GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dina Tomšić izabrana za članicu Upravnog odbora UFI-ja

Dina Tomšić izabrana za članicu Upravnog odbora UFI-ja
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.12.2020 / 15:08
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Direktorica Zagrebačkog velesajma dr.sc. Dina Tomšić izabrana je za člana Upravnog odbora krovne svjetske asocijacije sajamske industrije UFI - The Global Association of the Exhibition Industry, iz europske kvote zemalja za trogodišnje mandatno razdoblje.

Izborom Dine Tomšić, Grad Zagreb i Republika Hrvatska po prvi put u povijesti dobivaju svog člana u Upravnom odboru UFI-ja i time priliku promovirati destinaciju i poticati gospodarstvo grada i države kroz međunarodne sajamske projekte.

Izbori za UFI-jev Odbor direktora odvijaju se svake tri godine na kojima članovi biraju predstavnike ovog globalnog tijela iz UFI-jevih sektora diljem svijeta. Odbor ima zadatak provoditi odluke Generalne skupštine, razvijati politiku UFI-ja i pripremati sve prijedloge vezane uz pitanja koja utječu na međunarodne sajmove. Nakon temeljite pripreme, prijedlozi se podnose na glasanje članovima UFI-ja na godišnjoj Generalnoj skupštini. Upravni odbor sastoji se od najviše 60 članova.  

„Digitalizacija je donijela evolucijske pomake za industriju, a pojava pandemije revolucijske. Stoga se model sajamskog poslovanja ubrzano mijenja u smjeru izgradnje dugoročne otpornosti i reinvencije. Postpandemijska nova realnost, ubrzala je evolucijsku i digitalnu transformaciju sajamske industrije budući joj djelomično onemogućuje oslanjanje na njene dosadašnje ključne kompetencije, što znači da mora razvijati nove na koje će se oslanjati u budućnosti. Nova ključna kompetencija tako postaje sposobnost isporučivanja visokog kapaciteta dodane vrijednosti sudionicima u realnoj i virtualnoj dimenziji, s naglaskom na inovativno interaktivno korisničko iskustvo i uključenost.

Digitalni kanali ublažili su pandemijske učinke i ubrzali razvoj digitalnih događanja. Međutim, upravo je pojava pandemije ponovno potvrdila koliko je socijalizacija, a posljedično kontakt u živo, licem u lice, trajna i intrinzična ljudska potreba.

Virtualna događanja neće u cijelosti moći zamijeniti fizička, ali zato fizička događanja neće moći bez virtualne nadogradnje. Snažan zaokret prema hibridnim događanjima sa značajno više digitalnih elemenata, koji će obogaćivati interpersonalno iskustvo nova je normalnost sajamske industrije.“ - tom prilikom izjavila je Tomšić.

Tagovi: Dina Tomšić, Zagrebački velesajam, The Global Association of the Exhibition Industry
PROČITAJ I OVO
Europska federacija novinara osudila optužbe iz HDZ-a o uroti medija i oporbe
OSUDA
Europska federacija novinara osudila optužbe iz HDZ-a o uroti medija i oporbe
ZAGREB - Europska federacija novinara (EFJ) pridružila se Hrvatskom novinarskom društvu (HND) i osudila postupak članova HDZ-a koji su optužili dio medija za urotu s oporbom s ciljem destabilizacije vlade, o čemu je izvijestila N1 televizija, stoji u priopćenju EFJ-a.
Đuro Đaković u novu godinu ušao s više optimizma
GODINA RASPLETA
Đuro Đaković u novu godinu ušao s više optimizma
SLAVONSKI BROD - U slavonskobrodskom Đuri Đakoviću godina je počela s više optimizma, za razliku od prošle, kada su se za plaće borili prosvjedima. Počelo je restrukturiranje, a traži se i strateški partner bez kojeg će teško stati na noge.
Pfizer: Isporuke cjepiva Europskoj uniji kasnit će najviše tjedan dana
CJEPIVO
Pfizer: Isporuke cjepiva Europskoj uniji kasnit će najviše tjedan dana
NEW YORK - Američka tvrtka Pfizer, koja je u suradnji s njemačkim laboratorijem BioNTechom osmislila cjepivo protiv covida-19, u subotu je iznijela "plan" koji bi trebao omogućiti da se najavljeno kašnjenje isporuke cjepiva ograniči na tjedan dana.
Air Serbia prema Podgorici i Tivtu čak osamnaest puta sedmično
LETOVI
Air Serbia prema Podgorici i Tivtu čak osamnaest puta sedmično
PODGORICA - Iz kompanije Air Serbia saopšteno je, da je povećan kapacitet mjesta, odnosno da su letovi prema Podgorici i Tivtu preusmjerili veće avione, zbog sve većeg broja putnika, nakon što je Montenegro Airlines krajem prošle godine bio primoran da prizemlji avione.
Wizz Air na obvezničkom tržištu prikupio 500 milijuna eura
KAPITAL
Wizz Air na obvezničkom tržištu prikupio 500 milijuna eura
BUDIMPEŠTA - Wizz Air je 13. siječnja prodao trogodišnje obveznice u vrijednosti od 500 milijuna eura po kamatnoj stopi od samo 1,35 posto, nakon što je od investitora primio više od dvije milijarde eura naloga, izvijestila je web stranica s poslovnim vijestima Portfolio.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE