GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Digitalne tržnice nude svježe voće, povrće i meso

Digitalne tržnice nude svježe voće, povrće i meso
PRILIKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.03.2020 / 09:55
Autor: SEEbiz / Večernji list
ZAGREB - Do svježeg povrća, voća i mesa u vrijeme epidemije koronavirusa i zatvorenih tržnica najlakše je doći preko digitalnih tržnica, piše u četvrtak Večernji list.

Mala tjedna košarica 120 kuna, velika 220, s besplatnom dostavom u krugu od pet kilometara od jarunske tržnice, samo je jedan od oglasa snalažljivijih OPG-ovaca koji su se nakon zatvaranja tržnica za koje je procijenjeno da bi mogle biti žarišta zaraze koronavirusom brzo organizirali preko internetskih portala i društvenih mreža, navodi dnevnik.

S prestankom rada tržnica u problemu se, naime, našlo oko 10.000 obiteljskih gospodarstava, od kojih je, procjenjuje se, samo na zagrebačkim tržnicama prodavalo njih 1500.

Blitva, salata, luk, krumpir, mrkva…, a uskoro i mladi luk certificiranih proizvođača s tržnice Osijek gotovo su preko noći krenuli s dostavom putem stranica eceker. hr i naruci2go.com.

Solidarna Eko grupa Osijek svakog će petka dostavljati robu na kućni prag naručitelja prijavljenih na novu platformu Ekotrznica.hr, a i putem online tržnice Vukovarsko-srijemske županije moguće je kupiti voće, povrće, meso, mesne prerađevine, sireve, vino…

I Vrgorac je otvorio svoju digitalnu tržnicu s više od 450 OPG-ova KupujDomace.hr, Zagreb Zdravo za gotovo, u Rijeci su to grupe Zeleni Kastav i Primorsko-goranska kašetica, a na Facebooku Od grunta do stola, Croland. hr…

Na sesvetskoj Burzi hrane, koja spaja proizvođače i kupce, njih više od 11 tisuća, u posljednja tri-četiri dana znatno je porastao broj OPG-ova koji se oglašavaju, donosi Večernji list.

Tagovi: digitalne tržnice, voće, Solidarna Eko grupa Osijek, povrće, meso, hrana,
PROČITAJ I OVO
Radnicima Luke Zadar povećane plaće
ANEKS
Radnicima Luke Zadar povećane plaće
ZADAR - Potpisivanjem aneksa kolektivnog ugovora u petak je postignut dogovor između Sindikata prometa i veza Hrvatske i Uprave Luke Zadar d.d., kojim su plaće radnika Luke povećane za 150 eura i dodatnih 50 eura od rujna.
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
POTEZI
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
PODGORICA - Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj opštini, gdje bi otvorila logistički centar, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović.
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE