GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dioničari Ericssona NT odlučili o isplati dividende od 49 kuna

Dioničari Ericssona NT odlučili o isplati dividende od 49 kuna
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.12.2020 / 14:27
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U uvjetima pandemije COVID-19 te uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, u prostorijama Društva u Zagrebu, 9. prosinca 2020. godine, održana je izvanredna Glavna skupština dioničkog društva Ericsson Nikola Tesla.

Za sudjelovanje u radu Skupštine prijavilo se 85.957.100 kuna dioničkog kapitala ili 64,55 posto ukupnog kapitala Društva što je bilo dovoljno da Skupština može donositi pravovaljane odluke.

Skupštinu je vodila predsjednica Skupštine Snježana Bahtijari dok je rad Skupštine nadgledao javni bilježnik Vladimir Marčinko.
U svojem obraćanju okupljenim dioničarima, predsjednica kompanije, mr.sc. Gordana Kovačević, naglasila je da je i u ovoj posebno izazovnoj godini Ericsson Nikola Tesla Grupa usmjerena na ostvarivanje kvalitetnih poslovnih rezultata i brigu o svim svojim dionicima pa joj je posebno zadovoljstvo da su odluke ove izvanredne Glavne skupštine usmjerene na dobrobit kako zaposlenika, tako i dioničara.

U skladu s objavljenim dnevnim redom, izvanredna Glavna skupština Ericssona Nikole Tesle donijela je sljedeće Odluke:
Točka 2.

,,Dioničarima Društva isplatit će se dividenda u iznosu od 49 kuna po dionici iz zadržane dobiti 2018. i 2019. godine. Dividenda će se isplatiti 21.12.2020. godine (payment date) svim dioničarima Društva koji 14.12.2020. godine (record date) imaju na računu vrijednosnih papira u Središnjem klirinškom depozitarnom društvu upisane dionice Društva. Datum od kojega će se trgovati dionicom Društva bez prava na isplatu dividende je 11.12.2020. godine (ex date)."

Točka 3.

,,Uzimajući u obzir poslovne rezultate Društva u prethodnom razdoblju, daje se suglasnost Upravi društva da se zaposlenicima Društva podijeli do 11.000 trezorskih dionica.

Točka 4.

"Odluka o izmjeni i dopuni Statuta Društva u člancima 12. i 13.:

Članak 12. mijenja se i glasi:

,, Glavna skupština Društva zasjedat će na mjestu koje odredi Uprava.

Dioničari sudjeluju u radu Glavne skupštine osobno ili putem punomoćnika, odnosno e/elektroničkom komunikacijom putem prijenosa zvuka i slike.

Način održavanja i sudjelovanja dioničara u radu Glavne skupštine odredit će Uprava Društva.
Uprava Društva ovlaštena je donijeti odluku kojom će omogućiti dioničarima da e/elektroničkom komunikacijom ostvaruju sva ili samo neka prava na Glavnoj skupštini bilo u cijelosti iii djelomično (npr. pravo glasa, pravo predlaganja odluka, pravo postavljanja pitanja i sl.) kada osobno ni putem punomoćnika ne sudjeluju u njezinom radu u mjestu gdje se održava."

U Članku 13. iza stavka 1. dodaje se novi stavak 2. Dosadašnji stavci 2. i 3. postaju stavci 3. i 4. Novi stavak 2. glasi:

,,Društvo može dioničarima dostavljati informacije korištenjem elektroničkih sredstava."

Tagovi: Ericsson NT, dividenda, Ericsson Nikola Tesla
PROČITAJ I OVO
Kafići i restorani otvaraju terase, dopušteni treninzi u zatvorenom
OTVARANJE
Kafići i restorani otvaraju terase, dopušteni treninzi u zatvorenom
ZAGREB - U Hrvatskoj se danas popuštaju protuepidemijske mjere. Otvaraju se terase kafića i restorana, a sportaši se vraćaju u dvorane. No sve to kreće uz stroga ograničenja.
Heathrow šokirao: Putnicima će nametnuti dodatne troškove
NAMETI
Heathrow šokirao: Putnicima će nametnuti dodatne troškove
LONDON - Londonska zračna luka Heathrow naplatit će putnicima dodatnih 8,90 funti (12,40 dolara) u pokušaju da podmiri troškove jer kriza s koronavirusom "ubija" zračni prijevoz.
Danone prodaje svoje kinesko poslovanje
PRODAJA
Danone prodaje svoje kinesko poslovanje
PARIZ - Danone je u nedjelju priopćio kako je pokrenuo prve korake za prodaju svog poslovanja u Kini.
Krenula otpuštanja u Alpini
REZOVI
Krenula otpuštanja u Alpini
LJUBLJANA - Alpina je uručila 38 zaposlenika odluke o prestanku radnog odnosa, javlja Radio Slovenija.
ToMontenegro još nije predao zahtjev za dobijanje dozvola za rad
ZAHTJEV
ToMontenegro još nije predao zahtjev za dobijanje dozvola za rad
PODGORICA - Državna kompanija “ToMontenegro” nije Agenciji za civilno vazduhoplovstvo predala zahtjev za dobijenje dvije dozvole koje su potrebne da bi mogla da počne sa radom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE