GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dionica Lekenik - Sisak u planu u sljedeće dvije do dvije i pol godine

Dionica Lekenik - Sisak u planu u sljedeće dvije do dvije i pol godine
PLANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.02.2021 / 13:06
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Vlada je u četvrtak usvojila zaključak o dovršetku izgradnje autoceste A11 Zagreb - Sisak, dionice Lekenik - Sisak, a rečeno je da bi ta dionica duga 10,9 kilometara i procijenjene vrijednosti 300 milijuna kuna, mogla biti gotova za dvije do dvije i pol godine.

Natječaj za javnu nabavu izgradnje autoceste planiran je do kraja veljače.

Premijer Andrej Plenković rekao je da će projekt izgradnje autoceste A 11 Zagreb - Sisak - dionice Lekenik - Sisak, uz brzu cestu do središta grada, raditi Hrvatske autoceste, koje će objaviti i natječaj. Plenković vjeruje da taj projekt može biti realiziran u sljedeće dvije do dvije i pol godine i smatra da će se na taj način Sisak, Petrinja i cijela Sisačko-moslavačka županija, u smislu bolje prometne povezanosti, "nasloniti" na Zagreb.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković kazao je da je dovršetak autoceste potaknut na premijerovu inicijativu. Naveo je kako zaključkom o dovršetku izgradnje Vlada podržava ubrzavanje dovršetka izgradnje autoceste, dionice Lekenik - Sisak, kao prioritetnog projekta za dugoročnu revitalizaciju Sisačko - moslavačke županije.

"Zaključkom se zadužuje društvo Hrvatske autoceste d.o.o. da najkasnije do 28. veljače 2021. pokrene postupak javne nabave radova izgradnje autoceste procijenjene vrijednosti nabave od 300 milijuna kuna iz sredstava predviđenih financijskim planom Hrvatskih autocesta za 2021., s projekcijama za 2022. i 2023. godinu", istaknuo je Butković.

Rok za izvođenje radova je dvije godine od sklapanja ugovora. Hrvatske autoceste ishodile su građevinsku dozvolu za dionicu Lekenik - Sisak, duljine 10,9 kilometara. Radovi na izmještanju instalacija za čitavu dionicu su u tijeku. Od ukupno ugovorenih 23 milijuna kuna do sada je, naglasio je ministar, realizirano radova u vrijednosti 17,7 milijuna kuna, a preostali će se radovi na izmještanju instalacija dovršiti do kraja ove godine.

Rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i otkup zemljišta na dionici Lekenik - Sisak su u tijeku (trošak se procjenjuje na 25 milijuna kuna), a javna nabava usluge nadzora nad radovima, procijenjene vrijednosti, 7,5 milijuna kuna, bit će pokrenuta u travnju ove godine. Tijekom veljače , također ove godine, Hrvatske autoceste pokrenut će javnu nabavu arheoloških istražnih radova, čija je procijenjena vrijednost 10, 5 milijuna kuna.

"Nakon uspješno provedenog financijskog i operativnog restrukturiranja, koje je Vlada RH pokrenula prije tri godine, Hrvatske autoceste osigurale su uštedama i dobrim financijskim planiranjem, čak i uz manji promet na autocestama, stabilno poslovanje i investicijski potencijal za nastavak važnih investicija za ovaj prioritetan projekt", zaključio je Butković.

Tagovi: autocesta Zagreb-Sisak, Hrvatske autoceste, Oleg Butković
PROČITAJ I OVO
Galeria-Karstadt-Kaufhofu novim problemima
PROBLEMI
Galeria-Karstadt-Kaufhofu novim problemima
BERLIN - Posljedice stečajnog postupka za austrijski holding Signa se u Njemačkoj već osjećaju: lanac sportske opreme SportScheck sa 34 specijalizirane robne kuće diljem Njemačke je također proglasio stečaj.
Putin oduzeo Fraportu upravljanje nad zračnom lukom u Sankt Peterburgu
POTEZI
Putin oduzeo Fraportu upravljanje nad zračnom lukom u Sankt Peterburgu
MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin naredio je novu upravljačku strukturu za zračnu luku Pulkovo u Sankt Peterburgu, čime je glavni njemački dioničar Fraport izbačen iz poslovanja.
Oštar pad dobiti Cinkarne
PRITISCI
Oštar pad dobiti Cinkarne
CELJE - Cinkarna Celje je u prvih devet mjeseci ostvarila 136 milijuna kuna prihoda od prodaje (28% manje nego u istom razdoblju lani). Neto dobit pala je za 82 posto, na 7,2 milijuna eura.
AZTN pokrenuo postupak protiv Čakovečkih mlinova i Tvornice stočne hrane
POSTUPAK
AZTN pokrenuo postupak protiv Čakovečkih mlinova i Tvornice stočne hrane
ZAGREB - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) je izvijestila u petak da je pokrenula postupak protiv Čakovečkih mlinova i Tvornice stočne hrane (TSH) zbog indicija da su dogovarale otkupne cijene pšenice, pri čemu je provela i nenajavljenu pretragu njihovih poslovnih prostorija.
Građevina: Strani radnik je 20 posto skuplji od domaćeg
RADNA SNAGA
Građevina: Strani radnik je 20 posto skuplji od domaćeg
ZAGREB - Nedostatak radnika s potrebnim znanjima i vještinama sve više će postajati ključni ograničavajući razvojni problem hrvatskoga graditeljstva, ali i gospodarstva u cjelini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE