GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dioničari Triglava traže veću dividendu

Dioničari Triglava traže veću dividendu
DIVIDENDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.05.2021 / 19:52
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Triglav je primio protuprijedlog dioničara Zavoda VZMD (Sveslovensko udruženje dioničara) u vezi s raspodjelom dobiti.

Zavod VZMD traži dividendu u iznosu od 3,5 EUR po dionici (79,6 milijuna EUR), što rezultira prinosom od dividende od 10,5%. Podsjećanja radi, Uprava i Nadzorni odbor predložili su dividendu od 1,70 eura po dionici (38,65 milijuna eura).

VZMD vjeruje da je nakon neisplaćivanja dividende prošle godine prikladno i neophodno da Društvo većinu akumulirane dobiti rasporedi za isplate dividende svojim dioničarima. Kao dioničar koji podnosi zahtjev, VZMD vjeruje da je Društvo sposobno isplatiti takvu dividendu svojim dioničarima bez negativnog utjecaja ili ometanja planova Društva. Prema VZMD-u, veća isplata dividende ojačat će povjerenje postojećih i potencijalnih ulagača u dionice Društva.

Uprava Triglava protivi se protuprijedlogu. Prijedlog Uprave temelji se na politici dividendi Društva, koja je istaknuta kao atraktivna za dioničare, a istovremeno održiva u smislu financijske stabilnosti, rasta i razvoja Grupe Triglav. Oba aspekta uzeta su u obzir uravnoteženo, a zbog trenutne situacije aspekt predostrožnosti dodatno je uzet u obzir pri formuliranju prijedloga u skladu sa zahtjevom Agencije za nadzor osiguranja. Uprava i Nadzorni odbor predlažu da se 53% konsolidirane neto dobiti odvoji za isplatu dividende, čime se premašuje prag od 50% utvrđen politikom dividendi.

Tagovi: Triglav, dividenda, VZMD, Sveslovensko udruženje dioničara
PROČITAJ I OVO
Otvaranje Njemačke Lufthansi donijelo snažan rast potražnje za letovima
UZLET
Otvaranje Njemačke Lufthansi donijelo snažan rast potražnje za letovima
FRANKFURT - Njemačka aviokompanija Lufthansa objavila je u utorak da bilježi rast potražnje za letovima prema SAD-u i europskim destinacijama nakon popuštanja njemačkih ograničenja putovanja paralelno padu broja novih slučajeva zaraze covidom 19.
Generali: Uzlet neto dobiti u prvom kvartalu
SNAŽAN RAST
Generali: Uzlet neto dobiti u prvom kvartalu
MILANO - Talijanski osiguravatelj Generali izvijestio u utorak o dvoznamenkastom rastu dobiti u prvom tromjesečju zahvaljujući odjelima neživotnih osiguranja i upravljanja imovinom. Konsolidirana operativna dobit porasla je u prvom tromjesečju 11 posto, na 1,6 milijardi eura.
Heineken zainteresiran za preuzimanje Distella
INTERES
Heineken zainteresiran za preuzimanje Distella
AMSTERDAM - Nizozemski pivar Heineken potvrdio je u utorak da pregovara s južnoafričkom tvrtkom Distell o mogućoj akviziciji, što bi značilo njegov ulazak na tržište vina i žestokih pića.
Ikea povlači dva proizvoda
POVLAČENJE
Ikea povlači dva proizvoda
ZAGREB - IKEA poziva sve kupce koji posjeduju tanjure, zdjele i šalice HEROISK ili TALRIKA da ih prestanu koristiti te da im se obrate za puni povrat novca.
Dokapitalizacija Varteksa: Čajići će imati preko 18% udjela
KAPITAL
Dokapitalizacija Varteksa: Čajići će imati preko 18% udjela
VARAŽDIN - Varteks je povećao temeljni kapital za pet milijuna kuna i sada on iznosi 46.066.860 kuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE