ukupno 27,1 milijun eura, dok će preostalih 30,4 milijuna eura ostati neraspoređeno, objavila je kompanija putem internetskih stranica Ljubljanske burze.

Dioničari su Davoru Ivanu Gjivoju, članu Nadzornog odbora i predstavniku dioničara, dodijelili novi četverogodišnji mandat na toj dužnosti, koji počinje teći 9. ožujka 2025. godine. Ujedno su obaviješteni da je članstvo nadzornog odbora lani u lipnju istekao mandat predstavnicima radnika Andreju Gorazdu Kunsteku i Editi Rituper, a da u novom četverogodišnjem mandatu interese radnika među nadzornicima zastupaju Edita Rituper i Blaž Garbajs.

Dioničari su se upoznali s izvješćem za 2023. godinu te dali razrješnicu Upravi i Nadzornom odboru za prošlu godinu.

Osiguravateljska grupa Sava u 2023. godini poslovala je uspješno i bolje od planiranog, unatoč iznimnim štetnim događajima u Sloveniji, te je ostvarila neto dobit od 64,7 milijuna eura, što je 37,8 posto više u odnosu na prethodnu godinu. Opseg poslovanja porastao je za 14,4 posto na 910,1 milijun eura.

Rastu obujma poslovanja najviše je pridonijela bruto premija neživotnih osiguranja, koja je na domaćem tržištu porasla za 19,5 posto, a na inozemnom tržištu za 21,7 posto. Rast je ostvaren iu životnim osiguranjima, i to za 7,5 posto na domaćem te 13,6 posto na inozemnom tržištu.

Tagovi: sAVA RE, dividenda
PROČITAJ I OVO
Ponude za Fortenovin agrobiznis: Osim Podravkine navodno stigle još dvije
NESLUŽBENO
Ponude za Fortenovin agrobiznis: Osim Podravkine navodno stigle još dvije
ZAGREB - Nakon što su iz Podravke u petak objavili kako su završili dubinsko snimanje poljoprivrednih kompanija Fortenove i predali obvezujuću ponudu za njihovu kupnju, doznaje se kako su ponude predali i iz mađarske Mészáros Grupe te iz Žita i Osatina Grupe.
Svaki drugi zagrebački tramvaj tehnički neispravan
ALARMANTNO
Svaki drugi zagrebački tramvaj tehnički neispravan
ZAGREB - Tramvaji zagrebačkim prugama i dalje "jure" brzinom od prosječnih 12 kilometara na sat, stari su u prosjeku 29,5 godina, a tehnički ih je ispravno tek 57 posto.
Kako posluje tvrtka Marka Livaje?
ZANIMLJIVO
Kako posluje tvrtka Marka Livaje?
ZAGREB - Kad je Marko Livaja u srpnju 2022. stavio potpis na novi petogodišnji ugovor s Hajdukom, nije objavljeno i koliko će zarađivati u narednom razdoblju.
Slovenci na nogama: Perutnina seli sjedište iz Slovenije
SELIDBA
Slovenci na nogama: Perutnina seli sjedište iz Slovenije
LJUBLJANA - Sve su glasnija nagađanja da će Perutnina Ptuj preseliti svoje sjedište iz Slovenije.
I Kandit najavio poskupljenje čokolade
ČOKOLADA
I Kandit najavio poskupljenje čokolade
ZAGREB - Kandit diže cijene čokolade nakon što je i Kraš najavio isti potez dok je Zvečevo poručilo da neće poskupjeti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE