GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dio malih dobavljača Agrokora do kraja srpnja dobiva novac

Dio malih dobavljača Agrokora do kraja srpnja dobiva novac
DUGOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.07.2017 / 12:07
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Privremeno vjerovničko vijeće Agrokora sastalo se u srijedu kako bi usuglasilo popis i odobrilo isplatu potraživanja koja prema koncernu i njegovim tvrtkama imaju najmanji dobavljači - obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG) te mikro i male tvrtke, za što je iz posljednjeg kredita Agrokoru namijenjeno 30 milijuna eura.

Mato Brlošić, koji u Privremenom vjerovničkom vijeću predstavlja male dobavljače koncerna, uoči početka sastanka kazao je kako je na tom popisu nekoliko tisuća malih dobavljača - OPG-ova i malih tvrtki, primarnih proizvođača te da se nada kako će se na današnjem sastanku izglasati da se s uplatama tim dobavljačima započne već sutra, jer im je neophodan za nastavak proizvodnje.

"S njihovog gledišta, ti su novci već davno trebali biti isplaćeni, vjerojatno se i pitaju što se čeka i zašto to nije bilo prije mjesec ili dva. Ali, mi se trudimo maksimalno i radimo koliko možemo da isplata bude što je prije moguće. Novac im treba za nastavak nove proizvodnje, kao i za sve što je potrebno za poljoprivrednu proizvodnu, poput sjemena, gnojiva, goriva i sl., ali i rješavanje vlastite kreditne zaduženosti. Oni zaista čudom još preživljavaju, sigurno da će im taj novac dobro doći, jer je već unaprijed i potrošen", izjavio je Brlošić te kazao kako oni i dalje dostavljaju Agrokoru svoje proizvode - voće, povrće, meso, pšenicu, i dr. 

Dodao je i kako se popis dobavljača koji bi trebali biti isplaćeni unazad nekoliko danas usklađivan s podacima koje su dobili i od samih proizvođača te da će se potruditi da i oni koji možda nisu na popisu na njega budu uvršteni i dobiju svoj novac.  Pritom je ustvrdio da bi svi mali dobavljači s tog popisa svoj novac trebali dobiti do kraja mjeseca srpnja.

Riječ je o sredstvima koja su dio od 480 milijuna eura novog financiranja s početka lipnja. Agrokor je do sada povukao 320 milijuna eura, od čega bi se s 30 milijuna eura do kraja srpnja trebali namiriti mali dobavljači. Sa 150 milijuna eura tijekom kolovoza trebao bi se pokriti i dio starih dugovanja većim dobavljačima, koji imaju mogućnost osigurati robu koja će im biti plaćena pod istim uvjetima kao i novo financiranje, odnosno da im se ta roba plati na kraju izvanredne uprave uz pravo da im se tada refinancira i stari dug u iznosu od 50 milijuna eura.

Tagovi: Agrokor, Vjerovničko vijeće Agrokora, dobavljači Agrokora, Mato Brlošić
PROČITAJ I OVO
EMA odobrila Modernino cjepivo za treću dozu
CJEPIVO
EMA odobrila Modernino cjepivo za treću dozu
AMSTERDAM - Europska agencija za lijekove (EMA) objavila je u ponedjeljak da se dodatna, tzv. booster doza cjepiva Moderne može davati osobama od 18 godina i starijima najmanje šest mjeseci od primanja druge doze.
Neto dobit Optima Telekom Grupe u devet mjeseci 450.000 kuna
U PLUSU
Neto dobit Optima Telekom Grupe u devet mjeseci 450.000 kuna
ZAGREB - Optima Telekom Grupa u prvih devet mjeseci ostvarila je neto dobit od 450 tisuća kuna, za razliku od istog razdoblja lani kada je zabilježen neto gubitak od 3,1 milijun kuna, pokazalo je financijsko izvješće te kompanije objavljeno u ponedjeljak.
Deloitte po prvi puta premašio 50 milijardi dolara prihoda
RAST
Deloitte po prvi puta premašio 50 milijardi dolara prihoda
ZAGREB – Revizorsko-konzultantska kuća Deloitte u protekloj je financijskoj godini, zaključenoj krajem svibnja 2021., ostvarila prihod od 50,2 milijardi dolara što je porast od 5,5 % u odnosu na prošlu godinu. Ovime je Deloitte zadržao prednost u odnosu na konkurenciju. Slijede ga PwC, EY i KPMG.
Valamar zapošljava 400 djelatnika na neodređeno i isplaćuje 13. plaću kako bi zadržao zaposlenike u turizmu
ZAPOŠLJAVANJE
Valamar zapošljava 400 djelatnika na neodređeno i isplaćuje 13. plaću kako bi zadržao zaposlenike u turizmu
POREČ- S obzirom na kasno otvaranje većine hotela, kampova i ljetovališta i normalizaciju poslovanja tek u srpnju, turistički djelatnici nisu mogli raditi veći dio godine te nisu postigli razinu primanja iz redovnih godina.
Prekinuta potraga za hrvatskim pomorcem u Japanskom moru, proteklo je preko 25 sati od njegovog nestanka
EPILOG
Prekinuta potraga za hrvatskim pomorcem u Japanskom moru, proteklo je preko 25 sati od njegovog nestanka
DUBROVNIK – Prekinuta je potraga za hrvatskim pomorcem s broda Atlantske plovidbe (AP) “Miho Pracat” u Japanskom moru, zbog proteka vremena za preživljavanje od preko 25 sati, izjavila je u nedjelju voditeljica odnosa s investitorima i javnošću AP-a Sanja Putica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE