GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dioničarima Podravke dividenda od 13 kuna po dionici

Dioničarima Podravke dividenda od 13 kuna po dionici
DIVIDENDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.06.2022 / 21:52
Autor: SEEbiz
KOPRIVNICA - Glavna skupština Podravke u utorak je donijela odluku o isplati dividende od 13 kuna po dionici, a izabrani su i novi članovi Nadzornog odbora, izvijestila je Podravka.

Dioničarima Podravke dividenda će biti isplaćena 12. kolovoza u bruto iznosu od 13 kuna po dionici. Lani je iznosila devet kuna po dionici.

Došlo je i do promjena u nadzornom odboru.

Ivan Ostojić podnio je ostavku na članstvo u NO-u jer od 1. srpnja postaje član Podravkine uprave.

Dosadašnjim članovima NO-a i to profesoru Pravnog fakulteta u Zagrebu Petru Miladinu, predsjedniku Hrvatske gospodarske komore Luki Buriloviću, predsjedniku HGK - Županijske komore Koprivnica Krunoslavu Vitelju, te članici Skupštine Koprivničko-križevačke županije Dajani Milodanović, članstvo u nadzornom odboru istječe početkom rujna.

Na današnjoj skupštini potvrđeno je kako će Miladin, Burilović i Vitelj u nadzornom odboru provesti još jedan četverogodišnji mandat dok su novim članovima imenovani predsjednik Skupštine Koprivničko-križevačke županije Damir Felak te Damir Grbavac koji je s istekom prošle godine otišao u mirovinu s mjesta predsjednika Uprave Raiffeisen društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima. Osim njih, u Nadzornom odboru Podravke ostaju Želimir Vukina, Ksenija Horvat, Tomislav Kitonić i Marina Dabić.

Tagovi: Podravka, dividenda, Martina Dalić, Ivan Ostojić, Petar Miladin, Luka Burilović
PROČITAJ I OVO
Hrvoje Alvir novi predsjednik Uprave Zvečeva
POTEZI
Hrvoje Alvir novi predsjednik Uprave Zvečeva
ZAGREB - Nakon što je ruski milijarder Denis Štengelov preuzeo Zvečevo, dogodile su se prve promjene na čelu kompanije.
Mattoni 1873 preuzeo potpuno vlasništvo u Knjazu Milošu
AKVIZICIJE
Mattoni 1873 preuzeo potpuno vlasništvo u Knjazu Milošu
BEOGRAD - Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udio (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši tako jedini vlasnik ovog vodećeg proizvođača mineralne vode i energetskih napitaka.
McKinsey na meti istrage zbog opioida
ISTRAGA
McKinsey na meti istrage zbog opioida
NEW YORK - McKinsey & Co je pod kaznenom istragom u Sjedinjenim Državama zbog navoda da je ta konzultantska tvrtka igrala ključnu ulogu u raspirivanju epidemije opioida, a savezni tužitelji upućuju na njezin rad savjetujući proizvođača OxyContina Purdue Pharma i druge proizvođače lijekova, troje ljudi upoznatih s tim pitanjem rekao je.
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE